Tøff sesongstart for BSK Elite

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 22. Nov 2016

TOPP 30: Elise Røer Drabløs i aksjon på lørdagens 10 km fristil. Foto: Eirik Lund Røer

Det ble en tøff sesongstart for seniorløperne i BSK Elite på Beitostølen, men heldigvis er det fremdeles tidlig i sesongen og nye muligheter allerede kommende helg.

Forrige helg gikk startskuddet for årets skisesong på Beitostølen. Med hele den norske skieliten tilstede, samt noen utlendinger, var det tøff konkurranse i både kvinne- og herreklassen.

Med fasit i hånd er det lov å si at BSK-løperne ikke akkurat preget resultatlistene i løpet av helgen, men det legger ingen demper på ambisjonene utover vinteren. Både trenere og utøvere er klare for å gjøre jobben som kreves for å løfte nivået ytterligere.

– Gruppa generelt har en vei å gå, både form- og resultatmessig. Samtidig samsvarer resultatene litt med formfølelsen foreløpig, så jeg har tro på stigning i ukene som kommer. Det er fremdeles tidlig i sesongen, og en kjent sak at mange trenger flere renn for å gå seg i form, sier Eirik Lund Røer, hovedtrener og sportslig leder i skigruppa i Bækkelaget.

Lund Røer påpeker at sesongåpningen på Beitostølen definitivt ikke er noe hovedmål for gruppa med tanke på resultater, men at det er en fin anledning til å måle seg mot de beste skiløperne i landet og verden.

– Vi har ikke lagt opp til å prestere på Beitostølen, og det ville uansett vært for tidlig å trekke konklusjoner etter kun én rennhelg. Samtidig lyver ikke resultatlista, så det er klart vi har en jobb å gjøre. Jeg har tro på stigning allerede i Norges Cupen på Gålå kommende helg, sier Lund Røer.

Noen lyspunkter

Med samtlige renn direktesendt på NRK1 var det både hyggelig og gøy å bemerke at seniorsatsingen til Bækkelaget fikk mye omtale av kommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn. Sportslig var det også noen lyspunkter hovedtreneren vil trekke frem.

– Andrew Young viser at han blir å regne med i sprintrennene også denne vinteren, og med et formløft på Anders Sørensen vil også han være med å kjempe om kvartfinaler, semifinaler og finaler. Elise Røer Drabløs er topp-30 uten å føle at alt stemmer enda, og vil kjempe enda høyere på resultatlisten utover sesongen. Sigurd Lund Røer og Harald Ihlebæk lå begge an til gode plasseringer etter halvgått løp på fredagens klassiskdistanse, og det lover godt om vi får dem til å holde hele distansen, oppsummerer Lund Røer.

Resultater fra helgen kan du se her.

Sigurd Lund Røer

Anders Sørensen

Harald Ihlebæk

Andrew Young


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline