Sesongen 19/20 tok en brå slutt, men det kommer en ny sesong!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Apr 2020

Kjære skivenner!

Som alle merket ble det dessverre en brå avslutning på årets skisesong. De siste rennene i sesongen ble alle avlyst, det samme ble alle organiserte treninger. Vi fikk ikke arrangert det planlagte klubbmesterskapet og kåret klubbmestere, og heller ikke avviklet vår tradisjonelle klubbkveld med premieutdeling for karusellrennene, applaudering av trenere osv.

Premieutdeling for karusellrennene skal vi imidlertid få til så snart forholdene ligger til rette for at vi kan samles igjen. Planen er nå å få gjort dette i forbindelse med den første hjemmesamlingen vi skal arrangere i forbindelse med start på ny sesong.

Ny sesong

Skigruppas sesong går fra starten på mai og fram til påske, med pause i organisert opplegg mellom påske og mai. Styret og sportslig ansvarlige i skigruppa jobber nå med planer for oppstart og gjennomføring av ny sesong, slik at vi er klare så snart det blir forsvarlig. Vi forholder oss her selvsagt til alle retningslinjer fra myndigheter, FHI, forbund og klubben sentralt.

Det er per i dag vanskelig å si når vi starter opp igjen. I utgangspunkt starter sesongen 2020/21 med kick-off og hjemmesamling i begynnelsen av mai. Det er sannsynlig at denne må skyves på til senere, kanskje helt over sommeren. Dere får følge med på facebookgrupper og hjemmeside så skal vi holde dere oppdatert når vi vet noe mer.

Ellers er planen å gjennomføre alle de vanlige aktivitetene så snart vi kommer i gang igjen, det være seg treninger, samlinger og løp/konkurranser. I midten av juni avgjøres det om NorwayCup kan gjennomføres eller ikke. Dette er vår viktigste dugnad og desidert største inntektskilde. Dersom vi ikke får gjennomført NorwayCup betyr det at vi må spare inn betydelig på kostnadssiden framover, og samtidig lete etter alternative inntektskilder. Det er vi allerede i gang med å planlegge for og gjennomføre der hvor vi kan. Inntil beslutning om NC fattes er det viktig at alle melder seg til dugnadsinnsats slik at vi er parate om vi får gjennomført, info om dette kommer rett over påske.

Viktig for ny sesong er også å merke seg datoene 25-28 februar, for da skal BSK være med og arrangere Hovedlandsrennet i nordiske grener i Holmenkollen. Da trenger vi på nytt å engasjere foreldre til innsats, så fint om alle noterer seg datoene.

Egentrening framover

Selv om det er stans i organisert trening, så oppfordrer vi alle medlemmer til å være aktive med egentrening. Ut fra alle innlegg i facebook-gruppene våre virker det som at aktivitetsnivået er høyt! Bravo! Pass bare på å følge gjeldende retningslinjer fra myndigheter og FHI, grovt sett per tid:

 • Aldri mer enn 5 personer samlet om en treningsøkt
 • Holde minst 2 meter avstand til hverandre
 • Ikke delta dersom man har symptomer på sykdom eller er i karantene
 • Ikke dele på utstyr (vekter, baller, flasker osv)
 • Ikke felles transport ut over egen familie
 • Foreldre må overse at barn forstår og overholder dette

Se forøvrig skiforbundes veileder om hva som er OK: https://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/nyheter/2020/4/nsfs-koronaveileder/ 

Vi vil også anbefale orienteringsgruppa i BSK sitt turorienteringsopplegg som en bra ramme for egentrening. Kart med poster kan lastes ned fra o-gruppa sin hjemmeside (klikk her), og du får deg en mye mer spennende treningstur enn å bare løpe på asfalt og grus. 


Styret vil til tross for en amputert avslutning takke for sesongen 2019/20. Og med de begredelige snøforholdene vi hadde gjennom vinteren skal vi være stolte og fornøyde med at vi har fått gjennomført de aller fleste treninger på snø, at vi fikk gjennomført en fullverdig skikarusell og ikke minst at vi arrangerte et svært vellykket kretsmesterskap for Oslo Skikrets med 1800 startende og et godt økonomisk resultat. Takk til alle trenere og foreldre som har stått på gjennom en krevende sesong.

God by-påske alle sammen, og velkommen tilbake til ny sesong når den måtte komme i gang!

 

På vegne av styret i skigruppa,
Pål Christian (leder)


0 Kommentar

Klubbmesterskapet avlyst

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 12. Mar 2020

Med bakgrunn i Corona-situasjonen blir vi dessverre, men naturlig nok, også nødt til å avlyse årets klubbmesterskap som skulle vært arrangert 21. mars. 

Som tidligere annonsert er også klubbkvelden som var planlagt rett over påske avlyst. 

Tidligere i uken annonserte vi at premieutdeling for karusellrennene kommer til å skje ifm trening 2. april. Slik det ser ut nå er det nok lite sannsynlig at vi arrangerer trening 2. april, og vi vil holde dere oppdatert på når premieutdelingen vil finne sted. Det hele er i øyeblikket svært usikkert. 

Foreløpig er all organisert trening i BSK innstilt ut mars men vi må regne med at dette vil vedvare lenger.

Vi forholder oss selvsagt til alle råd og retningslinjer fra klubb, forbund og myndigheter i denne situasjonen.


0 Kommentar

Info om klubbkveld og premieutdeling fra karusellrennene

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Mar 2020

I lys av koronautbruddet velger vi i år å ikke gjennomføre den tradisjonelle klubbkvelden i april som markerer sesongavslutning. Det er tydelige føringer fra helsemyndighetene og fra idrettsforbundet på at det vil være uklokt på dette tidspunkt å fylle en trang aula med alle klubbens medlemmer.

I stedet vil vi gjennomføre premieutdeling for karusellrennene inkludert 5- og 10-årspokaler, samt utdeling av vandrepokaler, i forbindelse med sesongens siste skitrening som vil være torsdagen før påske (2.april) dersom samlingsforbudet ifm Corona da er opphevet. Alternativt kommer en ny dato så snart vi får lov til å samles igjen.  

Dette vil da skje utendørs og vi vil lage en tidsplan som gjør at gruppene møter opp til ulike tider for utdeling av premier slik at vi ikke samler for mye folk. De yngste barna som ikke er del av noen treningsgruppe ennå men som har fullført to karusellrenn vil også få sine karusellpremier da. 

Premielister fra karusellrennene ligger her: http://ski.bekkelagets.no/blog/post/25929/bsks-karusellrenn,-resultater-2001-2017?ispage=true 

Det er jo litt trist at vi ikke får samlet hele skigruppa og markert avslutningen på en flott sesong, men slik får det bli i år. 0 Kommentar

Sesongens siste karusellrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 4. Mar 2020

173 deltakere stilte til start når sesongens siste karusellrenn gikk av stabelen i tett snøstorm på Skullerud i kveld. Premie for mest kreativ målgang må gis denne gjengen i menn jr 17! 

Denne gang fikk vi endelig arrangert karusellrennet i klassisk stil, og selv om mang en smørepappa/mamma reiv seg i håret over nullføre og snøvær så ble det en fin kveld for alle. Imponerende at så mange stiller opp! 

Vi takker alle deltakere for årets karusell. Vi takker også alle foreldre som har stilt opp og hjulpet til å arrangere. Uten dere hadde det ikke blitt noen karusell. 

Premieutdeling vil skje på klubbkvelden i april. 

Litt statistikk fra årets karusell: 

 • Totalt 232 personer har deltatt
 • Renn 1: 184 fullførende
 • Renn 2: 163 fullførende
 • Renn 3: 173 fullførende
 • 186 utøvere har fullført minst to renn og får premie på klubbkvelden 
 • 15 utøvere fullførte sitt femte år med minst to karusellrenn og får 5-årsstatuett
 • 6 utøvere fullførte sitt tiende år med minst to karusellrenn og får 10-årspokal
 • Judith fullførte sitt 14. år i BSK-karusellen - noe som så langt vår statistikk dekker er en ubestridt klubbrekord! 

Resultater fra kveldens renn, sammenlagtresultater fra årets karusell og en oversikt over hvor mange år hver enkelt har deltatt ligger ute på karusellen sin resultatside (følg linken).  Dersom det er noe feil/mangler (spesielt med tanke på oversikten over hvor mange år man har fullført) så send en e-post til ski@bsknc.no med hva som må rettes så fikser vi det. Mye manuelt arbeid som ligger bak den lista... 


Velkommen tilbake til karusellrenn neste sesong! 


(og merk dere dato for klubbmesterskapet 21. mars som blir neste internarrangement)


Til slutt et stemningsbilde fra startstreken i vår yngste klasse 3 år:0 Kommentar

Årets siste karusellrenn tirsdag 3.mars

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Feb 2020

Tirsdag 3. mars er det klart for sesongens tredje og siste karusellrenn på Skullerud. Denne gang kjører vi rennet i klassisk stil. Smøretips vil bli lagt ut. 

Første start kl 1830. Startnummerutdeling fra kl 1800. 

Alle medlemmer og løpere som har vært med på minst ett av de to første rennene og som ikke har meldt fra at de ikke deltar er automatisk påmeldt. Det er fremdeles mulig å etteranmelde seg på arena.


Resultatlister fra renn 1 og 2, samt foreløpig sammenlagtresultater ligger på Karusellrenn resultatarkiv.


Løyper: 

Løypene for renn 3 er de samme som for renn 1 og 2:


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline