G-SPORT RYEN inviterer til klubbdager torsdag 29. – lørdag 31.august

Postet av Bækkelagets SK den 23. Aug 2019

Det blir disse dagene 25% på hele butikken med unntak av sykkel/sykkeldeler, EL-sykkel, elektronikk, optikk, trykk og allerede nedsatte varer.

Det blir 30% på klubbkolleksjon, fotball- og håndballsko. 

 

Torsdag 29.august har vi utvidet åpningstid til klokken 22.00.

 

 

Håper mange av dere vil ta turen innom oss neste uke 😊

 

Kan dere få lagt ut dette på hjemmeside / facebook-side slik at så mange som mulig av medlemmer får dette med seg? Eventuelt printe ut vedlegg og henge opp i hallen?

Det vil bli sendt ut en SMS og invitasjon på mail (vedlegg) mandag kl 10.00. Men det er mange som ikke har klubbkort på mobil som sikkert vil benytte seg av de gode tilbudene vi kommer til å ha disse dagene.

 

Medlemmer som ikke har klubbkort: Det holder å si at du er medlem av BSK, eller vise til en facebook-side / spond o.l . Dette løser vi uansett og medlemmer får rabatten😊

 

https://oculosdialog.com/inet_gsport/nyhetsbrev/NB5786201983E754.html0 Kommentar

Påmelding til BSKs turnparti og gymlek

Postet av Bækkelagets SK den 22. Aug 2019

Gymlek er for barn i alderen 4 til 5 år (født i 2014 og 2015).

Gymlek er et turninspirert tilbud som ønsker å stimulere motorisk og fysisk utvikling gjennom bevegelsesglede. 

Man kan velge mellom mandag eller onsdag fra 17.00 -18.00 i Ekeberghallen. (Bane D)

Oppstart 2. og 4. september.

 

BSKs turnparti er for barn fra skolealder født i 2013-2012 og 2011, 2010-2009-2008

Dette er et tilbud som utfordrer barnets fysiske og motoriske utvikling gjennom turnøvelser og basistrening.

De yngste starter kl. 18-19 og de eldste 19-20 på onsdager

Oppstart onsdag 4. september

 

 

Ved påmelding til gymlek og turnpartiet send inn påmeldingsskjemaet du finner det på denne nettsiden; https://www.baksbsk.no/gymlek/

 

Vi gjør oppmerksom på at det ofte er stor pågang, og at vi må sette barn på venteliste når vi anser partiene som fullsatte.


0 Kommentar

Idrettsmerkeprøver på Sporten

Postet av Bækkelagets SK den 21. Aug 2019

Torsdag 05. og torsdag 12. september arrangeres det idrettsmerkeprøver på Sporten. Det er bare å møte opp.
0 Kommentar

Takk for innsatsen, Eirik!

Postet av Bækkelagets SK den 14. Aug 2019

Barna stimler sammen rundt ham. De har høye forventninger; ha det moro med venner, få ansvar for en egen bane og kanskje treffe en kjendis på sletta. Eirik Lund Røer er sjefen deres, i Rydde- og sykkeltjenesten under Norway Cup, slik han har vært de siste 12 årene. Han er blid og rolig, uansett hvor mye kaos det er rundt ham, en egenskap som kommer godt med når cirka 6000 kamper skal gjennomføres på en snau uke. Nå har Eirik vært aktiv i skigruppa i BSK i 25 år, og for første gang tenker han på hva vil bruke tiden sin på når han nå trapper ned engasjementet sitt i BSK.   

Eirik og en gjeng barn fra Rydde og sykkel (foto: Elin Myrmel-Johansen/privat) 

Allerede som seksåring meldte Eirik seg inn i skigruppa. Ingen i klassen hans gikk på ski. Siden han var eldst i søskenflokken på fire, hadde han heller ingen storesøsken å henge på. Men pappa Knut Arne motiverte ham til å starte i BSK. Om han hadde noe talent? - Nei, jeg var aldri god på ski, men jeg elsker å konkurrere, sier han, og smiler beskjedent.

Sykdommen som endret alt
Eirik går skirenn i Sørkedalen rundt årtusenskiftet (foto: Knut Arne Røer/privat)Eirik var aktiv i flere idretter. Men da han startet i 10. klasse, bestemte han seg for å satse på ski og legge fotballen på hylla. Men den vinteren gikk alt galt. - Jeg endte nederst på resultatlistene og hadde veldig vondt i magen. Etter en periode med utredninger fikk jeg påvist kronisk leverbetennelse. Det var kroken på døra for skisatsinga. - Jeg fikk beskjed av legene om å ikke drive noen form for trening. I to år trente jeg derfor ikke aktivt på ski, og jeg visste at jeg ikke kunne komme tilbake. Men jeg ville ikke slutte i skigruppa, så jeg meldte meg som ungdomstrener, fortsetter han.


Stort engasjement 
Elleveåringene var heldige og fikk Eirik som ungdomstrener, og 1995-kullet har han fulgt hele veien til senior. Først som ungdomstrener, deretter hovedtrener og smører. - Det var en periode vi ikke hadde noen juniorer og seniorer i klubben. Juniortreneren vår flyttet til Geilo og tok med seg den siste utøveren. Det ville jeg gjøre noe med, og foreslo et opplegg for å bygge opp junior- og seniorsatsingen, sier han. Slik gikk det til at Eirik sto i spissen for junior- og seniorsatsingen de senere årene. Den årlige vårsamlingen på Sognefjellet var blant tiltakene utøverne selv trekker frem som spesielt stas. Og det går gjetord om turene i bil hjemover med Eirik ved rattet, hvor han spilte høy rockemusikk og sang av full hals med hodet ut av bilvinduet, i allslags vær, bare for å holde seg våken.

I tillegg engasjerte Eirik seg i Oslo skikrets, som den første ungdomsrepresentanten noensinne og som medlem av langrennskomiteen. I BSK var han også ansvarlig for Rydde- og sykkeltjenesten under Norway Cup og med i styret i skigruppa. – Det er egentlig lagt utenfor komfortsonen min å være med i styre og stell. Men jeg ville jo fortsette, og det går jo. Jeg er bedre på det nå, sier han.

Eirik som heier på og fotograferer Mille Bøhm Syversen under norgescup for juniorer I Granåsen i Trondheim (foto: Martin Thorland Jutkvam/privat) 

Kok i hop
Prøving og feiling er Eiriks metode også på andre felt. Selv med sin egen helse som innsats. - Jeg var så dårlig i den perioden jeg ikke trente skikkelig og gikk skirenn, at jeg bestemte meg for å prøve å gå skirenn igjen selv om legene hadde sagt nei. Jeg gikk mot meg selv, siden jeg alltid ble sist, men det gjorde ingenting. Jeg ble i bedre form av det, så trening og konkurranse ble faktisk redningen min, sier han. Han er skeptisk til leger som foreskriver stillesitting fremfor aktivitet.  

Som smører har Eirik vært med å utvikle Oslo skikrets til å bli Norges mest profesjonelle, etter landslaget. - Vi har ikke kapasitet til å teste så mye som dem. Men vi tester mye vi, og dokumenterer alt. Opplegget til kretsen er veldig bra. Eirik forteller om hvordan langrenn har forandret seg de siste to tiårene, om kravstore foreldre og profesjonalitet over hele linja. Profesjonaliteten innenfor smøring liker han.   - Temperaturene som står på skismøringene er i beste fall veiledende. Det er føreforholdene som er avgjørende, temperaturen i snøen, luftfuktigheten. Og så må man teste og føre logg, fortsetter han ivrig.

Eirik i smørevogna (foto: Knut Arne Røer/privat) Mannen som var litt tilbakelent og beskjeden da vi snakket om hans eget skiliv, har nå fått vann på mølla. Han lener seg fremover på stolen, armene ligger ikke lenger i kors og han snakker kontinuerlig. Om loggbøker, testing tidlig og sent, og om smøremikser utenom det vanlige. Hva om smøringa ikke sitter? - Da blir jeg sint og irritert på meg selv, jobber enda hardere og tester enda mer, sier Eirik.

Juniorene og seniorene har de siste årene fått nyte godt av Eiriks smørekunnskaper. Han har dratt med seg Bækkelagets smørevogn på alle Norgescup- og FIS-renn, og BSK-løperne har jevnt over hatt de beste skia. - Smøreinteressen startet med at jeg ofte hang sammen med Jørgen Jensud, smøreren i klubben. Jeg smurte tidlig både mine egne og skia til brødrene mine. Da Jørgen slutta, overtok jeg, utdyper han.     

Eirik tenker alltid på smøring når han ser snø, uansett hvor han er, og har raskt en hypotese om hva som kan fungere. Det er en yrkesskade han har, som perfeksjonist. Det er lett å få assosiasjoner til Peter Høegs Frøken Smillas fornemmelse for snø. Om glasiologen og eskimodattera som oppklarte et drap blant basert på kunnskapen sin om snø.


Skiplukking 
 
Nå, etter 25 år i BSKs tjeneste, er turen kommet for å løfte blikket. - Før var det sånn at jeg syntes det var kjipt når en Norgescup-helg, eller Norway Cup-uka, var over. Jeg ville ha mer. Nå er det litt godt når det er over; jeg er litt forsynt og klar for nye utfordringer, sier han.

Eirik fortsetter som smører for Team OBOS, seniorsatsingen til Oslo skikrets, der BSK nå også er med. I tillegg jobber han for Braasport, der han forteller at han blant annet får muligheten til å lukke et kompetansegap han har innenfor langrennn. - Jeg skal lære meg å plukke ski, rett fra fabrikk. Jeg vet hvor viktig skiparene er, og kjenner jo på skiene om det er et godt par. Men nå skal jeg lære hvorfor, og lære å plukke de beste skiparene selv, til utøverne. Det blir moro, sier langrennsnerden som har viet så mange år til sporten og klubben han er så glad i. Alt tyder på at han blir en god skiplukker også.

Tusen takk for innsatsen for klubben, Eirik! 

Hilsen fra styret i skigruppa 

#VIERBSK   

 Eirik og AK'ene på Rydde og Sykkel under NC2019. Fra venstre: Thea Lund, Maren Østgård, Eirik Lund Røer, Asgeir Kråkenes og Cecilie Andersen. (foto: Elin Myrmel-Johansen/privat) 

5 om Eirik

Gudbrand Bakke, Leder av Oslo Skikrets og Lillomarka skiklubb

- Eirik har betydd mye for kretsstyret og langrennskomiteen i Oslo. Han var den første ungdomsrepresentanten i Oslo skikrets noensinne og bidro aktivt med sin dype kunnskap om det meste innen langrennssporten.

- Eirik er en rolig og balansert kar som er flink til å samarbeide. Engasjementet hans er helt strålende og jeg opplevde Eirik som svært dedikert. Han har mange relasjoner og har vært en viktig og god ressurs både administrativt og som tillitsvalgt.  

Andrew Young, senior eliteløper:

- Eirik er en viktig grunn til at jeg ble medlem i BSK. Han ønsket meg velkommen i klubben slik at jeg virkelig følte meg som en del av BSK fra dag én. Han har hjulpet meg i skisporet og har blitt en stor del av utvikling min som skiløper. 

- Eirik er også en meget dyktig skismører. Jeg kan faktisk ikke huske at han har smurt dårlige ski til meg! Det er alltid en glede å stille for BSK i NM med raske ski på beina! Eirik er ydmyk og har masse kompetanse, og han skryter aldri av seg selv.

Kai Frydenlund, Mannskapssjef på Norway Cup

- Eirik er en dønn ærlig fyr, alltid til å stole på. Det har vært fantastisk å ha Eirik på laget, først som mannskap i Rydde- og sykkel-tjenesten da han var en ung langrennsløper, deretter som AK (aktivitetsleder) og de siste årene som hovedansvarlig og min NK. Han er så nøye med alt han gjør og finner alltid løsninger. I tillegg er han alltid blid og positiv. Jeg har aldri fått en eneste klage på Eirik.

- Eirik utpekte seg tidlig som en lederperson, ryddig og interessert. Han er behagelig å jobbe med og sier fra kun når han må.

Håkon Stuge Bånerud, trener på NTG på Lillehammer 

- Eirik og jeg er samme årgang, og konkurrerte sammen frem til Eirik la opp. Deretter har vi jobbet sammen i seks år i Team Kollen. Vi utfyller hverandre på en god måte. Der Eirik er beskjeden, pedagogisk og svært kunnskapsrik, skyter jeg litt mer fra hofta og roper litt høyere. Det siste året var vi et bra tospann som hovedtrenere for Team Kollen

- Eirik er et ja-menneske som tar tak i alle ting som skal gjøres. Han er et skikkelig arbeidsjern - tidlig oppe om morgenen, jobber hele dagen, klager aldri. Han blir til og med ekstra motivert hvis ting går skeis. Han har imponert meg veldig og betydd mye for junior- og senior skisatsingen til Oslo. Hans dedikasjon og interesse for skismøring er uten sidestykke.

- Det er både fascinerende og inspirerende å jobbe med Eirik på rennhelger. Han jobber målrettet for å hente ut det lille ekstra for å skaffe utøverne fra oslo et konkurransefortrinn. Som kamerat er han omtenksom, et medmenneske jeg alltid kan stole på.

Nina Jutkvam – Rektor på Ekeberg skole og treneransvarlig i styret i skigruppa i den perioden Eirik var sportslig ansvarlig. 

- Eirik har imponert meg som trener, styremedlem og foresatt med sitt enorme engasjement for skigruppa og den enkelte utøver. Han har fra han var ung trener systematisk og strategisk bygget opp en ungdomssatsing med plass til alle. Han er kunnskapsrik og deler sin kompetanse med foreldre og utøvere.

- I tillegg til å være trener, har Eirik bistått yngre grupper med smøring, reportasjer fra skirenn og sekundering i løypa. Det er få som har lagt ned så mye jobb for en klubb og en gruppe som han


0 Kommentar

3 av 4 finaler

Postet av Bækkelagets SK den 13. Aug 2019

Bilde av: Nøtterøy/Skjærgårdlekene

Skjærgårdslekene ble spilt i helgen i Tønsberg/Nøtterøy. Det er en oppkjøringsturnering for J/G16, 18 og senior i forkant av seriestart, og det er stort sett de beste lagene som inviteres.

At BSK fikk hele 3 av sine 4 deltagende lag i A-finaler er svært bra, og lover godt både for sesongen 19/20, og for fremtiden håndballmessig i Bækkelaget.

I herreklassen startet Elitelaget vårt med å spille en god, men jevn kamp mot 1 divisjonslaget og arrangør Nøtterøy. Med en sterk seier tidlig lørdag mot  Drammen, og til tross for tap mot Runar Sandefjord var herrene våre klare for finale i Skjærgårdslekene mot ØIF Arendal. 

I finalen følger lagene seg lenge, og det står 13-13 til pause. Dessverre for vår del får ØIF et mer grep om kampen, og vinner tilslutt 31-28. Dette hadde hovedtrener TES å si om helgens turnering, og hvordan de nye spillerne klarte seg:  

Helgen gikk ganske bra og stort sett etter planen. Vi fikk rullert mye på mannskapet og skapt noen relasjoner. Så vi er stort dett fornøyd med helgen. Alltid kjedelig når noen må stå over noen kamper pga småskader mengder hører med. Ikke minst fikk vi sett hva som fungerer og hva vi må jobbe med kommende måned. De nye klarte seg veldig bra. Lukas K blir jo verdt turen til Nordstrand Alene alene. Oscar også en morsom spiller å se på. Synes de fikk vist seg fra en bra side. Marius Relte fra Kjelsås var superreserve for skadet Markus Niva og han gjorde sakene sine bra.  

G16 møtte Øyestad IF i første kamp lørdag. Det ble en neglebitekamp, hvor BSK-gutta dro i land en ordentlig sliteseier helt på slutten, 23-22 til BSK. 

Etter denne utladningen møtte de ROS litt senere på lørdagen. Det ble en relativt komfortabel BSK-seier, og gruppeseier. 

Gruppevinnerne gikk til A-sluttspillet, og der møtte BSK Frogner i semifinalen søndag morgen. Her ble det etter hvert en komfortabel BSK-seier 23-15. Deretter gjenstod Nærbø i finalen. 03-gutta fra BSK har ikke spilt en hel sesong sammen enda, siden årgangen består av spillere som har kommet fra flere forskjellige klubber og lag, mens Nærbø har spilt sammen i mange år. Likevel ga våre gutter PW-vinneren kamp helt til døren i A-finalen, og det var først helt på slutten at Nærbø sikret seieren. BSK’s William Berget ble kåret til finalens beste spiller.

I G18/Jr-klassen gikk også BSK hele veien til A-finalen, etter å ha slått ut ROS og Kristiansand i gruppespillet, og Nøtterøy i semifinalen. I A-finalen stod LUGI fra Sverige på motsatt banehalvdel. LUGI er en storklubb i håndballsammenheng, men de fikk også kamp helt til siste slutt av BSK! Dette hadde trener Espen Wangen å si om lagets prestasjoner i helga: 

Vi er godt fornøyd med helgen. Vi har fått brukt alle spillerne og rullert på laget, vi har brukt denne helgen som god trening der alle skulle få lov til å vise seg frem. Når vi bytter så mye på laget fra kamp til kamp vil også prestasjonen svinge litt, men vi føler vi hadde gradvis progresjon i løpet av helgen. I finalen møtte vi et godt Lugi lag som spilte offensivt forsvar. Vi får en god start på denne kampen og går tidlig opp en en 4-1 ledelse ved hjelp av godt forsvarspill, som ga oss mange lette mål i ankomsten vår. Etter dette tok Lugi mer over og vi slet med å løse det offensive forsvaret deres. Vi må rose gutta her for aldri å gi opp, vi ligger under med 4 i 2 omgang og  vi snur det til 14-14 rett før slutt. Denne gangen var det Lugi som trakk den lengste strået, men vi er fornøyd med at vi snur det og gir de kamp helt inn.

J16 var også med på Skjærgårdslekene. De manglet  noen av sine spillere, og møtte også tøff motstand, bl.a. Flint, som er et av de beste lagene i aldersklassen. Her er oversikt over J16 sine kamper:


0 Kommentar

6. plass i Polen for Vossan Eriksen

Postet av Bækkelagets SK den 13. Aug 2019

Vi gratulerer vår BSK hopper Sander Vossan Eriksen med en flott 6. plass i Wisla, Polen.

Han deltok i herrenes COC i helgen.

Resultatliste her: https://skijumping.berkutschi.com/no/front/results/12455 


0 Kommentar

Jubilanter hedret under Norway Cup

Postet av Bækkelagets SK den 6. Aug 2019

Gro Enger og Erik Borglin ble overrakt hvert sitt bilde under Norway Cup av vår Generalsekretær Pål Trælvik.

De har begge jobbet 45 i år i Norway Cup.

Tusen takk for 45 års innsats begge to. 0 Kommentar

Henting av mannskapsgave

Postet av Bækkelagets SK den 6. Aug 2019

Bækkelagshallen:

Tirsdag 20.aug kl 17-19

Torsdag 22.aug kl 17-18.30


Takk for innsatsen alle sammen!


mvh,

Mannskapsavdelingen


 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline