I verdenstoppen fysisk

Postet av Torbjørn Andersen den 1. Jun 2016

Joachim Hauer (25) er på høyde med de beste hopperne i verden fysisk. BSK-hopperen må bli bedre teknisk for at han skal stabilisere seg høyere på resultatlistene.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)

OLYMPIATOPPEN/SOGNSVANN: Hopperen, som representerer Bækkelagets Sportsklub, endte på en 20. plass sammenlagt i sesongen 2015/2016. Det nivået ønsker han å opprettholde og forbedre under kommende sesong.

- Jeg må forbedre hele pakka med det å være skihopper. Fysikken er helt på høyde med de beste. Det er litt tekniske justeringer som gjør at det kan bli mer stabilt. Måten jeg balanserer på i posisjon i tilløpet og måten jeg flyr på. Det er hele tiden ting å forbedre seg på, sier Joachim Hauer til Bækkelagets nettsider.


Bedre tilrettelegging

Han har slitt en del med sittestillingen i unnarennet.

- Sittestillingen har vært en utfordring for meg. Jeg har vært litt ustabil i posisjonen. Det er viktig å være balansert i posisjonen. Det er en veldig kritisk ting for meg, sier Hauer.

Han er nå inne i varmen blant de beste gutta på det norske landslaget, men merker ikke store forskjeller.

- Jeg trener med de samme gutta. Forskjellen er at du har et bedre støtteapparat og bedre tilrettelegging, sier Hauer.


Første konkurranse i Wisla
Hopperen skal på samling med de beste norske gutta i Østerrike fra 7. til 18. juli.

- Først og fremst er det sommersesongen. Det blir jo sett på som en ressursperiode. Da handler det først og fremst om å få flest mulig hopp, og få trent godt fysisk, sier Hauer.

Det blir litt konkurranser i sommer også. Første konkurranse er fra 18. - 24. juli i Wisla i Polen.

- Målet blir å fortsette på det nivået jeg slapp i vinter. Jeg har ikke noen store mål for sommeren. Så kommer vinteren igjen. Jeg går jo fra en veldig god vintersesong som er den beste jeg har hatt i karrieren og skal derfor være forsiktig med å sette lista for høyt for meg selv neste år. Jeg skal være fornøyd om jeg holder meg topp 20 i verdenscupen, sier Hauer.


Drømmer om pallen igjen
Sesongens store mål i tillegg til den tysk/østerrikske hoppuken er VM i Lahti.

- Jeg ønsker å være en del av laget som skal delta der, sier Hauer.

Han slo gjennom internasjonalt vinteren 2015/2016 med en tredjeplass i russiske Nizhny Tagil. BSK-hopperen kopierer gjerne pallplasseringer ofte den kommende sesongen.

- Man drømmer alltid om å komme på pallen igjen. Det er jo de øyeblikkene der vi trener for. Et mål for neste sesong er å klatre opp på pallen igjen. Det har jeg jo vist at jeg har kapasitet til så da er det ikke noen grunn til at det ikke skal skje igjen.

- Er det bedre om det kommer i Lahti?

- Det hadde vært veldig bra timing om det kommer i Lahti, sier Hauer.


Vil hoppe lagkonkurranser
Et annet mål han har er å få hoppe lagkonkurranser for Norge.

- Det var ikke så lett under sesongen som var å komme med på laget. Jeg hoppet meg ikke inn på laget under en eneste lagkonkurranse. Det har vel aldri vært vanskeligere å komme inn på det norske laget, sier Hauer og fortsetter:

- Jeg så vel litt på det at hver gang det var lagkonkurranse så hadde jeg fått plass på alle andre nasjoner sitt lag. Men det sier litt om nivået på de norske hopperne i år, og hvilken sesong det har vært for Norge som nasjon. Det er ikke noe man skal klage på uansett, sier Hauer.

- Du vurderer ikke å skifte statsborgerskap?

- He he. Nei, jeg skal ikke gå den enkle veien. Da får jeg heller bli en litt bedre skihopper, sier Joachim Hauer og ler.


Samlingsplan verdenscuplaget
9. - 13. mai: Midtstubakken
7. - 19. juni: Østerrike
27. juni - 1. juli: Storsamling, Midtstubakken
18. - 24. juli: Wisla/sommer Grand Prix
7. - 13. august: Oberhof
5. - 9. september: Lahti
18. - 24. september: Planica
23. - 28. oktober: Trondheim
31. oktober - 7. november: Fuerteventura


Relatert lenke:
Sjekk: Hauers resultater i sesongen 2015/2016 (FIS)


Relaterte artikler:
Les mer: Glad for hopputtaket
Les mer: - Kult med norsk hoppuke


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline