Rennrapport Norgescup Junior!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 12. Jan 2020

Sesongens første norgescup for junior ble arrangert på Lygna i helga. BSK stilte med tre jenter og fem gutter. Norgescup for junior er et stort arrangement med over 800 løpere på start hver dag. Det er et yrende folkeliv på Lygna skistadion fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Mange utøvere og foreldre/støtteapparat er spente, nervøse og gleder seg til sesongens første norgescuphelg.

På fredag braket det løs med 5 og 10 km klassisk. Det var en tøff løype med en lang og hardt stigning midtveis i den 5 km lange runden. Skarpt føre gjorde også utforkjøringene krevende og det ble etterhvert isete i svingene, noe Eline og Tiril fikk erfare og gikk ned for telling i en utforkjøring. Begge to tapte mange sekunder og plasseringer, og kom inn til en 57. og 86. plass. Cecilie kom inn på en 59. plass, kun tre sekunder bak Eline. Dagens beste BSK-prestasjon var Fredrik som gikk inn til en knallsterk 7.plass i klasse M17, kun 17 sekunder unna pallen. Håkon (M17), Felix (M18) og Vegard (M19/20) ble nummer 105, 41 og 89 i sine klasser.

På lørdag sto det formel 1 på programmet, NM-sprint i klassisk teknikk. Det var en krevende løype og føre og mye vind. Her kom Eline, Fredrik og Felix seg gjennom nåløyet i prologen. De røk alle ut i sine kvartfinaler og endte på plass nummer 22, 19 og 28 i sine klasser.

Helgas siste renn var skøyting. 7,5 km på jentene i K17, 10 km for Fredrik og Håkon i M17 og Felix i M18. Vegard og Eirik i M19/20 gikk 15 km. En kupert trase, med lite hvile og mye «jobbetrerreng» hvor det er lett å tjene eller tape sekunder om man er på hugget eller ikke. Eline går et meget bra løp og ender på 24.plass, Tiril er uheldig å falle i dag også og ender på en 95. plass. Fredrik viser storform nok en gang denne helga og går inn til en 11.plass, Håkon blir nummer 138. Felix har en litt tyngre dag i dag og ender på 59. plass, Vegard blir nummer 119. Eirik, som kun var på start i dag grunnet en sykdomsperiode rundt nyttår blir nummer 138. Cecilie sto også over i går og i dag grunnet sykdom.

En stor takk til smørerne i bua som har levert gode ski gjennom hele helga, og alle som har heiet utøverne frem.

Neste norgescuphelg er i Holmenkollen 14.-16 februar, og der satser vi på enda bedre resultater!




0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline