Tre tidligere BSK utøvere i VG kåring

Postet av Bækkelagets SK den 5. Jan 2018

De tidligere utøverne fra Bækkelagets Sportsklub, Nora Mørk, Christain O`Sullivan og Magnus Rød er alle blitt kåret blant de 100 beste idrettsutøverne i Norge for 2017. Vi er stolte over deres prestasjoner, ønsker dem lykke til i 2018 og gratulerer med et fantastisk idrettsår. 


G2001 og J2001 klare for Bring og A-sluttspill

Postet av Bækkelagets SK den 30. Nov 2017

Det er fantastisk å se at både G2001 og J2001 har klart å kvalifisere seg til håndballserien Bring! Det er det lenge siden det har skjedd i BSK.

Jentene spilte siste seriekamp i går og vant til slutt seriespillet sitt etter med 9 seire og 1 tap. G2001 endte som nr 2 i sin serie etter 8 kamper med 6 seire og 2 tap. Begge lagene har sluppet inn færrest mål i sin pulje.

Frode Kyvåg, trener av J2001, og Jørgen Spolen Erstad, trener av G2001, er begge stolte trenere av sitt lag. De har fått god drahjelp fra et godt støtteapparat, foreldregruppe og en stor supportergruppe som har bidratt til å hjelpe begge lagene mot kvalifisering.

Vi gratulerer begge lagene som er klare for både Bring og A-sluttspill! Da er det bare å glede seg til å følge begge lagene i Bring serien!

BSK Håndball G2001 klare for Bring serien

BSK Håndball J2001 klare for Bring serien 

​Lørdag 18. november ble andre trenersamling for sesongen avholdt i BSK-hallen.

Postet av Bækkelagets SK den 21. Nov 2017

Erik Andersen er trenerkoordinator for breddehåndballen i BSK, og hadde satt sammen følgende program for samlingen:

1. Erik ønsker velkommen og har en fagprat rundt sin rolle i klubben. 

2. Oppvarming, balanse/mobilitetstrening og styrke med egen kropp v/Gitte Madsen 

3. Tekniske balløvelser, skudd fra ulike posisjoner, spesialskudd- og i et samspill, med og uten forsvar v/Vigdis Holmeset. Utøverapperat er G-16. Erik kjører målvaktsoppvarming. 

4. Dialog med herretrener Jan R. Karlson («Proppen»). 

         - Teori om hvordan trene forsvarsspill.

         - Arbeidsoppgaver og løsninger i et 6-0 forsvar

Bildet over: Gitte Madsen viser øvelser for deltagerne. 

De fremmøtte trenerne fikk faglig påfyll, og de fikk også prøve noen øvelser selv.

Fra håndballstyrets side er trenerseminarene et forsøk på å bruke klubbens håndballressurser på en enda bedre måte, og knyte kontakter på tvers av årganger og kjønn. Vi har store ressurser internt i klubben: Erik har vært både håndballspiller og -trener på høyt nivå i mange år, og jobber på Wang Toppidrett, håndball. Gitte er OL-mester med Danmark i håndball fra Atlanta 1996 og en av BSKs profiler fra storhetstiden til damelaget vårt på 90 tallet, og fysioterapeut.

Dagens eksterne foredragsholder, Vigdis Holmeset, er lærer på Wang Toppidrett, håndball, og vært trener i mange år, blant annet for Englands dame landslag, og er i dag trener for LK98 (juniorlandslaget for jenter).

Vår egen herretrener, Proppen, trenger vel neppe noen nærmere introduksjon. Bedre foredragsholdere er det ikke mange klubber som kan skilte med!

I tillegg til interessante foredrag, hvor deltagerne fikk rikelig mulighet til å stille spørsmål, fikk de også vært i aksjon selv i en del øvelser med Gitte Madsen som kyndig instruktør. Det er den beste måten å lære på, og latteren satt løst i Bækkelagshallen.

Trenerseminaret ble avsluttet med en interessant leksjon i forsvarsspill av Proppen. Fra et rikholdig videoarkiv fikk vi se mange fine eksempler på forsvarsspill. Alt sammen ledsaget av lærerike forklaringer på hva som bør gjøres for at forsvarsspillet skal bli bedre. 

Det var nok mange som gjerne hadde blitt igjen enda en god stund for å lære enda mer av Proppen, men det blir flere trenerseminarer fremover, og med de ressursene vi har i BSK, blir det flere muligheter til å lære av de beste.

Planen videre er å få til en ny samling om ikke lenge, hvor deltagerne møtes i forkant av en eliteseriekamp. Temaet blir «kampforberedelse», og deltagerne ser kampen sammen. Noen enkle oppgaver deles ut i forkant av kampen, løses ved å observere kampen, og gjennomgås etter kampen.

Informasjon om neste trenerseminar kommer!

Håper på god påmelding, for dette er verdifullt både for den enkelte trener, for samarbeidet på tvers av årganger og kjønn, for håndballgruppen og BSK totalt.  

#VIERBSK#

Bildet under: Vigdis Holmeset og Erik Andersen.


 

Bilde: Vigdis Holmeset .


Bildet over: Proppen snakker om forsvarsteknikk.Mye spennende på gang for håndballen

Postet av Bækkelagets SK den 12. Okt 2017

G18 Lerøy kvalik

BSK Håndball G18 gutta gjester Charlottenlund i helgen hvor de møter tidligere assisterende trener for BSk herrelag, Jørgen Laug, 

I tillegg til vertsklubben Charlottenlund står Konnerud og Sarpsborg på motsatt banehalvdel.

Vi ønsker lytte til!   

2.div herrer

Etter 5 spilte kamper med 1 hjemmekamp og 2 dobbel runder borte i Trondheim ligger gutta på toppen av tabellen. Vi gleder oss til å følge dem videre i sesongen!
Bækkelagets G04 til finale i Gøteborg Cup!

Postet av Bækkelagets SK den 26. Sep 2017

Helgen 23.-24. september ble Gøteborg Cup i håndball arrangert. Dette er en ganske stor cup, med totalt nesten 4.500 spillere. I klasse G04 var 32 lag påmeldt, hvorav 2 norske og 30 svenske. 

BSK G04 deltok med 1 lag som gikk helt til finalen. I gruppespillet lørdag ble det seier mot Skuru, Bolton og Helsingborg. BSK gikk dermed videre som klar gruppevinner. Søndag ble det seier over Kristianstad i 8.delsfinalen, Önnereds i kvartfinalen og Torslanda i semifinalen, før Bjurslätts/Warta stod på den andre banehalvdelen i finalen. Sistnevnte trakk det lengste strået og vant i sin hjemmehall til stor jubel fra mange fremmøtte hjemmesupportere.

Alt i alt en flott opplevelse for Bækkelagsguttene, og mye god erfaring å ta med seg videre.

Powered by: Bloc