Skileik 2016

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Des 2015
Vi har gleden av å invitere barn i Nordstrand Bydel til skileik på Ekebergsletta.

Skileik 2016 arrangeres for aldersgruppen 5-8 år (f. 2010-2007).

Gjennom skileik kan vi tilby:

 • Mye lek og moro på ski
 • Lette teknikkøvelser
 • Inspirasjon til å gå mer på ski
 • Kvalifiserer til framtidig deltagelse på BSKs skitrening
Program for vinteren 2016:
Mandag 18. januar 18.00 - 19.00 Ekeberg v/campingen
Mandag 25. januar 18.00 - 19.00 Ekeberg
Mandag 1. februar 18.00 - 19.00 Ekeberg
Mandag 8. februar 18.00 - 19.00 Ekeberg (avslutning m/premiering)

Påmelding skjer ved oppmøte på Ekebergsletta v/campingen mandag 18. januar kl. 17.30 - 17.55


Påmeldingsavgift: kr. 300,-
Betaling leveres i konvolutt ved sammen med påmeldingsslipp ved oppmøte første skileikkveld.

Denne vinteren er første gang vi har snøproduksjon på Ekebergsletta. Følg med på våre nettsider www.bskskigruppa.no.

Klikk her for informasjonsskriv med påmeldingsslipp.


0 Kommentar

Karrierebeste av Andrew

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Des 2015

Andrew Young imponerte i verdenscupsprinten i Davos, og satte karrierebeste med en strålende 9. plass.

Etter en fantastisk sesongstart på 15 km klassisk på Beitostølen i midten av november har Andrew forberedt seg godt de siste ukene, og denne helgen åpnet han verdenscupsesongen med et brak i sveitsiske Davos.

På søndagens sprintprolog overrasket han nok mange med en knallsterk 4. plass, i et felt der stort sett hele verdenseliten var på plass.

– Formen er bra, og jeg traff bra i prologen. Jeg kunne gå avslappet og med høy fart uten å stresse, oppsummerer Andrew til bskskigruppa.no.

Med plass i den femte og siste kvartfinalen fikk BSK-løperen god tid mellom prolog og heat, og briten innfridde også der.

Kvartfinalen gikk bra og jeg lå godt an. Jeg synes jeg gikk litt rotete mot slutten, men var heldig og fikk Lucky looser-plass, fortsetter Andrew.

Med det var semifinaleplassen sikret for første gang i karrieren, og dermed også personlig bestenotering i verdenscupen. Dessverre holdt det ikke til finaleplass denne gangen, men det var uansett en fantastisk prestasjon av Andrew.

Jeg synes egentlig jeg gikk ganske bra i semifinalen. Det var bare fire løpere som gikk fortere enn meg, så jeg er kjempefornøyd med en 9. plass, avslutter han.

Nå lader BSK-løperen opp til neste verdenscupsprint som er i Toblach allerede om fem dager.

Vi gratulerer med fantastisk resultat og innsats!0 Kommentar

Rekordsamling med suksess

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Des 2015

Skigruppa farget Beitostølen gul og blå i en helg full av opplevelser, idrettsglede og godt sosialt samhold.

Skigruppa i Bækkelaget er i vekst, og aldri før har vi vært så mange på snøsamling. Med over 250 store og små sier det seg selv at det er mye logistikk som må på plass, men det meste gikk på skinner og gjorde at den tradisjonsrike familiesamlingen ble nok en suksess.

Styreleder i skigruppa, Trond R. Hole, var naturlig nok strålende fornøyd med rekordoppslutningen.

– For skigruppa er snøsamlingen viktig både sportslig og sosialt. Det er denne gangen i året vi ser bredden i aktiviteten vår, og samler både far, mor, utøvere og støtteapparat, sier han, og legger til:

– For skigruppa var det ekstra hyggelig at nytiltrådt generalsekretær i Bækkelaget/Norway Cup valgte å tilbringe helgen med oss. Vi håper og tror vi fikk vist Tony skigruppa på sitt beste.

Imponerende fremgang

Beitostølen var samlingssted for fjerde året på rad, og bød nok en gang på ypperlige skiforhold. De eldste løperne reiste opp allerede onsdag, mens de fleste andre kom fredag kveld. For mange var øktene på samlingen sesongens første på snø, og det var stor fremgang å spore hos både store og små.

Sportslig leder og hovedtrener i skigruppa, Eirik Lund Røer, har treneroppfølging av de eldste utøverne i klubben, men gledet seg like mye over den store BSK-bredden på Beitostølen.

– Jeg får ikke med meg alt på en hektisk helg som dette, men det er moro å se både barn, ungdom og ikke minst foreldre ha det gøy på ski. Så tidlig i sesongen er det lett å se fremgang hos nesten alle, og det motiverer både trenere og utøvere, sier Lund Røer.

Talentfulle utøvere

I forbindelse med middagen fikk utøverne muligheten til å vise frem andre egenskaper enn det å gå på ski. Samtlige grupper la sjel og innsats i fremføringene, som imponerte mange. Til slutt var det 9-års-gruppa som gikk seirende ut av konkurransen.

– De hadde et show som inneholdt mange elementer, og som i tillegg var lærerikt, lød juryens begrunnelse.

Med det har skigruppa fått en fantastisk start på sesongen, selv om vinteren dessverre lar vente på seg hjemme i Oslo. Vi krysser fingrene for snarlig bedring, og håper på mange gode opplevelser på trening og i konkurranse utover sesongen.

BSK Elites bidrag i talentkonkurransen kan du se her:


0 Kommentar

Ekeberg snøpark - Vi lager gode skiforhold på Ekebergsletta

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 3. Des 2015

Kjære skiforeldre

Dessverre har de siste vintrene ikke vært slik vi selv husker dem som barn og det er lite som tyder på at vi kommer til å ha stabile snøforhold i Oslo-området fremover. Kampen om plassen på Skullerud har også vært tøff de siste årene.

For å kunne tilby barna i skigruppa gode treningsmuligheter satte skigruppa i sommer ned en ”hurtigarbeidende komité” for å se på muligheter for vår egen snøpark på Ekebergsletta.

Det er med glede vi kan fortelle at en rekke ildsjeler, med usannsynlig gode kontakter, har sikret at vi allerede for kommende vinter har fått de nødvendige tillatelser. Utstyr er kjøpt inn og nødvendige tilkoblingsmuligheter for vann og strøm er på plass.

Vår egen snøpark blir inne på Ekeberg camping. I vinter kjører vi i gang et prøveprosjekt med en runde av begrenset størrelse ca 1 – 1,5 km og en skileik. Målet er at i hvert fall de minste gruppene skal få mer enn nok plass til å boltre seg. Kanskje vi til og med klarer å arrangere karusellrenn her?

Nå lurer du helt sikkert på hvordan også du kan bidra til at dette blir en realitet. Du skjønner at dette ikke gjør seg selv, og at det vil være behov for at en god del foreldre stiller opp på dugnad for å bemanne snøkanonen.

Da er det godt å kunne fortelle at mange vil få mulighet til å være med. Det vil bli satt opp en vaktliste med 2 vakter á to personer hver dag fra 10. Desember og til begynnelsen av januar. I tillegg vil vi 2 dager gjøre en test med nattvakt (2300 – 0300) for å avklare hvordan produksjonen innvirker på naboer. Vaktene går fra kl 1500 – 1900 og fra 1900 – 2300. Dette betyr at ca 100 vakter skal besettes. Våre eldre utøvere oppfordres også til å stille opp på dugnaden. Av sikkerhetsgrunner bør utøveren være minst 15 år for å være med.

Vi ønsker også gjerne å få vite om det er noen foreldre/besteforeldre som er hjemme på dagtid og som kunne ha mulighet til å bemanne kanonen før kl 1500. Dersom det finnes noen slike ressurspersoner der ute, så ta kontakt med Torbjørn Stokke på torbjorn.stokke@no.pwc.com eller på 95 26 01 87.

Du kan sitte innendørs under vakten. Vi håper å få på plass en bredbåndstilkobling slik at du evt kan arbeide, se på film, surfe eller annet mens du holder et lite øye med produksjonen.

Det arbeidet som skal gjøres er verken teknisk vanskelig eller spesielt tungt. Noe opplæring må likevel gis før du selv er fullt operativ. Komitéen og andre interesserte vil få opplæring 9. desember kl 1800 på Ekeberg camping. Du kan gjerne være med her. Nærmere tidspunkt for opplæring blir lagt ut på hjemmesiden og spres gjennom facebookgruppen – Ekeberg snøpark. Dersom du ikke har mulighet for å delta på denne opplæringen, vil du få opplæring på vakt av en ”erfaren” forelder.

Hvordan melder du deg på:
Gå inn på påmeldingssiden her og sett deg opp på vakter som passer deg
Sett deg opp på liste som blir sendt rundt på snøsamlingen på Beito
Ta direkte kontakt med Torbjørn Stokke på torbjorn.stokke@no.pwc.com eller 95 26 01 87


0 Kommentar

– Vi har vært synlige

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 15. Nov 2015

Sesongåpningen på Beitostølen var på mange måter ilddåpen til skigruppas nye seniorsatsing. – En positiv start på mange måter, oppsummerer hovedtrener og sportslig leder Eirik Lund Røer.

At konkurransen i ski-Norge er tøff er det ingen som helst tvil om. I sesongåpningen er det faktisk så tøft at det kun er de beste som får gå, og etter litt om og men fikk til slutt fire BSK-løpere klarsignal på Beitostølen.

Med sen startbekreftelse på flere av løperne ble ikke oppladningen ideell, men muligheten ble selvsagt benyttet.

– Vi sa tidlig at vi ikke kom til å prege resultatlistene med det første, men vi skulle være synlige. Det føler vi at vi har klart, sier Eirik Lund Røer.

Både på fredag og lørdag ble det TV-tid på BSK-løperne, og i nye, gule racingdresser var klubben godt synlig i TV-ruta. NRK-kommentator Jann Post nevnte den nye seniorsatsingen, og kunne fortelle at Bækkelaget ønsket å bygge en slagkraftig utøvergruppe med årene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sportslige høydepunkter

Rent sportslig ble det også litt å juble for tidlig i sesongen. Andrew Young gikk trolig sitt beste løp i karrieren på fredagens 15 km klassisk, Elise Røer Drabløs fikk en positiv sesonginnledning med tre jevne konkurranser, Sigurd Lund Røer viste prov på gamle takter og Aleksander de Lange Claussen er endelig tilbake i full trening og konkurranse etter en trøblete oppkjøring.

Jeg synes vi skal være fornøyd med det vi har prestert i helgen. Det svinger litt i prestasjonene, men det må vi akseptere såpass tidlig i sesongen og med få timer på snø, avslutter Lund Røer.

På søndagens sprint ble det dessverre ikke videre avansement på BSK-løperne. Andrew Young gikk i mål til en 51. plass, mens Elise Røer Drabløs tok en 42. plass.

Resultater kan du se her.

Les også:


0 Kommentar

Nå kan du bestille BSK-klær - igjen!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Nov 2015

BeitostølenBSK14_ELR 214.JPG

Vi åpner webshopen en gang til før jul, og gir deg dermed nok en mulighet til å bestille BSK-klær før skisesongen. Men vær rask - fristen er kort!

Alle produkter, både fra sommer- og vinterkolleksjonen, ligger i webshopen.

For å bestille gjør du følgende:

 • Gå inn på www.teamorder.no
 • Trykk Logg inn
 • Til høyre på skjermen, Teamkode: bekke129, Trykk Logg inn under
 • Trykk Logg inn øverst i menyen
 • Til høyre i skjermen, trykk Registrer ny kunde evt. Logg inn
 • Legg varer i handlekurven, husk bekrefte ordre helt til slutt

FRIST: 22. november!

0 Kommentar

En fantastisk treningssamling

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Nov 2015BSK Elite har lagt grunnlaget for suksess i skisporet på ferieøya Mallorca (!). – En fantastisk treningssamling på alle mulige måter, kan hovedtrener og sportslig leder Eirik Lund Røer fortelle.


Selv om de fleste vil betvile følgende utsagn har faktisk Mallorca blitt et eldorado for satsende skiløpere. Da er det artig å skru tiden syv år tilbake. På den tiden var Øyvind Olstad (nå sportssjef langrenn, NTG Geilo) hovedtrener i Bækkelaget, og juniorgruppa i Oslo-klubben var faktisk de første til å reise på skisamling til Mallorca. Siden den gang har mange fulgt etter, og i år har det vært hundrevis av skiløpere på den kjente ferieøya.

– Det er morsomt at det var Bækkelaget som startet trenden, og på mange måter var det naturlig å vende tilbake nå syv år senere, innleder Eirik Lund Røer.

Mengde i fokus

I oktober rømmer de fleste seniorer landet, enten med høyden eller Mallorca som destinasjon. Barmarkforholdene her i landet kan være utfordrende, og eventuelle tidlige (kunst)snøfall er i beste fall et alternativt supplement i treningen.

– Det er en samling som koster litt mer enn om vi hadde blitt i Norge, men så får vi også mye igjen for det. Da vi kom hjem til høstværet tenkte jeg umiddelbart at vi aldri hadde klart å legge ned en tilsvarende treningsperiode med lik kvalitet her i landet, fortsetter Lund Røer.

Det er med andre ord mengde som har stått i fokus på Mallorca-samlingen.

– Vi har trent mye, og passet på at intensiteten har vært rett med jevnlige laktattester på øktene. Samtlige har hatt et kjempeutbytte, både sportslig og sosialt.

(artikkelen fortsetter under bildet)Høyt nivå

Ved siden av den rolige treningen ble det plass til en tøff skøyteintervall opp Sa Colobra, samt en stakeintervall med NTG Geilo, Geilo IL og noen øvrige løpere. Et imponerende felt på over 60 løpere var litt av et syn for både trenere og spanjoler.

– Det var en rå økt. NTG-trenerne, som har kjørt tilsvarende økt på samme samling tidligere, rapporterte om vesentlig høyere fart enn i fjor og det tyder på at stakeutviklingen raser videre i samme tempo, sier Lund Røer.

Etter samlingen har BSK Elite-gjengen hatt fokus på å hente seg inn etter en tøff samling, samt gjort de siste forberedelser før sesongåpningen på Beitostølen.

– Det er viktig å tørre å ta det med ro etter en samling som den vi hadde Mallorca. Det er ingen av våre løpere som har mål om å være i toppform på Beitostølen, men som vi har sagt før skal vi være synlige, avslutter Lund Røer.


0 Kommentar

Meld deg på som mannskap til KM 16.-17. januar

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Okt 2015

Vi gleder oss til å arrangere kretsmesterskap i Holmenkollen i januar, og inviterer nå alle foreldre til å være med å skape vinterens vakreste eventyr. Førstemann til mølla…

Vinterens viktigste skirenn!

Til vinteren er BSK heldige å få arrangere kretsens største og viktigste skirenn; kretsmesterskapet (KM). Dette gir oss mulighet til å skape uforglemmelige skiopplevelser for barn og voksne (fra 9 år og oppover), vise oss frem som arrangørklubb og ikke minst tjene gode penger som vi kan bruke til beste for utøverne våre.

Mange spennende aktiviteter å være med på!

KM arrangeres helgen 16. og 17. januar i Holmenkollen (klassisk og fristil) og vi forventer om lag 1300 ivrige løpere hver dag. For å lykkes er vi avhengig av at alle foreldre stiller opp, og det er mange aktiviteter du kan bidra på. Her er noen eksempler: arenaen skal rigges, utøverne skal sendes ut ved start og tas i mot i mål, familier skal ønskes velkommen og få tildelt parkeringsplass, resultatlister skal lages, medaljer skal deles ut og i kiosken trenger vi kaker og boller og ikke minst hjelp til å selge dem. Det er lov å ønske seg til én spesiell aktivitet, men vi kan ikke garantere at du får ønsket ditt oppfylt. Er du derimot raskt ute med å melde deg på, har du størst sjanse for å få ønsket ditt oppfylt.

Under KM kommer det til å være mannskap med lang erfaring sammen med mange som aldri har vært med på dette før. Det er en fin mulighet til å bli bedre kjent med andre foreldre og bidra til å skape flotte skiopplevelser i Kollen.


0 Kommentar

Nok et vellykket motbakkeløp

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Okt 2015

Se bilder og resultater fra nok et vellykket motbakkeløp på Brannfjell.

Oppdatert!Resultater

Motbakkeløpet 2009 - resultater (xls-fil)

For tidligere resultater og reportasjer se i venstremenyen:
Skirenn-resultater > Motbakkeløpet

Bilder

Her følger et utvalg bilder fra torsdagens motbakkeløp. Alle foto: Magnus Lund Røer


Ingvild Fossgård på toppen av Brannfjell.


Mia og Thea får i seg næring etter løpet.


Laaaang pølsekø etter kraftanstrengelsen.


Lillebror Marcus viser storebror Christopher ryggen i innspurten.


Henrik løper ut den siste syra.


Gutta boys.


Lise og Henrik etter løpet.


Fredrik er snart på toppen.


0 Kommentar

Rapport fra motbakkeløpet 2007

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Okt 2015Skrevet av Christian Steen Eriksen


I år var det rekorddeltakelse i vårt uhøytidelige motbakkeløp "Brannfjell opp" som gikk av stabelen tirsdag 25 september 2007.

Kraftig regnvær før løpet startet gjorde løypa både våt og tung. Men det stoppet ikke Bækkelagets barn og voksne fra å stille opp i det 3. bakkeløpet "Brannfjell opp". Det var rekordeltakelse i alle klasser, og det var en stor gjeng som satte seg i bevegelse nedover løypa i motsatt retning for å finne sine respektive startposisjoner.

Nytt av året var en liten, men meget eksklusiv gjeng fra orienteringsgruppa som ville utfordre skiløperne. En nybakt norgesmester i o-løp skulle prøve seg på regjerende "Brannfjell opp-mester", skigruppas egen Remi Andersen.

Vi hadde også invitert Grei/Lillomarka som anført av Vidar Benjaminsen, stilte med en stor tropp i hovedsak i alderen 11-13 år.

Her var det duket for mange tøffe dueller!

De to minste klassene startet i gressbakken hvor frisbee spillerne holder til. Her ble det vist stor innsats, imponerende fart, harde spurtoppgjør og stor idrettsglede! Denne gruppen kom i først i mål, og løperne styrtet bort til grillsjef og formann Lars Maanum for å få pølser og saft.

I klassen 5-6 klasse så vi et meget sterkt løp av Lars Sønsterud som kom først, mens beste jenta var Natalie på en overbevisende tid.

På forhånd var det knyttet spenningen til om noen av guttene ville klare å tukte Julie i gruppen som startet fra Ekebergrestauranten. Her gikk Sebstian T først i mål, og Julie ble nr 2 og beste jente. Tidene til løperne i denne gruppen er skremmende sterke. Jeg prøveløp selv den løypa for noen dager siden, og antok en sluttid +/- 15 min for denne gruppen. Med Sebastian på 11:38 og Julie på 11:54. var det skremmende fort. For oss som starter i bunnen, er det bare å grue seg til ydmykelsen neste år når mange av disse skal løpe hele løypa!

I bunnen var stemningen nervøs før start. Da startskuddet gikk, var nok mange overrasket over tempoet. Noen fra friidrettsgruppa hadde tydeligvis bestemt seg for å "vinne" starten og lå godt foran Remi & Co de første 300 meterne. Men kreftene tok slutt, og fra Gamlebyen ble dette et oppgjør mellom Remi og løperne fra o-gruppa. Remi overbeviste stort og var ikke truet på toppen. Tiden hans ble 16.01. Dette var likevel ikke ny løyperekord, for han løp på 15.49 i fjor, men da under bedre forhold. På de neste plassene fulgte Mikkel Lund og Eirik Watterdal fra o-gruppa. På 4. plass kom Johannes Alnes som er tidligere skiløper før han satset fullt på friidrett. Han var ikke mer enn 50 sek etter Remi, men så har han da også sterke 8.50 på 3000 m etter det jeg ser på friidrettens hjemmesider. Deretter fulgte Tue Lappen (forbehold om skrivefeil!) og Vister brødrene var meget tett, før vi fikk BSKs deltaker i Norseman, Arne Olav Sunde. Deretter fulgte løpere på rekke og rad. Det var mange slitne personer på toppen. Tvilen meldte seg sikkert underveis for flere enn meg om hvorfor man gjør dette frivillig, men etter en pølse og litt saft var alle enige om at de også skulle være med neste år.

Selv lurer jeg på akkurat hvor i løypa jeg skulle tatt inn de 4 min og 20 sekunder som Remi slo meg med.

Takk til alle som hjalp til, alle som deltok og alle som heiet på oss underveis!
0 Kommentar

Motbakkeløpet 2006

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Okt 2015
Skrevet av Joakim Skirbekk Vister


Torsdag den 21. September arrangerte skigruppa i Bækkelaget sitt andre motbakkeløp. Målet var å gjennomføre fjorårets flotte bedrift, Brannfjelltoppen opp, 207 meter rett opp i en lang motbakke på gress, grus, asfalt, sti og ikke minst i flere beintunge trapper for de eldste. Var løyperekorden til Remi Andersen på 16.34, mulig å slå?

Oppmøtet var stort med hele 81 løpere. Barn og voksne i alle aldere. En liten nyhet fra i fjor er at skigruppa inviterer både orienteringsgruppa og fridrettsgruppa, å håper løpet vil falle i smak også for deres løpere. Distansen var som i fjor, de yngste startet først, 600m fra toppen, 11-12 åringen løp fra Ekeberg skole, 13-14 åringer fra Ekeberg-restauranten, og de eldste fra nord enden av Middelalderparken.

Flott vær og mye moro gjorde ettermiddagen perfekt, og etter målgang var det både saft og pølser til de som ville ha. Vinnerresultatene var som følger:

I klasse 11-12år var Sigurd Lund Røer (5.48) og Andreas Svenningsen Hjelle (5.48) umulig å skille, og dermed delte de 1. plassen, etter å ha ligget helt likt hele veien. Pernille Skarpenes (6.08) vant jenteklassen. I klasse 13-14år vant Julie Volum Bø (11.48) en overlegen seier, Julie vant også Birkebeinerløpet i sin klasse sist lørdag. Magnus Fossgård (12.57) vant i gutteklassen. Og i den eldste jenteklassen kom Marianne Aas J17 inn til bestetid (22.59).

Som tidligere nevnt var den gamle løyperekorden på 16.34 av Remi Andersen, som blant annet kom på en flott 3. plass sammen med bror Ruben og Øystein Pettersen i Norgesmesterskapet i vinter.

Remi føler seg i god form, og trener veldig bra om dagen, og bekreftet dette ved å komme inn til tiden 15.49. Hele 45 sekunder raskere enn året før, og en soleklar ny løyperekord. Han hadde ingen store utfordrere i dag, de neste kom ca. 3 minutter etter bestetiden, men intensjonene til flere av de yngre i gruppa er å minske denne differansen. Nye muligheter byr seg til neste år, for dette løpet er kommet for å bli.
0 Kommentar

Forbered deg på Beitostølen-påmeldingen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 4. Okt 2015

All påmelding og betaling til snøsamlingen på Beitostølen vil - som i fjor - foregå via minidrett.no. Slik forbereder du deg til påmeldingen som åpner onsdag 7. oktober.

Vi har brukt elektronisk påmelding til snøsamlingen i mange år, men på grunn av krav om organisasjonstilknytning (les: klubb) har det som regel vært to forskjellige systemer for aktive utøvere og foreldre. I tillegg har all innbetaling skjedd på eget initiativ i forkant av samlingen.

I år skal ALLE melde seg på via minidrett.no. Det er samme system som vi brukte for første gang på fjorårets snøsamling. For aktive utøvere er det akkurat det samme som å melde seg på skirenn om vinteren, bortsett fra at du må betale med en gang for at påmeldingen skal gå igjennom. For foreldre/ikke aktive/nye medlemmer betyr det sannsynligvis at du må gjøre noen forberedelser.

På påmeldingssiden til snøsamlingen ligger det en detaljert trinn-for-trinn forklaring på hvordan påmeldingen gjennomføres. Den finner du her.

I tillegg til at alle må ha egen bruker på plass er det viktig å være forberedt på at du MÅ betale under påmeldingen for at den skal gå igjennom.

Hva må være i orden for at du skal kunne melde deg på snøsamlingen?

1. Ny bruker

Du må ha en egen bruker på minidrett.no. Dvs. en bruker pr. person (med mindre du har en brukerkonto som "styrer" flere personer)! Klikk på "Ny bruker" i øverste menylinje, nest lengst til høyre (se under) for å opprette egen bruker.2. Personopplysninger

Du får deretter opp et nytt vindu. Fyll ut dine personopplysninger og klikk på den grønne pilen for å fortsette. NB! Dersom du er usikker på om du har bruker fra før gjør det ingenting å opprette ny - systemet søker automatisk etter eksisterende profiler basert på opplysningene du legger inn.3. Bekreftelse

Dersom du hadde en bruker fra før får du meldingen under. Har du glemt passordet kan du bruke "Glemt passord-funksjonen". Dersom du ikke hadde en bruker fra før får du nå tildelt brukernavn/passord og bekrefter registreringen.
0 Kommentar

Trosset vær og vind

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Sep 2015
BSK Elite-toget ruller videre mot sesongstarten på Beitostølen etter en solid høstsamling på Trysil.


En drøy måned etter den vellykkede Torsby-samlingen var BSK Elite igjen samlet for samling. Torsby var byttet ut med Trysil, og trening på snø med barmark.

– Bortsett fra to og en halv dag med litt ruskete vær har vi lite å klage på. Gutta har fortsatt fremgangen siden sist, og åpenbart jobbet godt. Det er også gledelig å se at fellestreningsopplegget mellom samlingene for de som bor på Lillehammer fungerer, sier Eirik Lund Røer, sportslig leder og hovedtrener i Bækkelaget.

Utvidet samling

I tillegg til elitegjengen var klubbens yngre juniorer og utøvere fra 15-16 års gruppa med på deler av Trysil-samlingen. Et viktig ledd i å synliggjøre seniorsatsingen også internt og skape relasjoner, skal vi tro Lund Røer.

– De yngre i klubben synes selvsagt det er stas å få være på samling med de eldste. For klubben er det også viktig at seniorsatsingen bidrar til engasjement på tvers av aldersgruppene, sier hovedtreneren og fortsetter:

– Denne samlingen hadde vi også med oss Elise Røer Drabløs (førsteårs senior). Selv om det kommer flere nedenfra har vi plass til flere jenter. Elise klarer seg bra med gutta, men kan ikke dra lasset alene. I tillegg trenger vi selvfølgelig flere enn én for å stille stafettlag.

(artikkelen fortsetter under bildet)
Samkjøring med Team Trysilfjellet

Selv om vinteren og konkurransesesongen nærmer seg med stormskritt har Bækkelags-gjengen is i magen når det gjelder formtoppende trening. På Trysil stod både mengde og intensitet i fokus, og i tillegg til langturer i fint fjellandskap fikk utøverne smake på syra i testrenn i rulleskiløypa og elghufsøkt opp slalåmbakken.

– Sammen med Team Trysilfjellet sørget vi for god matching og høy kvalitet på fokusøktene. Vi henger ikke med hodet selv om trysilsmurfene trakk det lengste strået ved denne anledningen. Det gjør oss bare mer skjerpet til å heve oss til vinteren, fortsetter Lund Røer.

Mallorca neste

Etter en solid høstsamling på Trysil rømmer BSK Elite til varmere strøk i midten av oktober. Mallorca har blitt et populært samlingssted for langrennsløpere, og Bækkelaget håper å få utbytte av optimale barmarkforhold på senhøsten.

– Erfaringsmessig kan senhøsten på Østlandet være litt trasig. Vi reiser til Mallorca for å få en solid treningsperiode før vinteren setter inn for fullt, men legger ikke skjul på at det også kan gi en verdifullt motivasjonboost, avslutter Lund Røer.

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Skigruppa med ny sponsor på laget

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Sep 2015
Vi er stolte over å meddele at Intility er ny sponsor for skigruppa i Bækkelaget. IT-leverandøren blir å finne på årets kleskolleksjon.

– Det er særdeles hyggelig å få inn en ny sponsor når en går ut. Vi er helt avhengige av sponsormidler for å kunne drive slik vi gjør i dag med gode trenere, samlinger og smørehjelp, sier Tore Bye og Knut Arne Røer i sponsorkomiteen.

Intility har signert en 2-års avtale med skigruppa i Bækkelaget, og har opsjon på 3 år.

– Vi ønsker langsiktighet med våre samarbeidspartnere, sier duoen, som også har fornyet DNB-avtalen med to nye år.

Vårt tøy skal ikke se ut som et juletre med masse små reklamemerker. Våre sponsorer skal være få, synlige og eksklusive, fortsetter Bye og Røer.

Intility er en IT-plattformtjeneste hvor over 250 spesialister tar et totalt ansvar for IT-miljøene til andre selskaper. Dette omhandler alt fra overvåkning og feilretting, til ubegrenset support av hver enkelt medarbeider.

Intility-plattformen er tett integret med et stadig økende antall Public cloud-tjenester. Dette gir sømløs tilgang til blant annet Office 365, Microsoft Azure, AWS og SalesForce.

Intility er et alternativ til tradisjonelle driftsmodeller hvor selskaper på egenhånd eller sammen med eksterne leverandører etablerer og drifter dedikerte IT-plattformer per selskap. Over 500 selskaper benytter i dag Intility.

– Vi er veldig glade for å få støtte et idrettslag vi er nært knyttet til og som vi opplever står for mye av de samme tingene som oss. Blant annet langsiktighet og glede over å prestere, uavhengig om det handler om prestasjoner innen idrett eller dyktighet innenfor IT, som er vårt fagområde, sier Andreas Hisdal i Intility.

Les mer om Intility her.


0 Kommentar

Kretssamling for utøvere født 2002-2003

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Sep 2015

Oslo skikrets inviterer til kretssamling for 13-14 åringer ! Flere påmeldte fra BSk allerede ! Sjekk detaljer i linken her:
http://www.skiforbundet.no/oslo/nyhetsarkiv/2015/9...


0 Kommentar

Gruppe 9 år/2007 uke 11

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Aug 2015


Hei,

Under er oversikt over treningen denne uken – torsdag 17 mars er siste skitrening for sesongen – gruppen starter på igjen med Kick-off helgen 7-8 mai – da i 10 års gruppen!

Tirsdag 15 mars:

Langtur, Grønmo-Sandbakken, klassisk, husk lykt/vest og drikke, vi får servering der ute – oppmøte 1730 på Grønmo parkering, foreldre følger sine barn :o)

Torsdag 17 mars:

Trening på Skullerud 18:00-19:15. Det blir fristil, husk vest og drikke!

VIKTIG!

Klubbmesterskapet er søndag 3.april på Skullerud (reservearena er Lygna). Påmeldingsfrist 30.mars, se link og Mer info her. Det er behov for hjelp, melde dere på her : Link til dugnadspåmeldingen er http://palisoft.no/pmdb/?arrid=3049.

Lørdag 30 april går Ekebergstafetten i Ekebergskogen, vi stilte flere lag i fjor – med fornøyde barn!

Klubben dekker startavgift for dette.http://friidrett.bekkelagets.no/p/10155/ekebergstafetten-2016 – jeg kan koordinere lag så meld interesse tilbake til meg!

For de som vil vedlikeholde løpeformen i sommer kan følgende anbefales (skigruppa dekker ikke startkontigent til løp)

30.04 Ekebergstafetten (eller råtassen)

11.05 Bølerstafetten

11.06 Barnebirken løp

24.08 Rustadrunden terrengløp, Skullerudstua

Mvh Hege (mob 94819323)


0 Kommentar

BSK vil markere seg

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 16. Aug 2015– Høyt nivå i en ung, spennende og utviklingsrettet gruppe. Det sier hovedtrener i Bækkelagets Sportsklub, Eirik Lund Røer, etter klubbens andre samling i den nye elitesatsingen.


BSK-gjengen har nettopp kommet hjem etter en solid treningssamling i Torsby, klubbens andre samling etter at de lanserte ny elitesatsing for senior og eldre junior. Etter oppstarten på Sognefjellet i juni tok løperne «sommerferie» i juli, men de har definitivt ikke ligget på latsiden i sommer.

– De aller fleste har gjort en meget god jobb i sommer. Hele gjengen er i solid treningsform, og ting ser lovende ut. Vi gleder oss allerede til vinterens konkurranser, meddeler Lund Røer.

Egen fysio

Bortsett fra et fall på samlingens første økt og et stygt tommelbrudd for uheldige Aleksander de Lange Claussen har samlingen i Torsby vært en suksess.

– Vi har trent bra, både på ski i tunellen og i de gode barmarkforholdene Torsby har å by på. Det har blitt en del timer, men vi har også rukket å legge inn et par gode teknikkøkter med fart, forteller Lund Røer, og fortsetter:

– Denne gangen har vi også vært så heldige og hatt med oss fysio-student Kine Strøm, som har hjulpet oss til å optimalisere restitusjonen mellom øktene og dermed fått enda mer igjen for treningen vi har gjennomført.

(artikkelen fortsetter under bildet)– Vi skal synes

Neste samling for seniorgjengen i Bækkelaget, som liker å kalle seg BSK Elite, er på Trysil i midten av september. Senere står både Mallorca og Beitostølen for tur, før startskuddet for sesongen går i midten av november. Lund Røer lover at de gule og blå skal markere seg.

– Vi kommer neppe til å prege øverst i resultatlistene med det første, men det betyr ikke at vi ikke har ambisjoner. Vi skal synes i vinter, og gleder oss over entusiasmen og iveren i gruppa. Dette er et prosjekt alle involverte parter har stor tro på, avslutter Lund Røer.

Et lite videoinnblikk i hva Torsby-samlingen har inneholdt:


0 Kommentar

Vi søker hovedtrener 13-14 og 15-16 års gruppa

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Jun 2015Bækkelagets SK - langrenn søker hovedtrener til gruppene 13-14 år og 15-16 år.

Skigruppa i Bækkelagets Sportsklub har drøye 300 medlemmer fra 6-85 år. De fleste driver langrenn eller turlangrenn, men vi har også aktive innen hopp og telemark.

Skigruppa i Bækkelaget har et sunt aktivitetstilbud for alle som vil være ute i frisk luft i skog og mark, i sol, regn og snø. Skigruppa har eget kontor ved Ekeberghallen, og vi trener barmark primært fra Sportsplassen/Ekeberg og trening på snø primært fra Skullerud. For sesongen 2015/16 vil det være ca. 20 utøvere i 13/14 årsgruppa og 18 utøvere 15/16 års gruppa. Vi søker en hovedtrener for hver av gruppene for sesongen 2015/16.

Arbeidsoppgaver

 • Hovedtrener 2 dager pr uke, samt samlinger og enkelte større renn
 • Planlegge og gjennomføre treningsøktene
 • 15/16 utarbeide individuelle treningsplaner


Kvalifikasjoner

 • Det er ønskelig med kompetanse i idrettsfag (trenerkurs)
 • Relevant erfaring fra langrenn (utøver og/eller trener)


Personlige egenskaper

 • Du er engasjert, flink til å motivere utøvere og en tydelig trener
 • Du er strukturert og utarbeider gode planer for utøverne
 • Du liker å jobbe med ungdommer
 • Du ser den enkelte, og samtidig ivaretar det sosiale miljøet i gruppa
 • Du har gode samarbeidsevner


Vi tilbyr

 • Motiverte utøvere
 • Engasjert og dedikert trenermiljø
 • Positive foresatte og hjelpetrenere
 • Godt treningsmiljø i skigruppa
 • God faglig oppfølging av hovedtrener og sportslig leder
 • Konkurransedyktig lønn
 • Gode rabatter på sportsutstyr
 • Trenerkurs og kompetanseutvikling


Ta kontakt med skistyrets utdanningsansvarlig Nina Jutkvam (nina.jutkvam@ude.oslo.kommune.no) eller sportslig leder Eirik Lund Røer (eiluro@online.no) hvis dette er noe for deg eller hvis du har spørsmål rundt . Mer informasjon om klubben finnes på våre hjemmesider www.bskskigruppa.no.0 Kommentar

13-14 år uke 13

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Jun 2015


Ingen fellestrening uke 13 !


Klubbmesterskap fristil søndag 3.4

Påmelding innen 30 mars her

Info her


Det blir Klubbkveld med premiering for karusellrenn etc.

torsdag 7.4 - hold av dagen (og foreldre: ta gjerne en kake med..)


Ellers blir det hjemmesamling 7-8 mai - hold av helgen allerede nå !

0 Kommentar

Bli med på Søndagsjoggen 31.05

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Mai 2015

Det blir Søndagsjogg for hele familien søndag 31.05 kl 10 fra Skulleruddumpa. Møt opp for en rolig langtur med familien og/eller treningsvenner. 13-14 års gruppa stiller med foreldretrenere Helge Bjørnstad og Dag Ophus som organiserer gruppene ! Ta med drikkebelte/flaske så sees vi der:-)

0 Kommentar

13-14 år uke 22

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Mai 2015
Trening tirsdag 26.5


Oppmøte BSK kontoret kl. 18:00. På planen står det sykkel. Vi holder på til ca. 19:30.
Trener er Svein Willassen med de gode hjelpere Helge Bjørnstad, Harald Bø og Bjørn Helge Vatne.

Alle må gå over sykkelen før trening og sjekke bremser, gir og at det er nok luft i dekkene. Husk refleksvest, hjelm og drikke flaske.

Trening torsdag 28.5

Oppmøte BSK kontoret kl. 18:00. På planen står det løping og styrkeøvelser. Vi holder på til ca. 19:30.
Trener er Harald Bø med hjelper Ingeborg Ø. Husk refleksvest og drikkeflaske !

Søndagsjoggen 31.05

Vi møtes kl 10 i Skulleruddumpa for en rolig langtur med familie og treningsvenner. Vi organiserer ulike alternativ som burde passe de fleste - ca 1,5 - 2 timer avhengig av alder og nivå. Helge Bjørnstad og Dag Ophus er foreldretrenere denne søndagen.
Ta med drikkebelte/flaske

0 Kommentar

Klubbtilbud på rulleski

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Mai 2015

Barmarkstreningen og rulleskisesongen er godt i gang, og du finner gode klubbtilbud på rulleski hos vår hovedsponsor Oslo Sportslager.

Klikk på bildet under for å se hele tilbudet (pdf-fil).
0 Kommentar

Gruppe 15-16 år - uke 37

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 3. Mai 2015

Tirsdag 13. september:
Vi møtes kl. 18:00 ved Joker Klemetsrud med rulleski skøyting, refleksvest, hjelm, skift og en liten matbit til etter trening. På planen står rolig langtur med teknikk.

Onsdag 14. september:
Vi møtes kl. 19:00 på Bekkelaget skole med klær/sko til inne- og utetrening, drikke, skift og en liten matbit til etter trening. På planen står styrke. NB! Møt i god tid - døra har smekklås.

Torsdag 15. september:
Vi møtes kl. 18:00 på BSK-kontoret med joggesko, løpe-staver (med asfalt-pigg), drikke, skift og en liten matbit til etter trening. På planen står intervall.

Søndag 18. september:
Vi møtes kl. 10:00 i Skulleruddumpa med joggesko, drikke, skift og en liten matbit til etter trening. På planen står langtur løp (søndagsjoggen).


0 Kommentar

Har du husket å melde deg på Norway Cup?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Mai 2015Mange utøvere og foreldre fra skigruppa har meldt seg til Norway Cup-jobbing, men vi har fortsatt behov for flere. Har du husket å melde deg på? Vi trenger hjelp fra alle utøvere og foreldre.


Vi oppfordrer alle våre medlemmer og foreldre til å melde seg som funksjonærer. Norway Cup er ikke bare verdens største fotballturnering, det er også en unik anledning til å bli mer kjent med Bækkelagets Sportsklub og menneskene i nærmiljøet - samtidig som du gir et godt arbeidsbidrag til skigruppa.

Det er mange funksjonærstillinger og alle kan ta del i eventyret Norway Cup og oppleve på nært hold hvor viktig idrettsglede er for barn og unge fra hele verden.

Hvorfor skal så du egentlig jobbe som frivillig? Vel, egentlig burde det ikke være noe spørsmål en gang, men vi gir deg noen grunner til hvorfor DU skal jobbe dugnad i Norway Cup.

 • Først og fremst er Norway Cup den viktigste inntektskilden til Skigruppa.
 • Norway Cup er også svært miljøskapende. Du møter nye utøvere og familier og får nye venner.
 • Samholdet på sletta er fantastisk.
 • Norway Cup er sosialt og gøy både for utøvere og foreldre.
 • Utøverne får gavekort til egen lomme.
 • Har du over 5 skift får du redusert pris på snøsamlingen og andre økonomiske støtteordninger på nasjonale konkurranser og samlinger.

Norway Cup er gøy og det er et minne for livet – enten man er spiller, funksjonær eller begge deler! Vi trenger hjelp fra alt fra de yngste barna til foreldre, tanter, onkler og besteforeldre. Her kan alle bidra!

Her finner du mye nyttig informasjon og tips til hvordan du melder deg på til jobbing:


0 Kommentar

Revolverintervju med kombinert-Viktor

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Apr 2015


ALLSIDIG:
Som kombinertutøver må Viktor (i midten) være allsidig. Her fra snøsamlingen på Beitostølen. Foto: Bernt Lyngstad

I BSK Skigruppa har vi ikke bare langrennsutøvere, telemarkkjørere og hoppere. Vi har også kombinertutøvere. Vi har tatt en prat med en av dem, Viktor Steen Eriksen, for å få vite litt om sporten hans og sesongen hans.


– Hva var høydepunktet i kombinertsesongen, Viktor?
– Høydepunktet var at jeg ble tatt ut til Nordisk juniorlandskamp i Sverige. Vi bodde på et fint hotell og konkurrerte med utøvere fra de andre skandinaviske landene. Vi reiste sammen med dem som var tatt ut i hopp og langrenn.

– Så du konkurrerer også utenlands?
– Ja, gjorde det; i Sverige. Konkurransen den første dagen gikk ikke så bra fordi det blåste så mye, men i lagkonkurransen på søndag gikk det veldig bra. Da ble jeg nr 3 i hopprennet bak to finner som var to år eldre enn meg.

– For dem som ikke kjenner kombinert-sporten: Hvor i Norge kommer de fleste konkurrentene fra?
– Kombinert er en liten idrett. Fra man er 12 år konkurrerer man med utøvere fra hele landet, forklarere Viktor:
– Konkurransene er ofte inndelt i klasser basert på ferdighet (A,B og C) men i Solan Gundersen og Hovedlandsrennet benyttes aldersklasser. De fleste kombinert-utøvere kommer fra de vanlige områdene hvor ski står sterkt, Trøndelag, Oslo/Akershus og Lillehammer/Hedmark. Men det er også mange gode fra Vestlandet. I BSK er det en utøver i tillegg til meg, Sander, som er ett år yngre.

Hva synes "smøreteamet" ditt om å preparere både langrennsski og hoppski?
– Det er det pappa som gjør. Det er mindre hysteri rundt smøring i kombinert og litt mer avslappet stemning, mener Viktor.

(artikkelen fortsetter under bildet)


LANGRENN: Viktor (i rød lue) på langrennssamling på Beitostølen. Foto: Bernt Lyngstad

– Er din styrke i forhold til konkurrentene i hoppbakken eller i langrennssporet?
– Selv om jeg begynte som langrennsutøver er det kanskje i bakken jeg er best. Neste år skal jeg begynne på Wang Toppidrett og da håper og tror jeg at jeg kommer til å utvikle meg både i bakken og i løypa.

– Er det også nå kombinert-konkurranser for jenter her til lands?
– Ja, og i bladet SKIsport var det en stor reportasje om jenter i kombinert. Men det er en liten idrett, poengterer Viktor.

– Hvorfor burde flere i BSK satse på kombinert?
– Det er veldig gøy med hopping og langrenn i kombinasjon. Langrenn handler mest om å slite seg ut over tid, mens hopping går ut på å prestere i løpet av et par sekunder. Det blir en veldig spennende konkurranse når man skal kombinere disse. Det er vanskeligere enn mange tror fordi idrettene er så ulike – utholdenhet og eksplosivitet. Ofte er det sånn at hvis man trener mye utholdenhet, går det utover spenst og hopping. Og motsatt. Siden det er så få som driver med kombinert er det likevel større sannsynlighet for at det er mulig å kvalifisere seg til internasjonale renn som Skandinavisk og etter hvert junior VM enn i for eksempel langrenn. Idretten passer likevel ikke for alle, og det er særlig hoppingen som kan være skremmende for noen, innrømmer Viktor.

BSK Skigruppa takker for intervjuet, gratulerer Viktor med sesongen og ønsker lykke til for neste sesong!0 Kommentar

Enda bedre barne- og ungdomstreninger!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Mar 2015Det er ikke bare på seniorsiden det skjer ting i skigruppa. Planleggingen av neste sesong for våre barne- og ungdomsgrupper er også godt i gang.


Langrennssesongen går mot slutten. Det betyr at alders/trenings-gruppene står foran evalueringsprosesser og planlegging av treningsopplegg for neste år. Utdanningsansvarlig i BSK-skigruppa, Nina Jutkvam, er nå i startblokkene med arbeidet for å få til enda bedre treningsopplegg for både barne- og undomsgruppene i BSK for sesongen 2015/2016.

– Alle gode innspill mottas nå med takk. Vi har som vanlig behov for ivrige og motiverte foreldre-trenere, så vel som ungdoms-trenere. BSKs tradisjon har alltid vært at foreldrene tar mest tak i de yngste gruppene, og så kobler vi på mer "profesjonelle" trenere - men gjerne egen-rekrutterte -
når barna går over i ungdomsgruppene. Dessuten forsøker vi å motivere BSK-ungdommer til å ta hjelpetrener-jobber på alle nivåene. Slik vil vi tenke også fremover, forklarer Nina Jutkvam.

Jutkvam påpeker også endringene som har vært gjort de siste årene:

– Som en følge av stor tilstrømming, valgte vi allerede for et par år siden å splitte det som da var 7-10-årsgruppen. Denne "begynner-gruppen" er nå blitt tre grupper, henholdsvis 7/8, 9-årsgruppen og 10-årsgruppen. Vi har til fortløpende vurdering hva som er den optimale inndelingen, sier Jutkvam.

Ønsker du å bidra som trener, ta kontakt!0 Kommentar

Bækkelaget satser på seniorer

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Mar 2015

Sognefjellet14_ELR 102.JPG

Skigruppa i Bækkelaget etablerer elitesatsing for senior og eldre junior. Flere løpere er allerede klare for klubben.


Bækkelaget er en stor idrettsklubb med stolte tradisjoner. Klubbens eneste olympiske mester tilhører faktisk skigruppa, men det begynner å bli en del år siden Oddbjørn Hagen tok gull i 1936. Nå etablerer skigruppa for første gang i historien er satsing på seniorløpere.

– Riktignok har det eksistert større og mindre uformelle senioropplegg opp gjennom årene, blant annet under Remi Andersens tid, men ikke i det omfang som nå planlegges, sier Eirik Lund Røer, sportslig leder og hovedtrener i klubben.

Egenutviklede løpere

Med seniorsatsingen ønsker Bækkelaget å tilby et topp sportslig opplegg til alle seniorer som ønsker å satse på ski. Dette vil både skape forbilder for yngre i klubben, men også gjøre at løpere fortsetter skisatsingen i flere år.

– Hovedmålsettingen er å etablere en seniorgruppe som i hovedsak består av egenutviklede løpere, men vi ser også for oss å kjempe om topp-plasseringer i NM-stafetten i løpet av noen år og på sikt forhåpentligvis levere løpere til team og landslag, fortsetter Lund Røer.

Sognefjellet14_ELR 128.JPGUtvidet samlingsopplegg

I en overgangsfase vil seniorsatsingen også inkludere de to eldste juniorkullene. Ettersom seniorløperne i hovedsak vil bo utenfor Oslo er det i første omgang snakk om et utvidet samlingsopplegg, samt rennopplegg med egen smørevogn og testteam på viktige FIS-renn.

– Vi har planlagt til sammen seks fjernsamlinger på 5-7 dager hver. Altså totalt litt over 30 samlingsdøgn, forteller Lund Røer.

– På sikt er målet å samle hele seniorgruppa i Oslo, og dermed kunne tilby minst to morgentreninger i ukedagene i tillegg til juniorgruppas kvelds- og helgeøkter.

Flere nye løpere

Av egne løpere fortsetter Andrew Young satsingen for fullt, mens Sigurd Lund Røer går over i seniorenes rekker. I tillegg har klubben et stort 97-kull som teller fem løpere. Disse blir eldre juniorer til neste år, og går inn under seniorordningen.

– Vi er også stolte over å annonsere at Fredrik Løwstrøm Nyenget (f. 1995) og Lasse Løwstrøm Aulin (f. 1996) melder overgang til Bækkelaget. Med det får vi en stamme på snaue ti unge, talentfulle løpere, sier Lund Røer.

BSK-gutter med ansvaret

Lund Røer fortsetter som sportslig leder og hovedtrener for klubben og vil ha ansvaret for den nye seniorsatsingen. Med seg får han Joakim Skirbekk Vister, som også er ekte BSK-gutt. Begge vil i tillegg ha ansvaret for den ukentlige treningen og oppfølgingen i den fortsatt voksende juniorgruppa.

– Vi viderefører også rennopplegget fra juniornivå til seniorsatsingen. Det vil si at smørevogna blir med på alle FIS-renn sør for Trøndelag, og at utøverne kan nyte godt av et profesjonelt opplegg med testing og preparering av ski, avslutter Lund Røer.

Interesserte løpere bes ta kontakt for mer informasjon!

Samlinger 2015:

Juni: Sognefjellet

August: Torsby

September: Trysil

Oktober: Mallorca

November: Beitostølen

Desember: Beitostølen

I tillegg vil det bli avholdt flere mindre nærsamlinger i Oslo-området.

0 Kommentar

Klubbmesterskapet 2015

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 22. Mar 2015
Klubbmesterskapet 2015 ble avviklet i klassisk stil på Lygna Skisenter søndag 22. mars. Litt nysnø lagde vinterlige forhold og vi slapp til og med klister under skiene.

Totalt 105 startende og mange blide fjes var å se i sporet. Klubbmestere ble kåret blant store og små og utallige pølser fortært. Gledelig mange mammaer og pappaer som tok utfordringen og stilte til start også!

Resultatene ligger på en felles side over historiske klubbmesterskapresultater (klikk her).

PS: Det savnes et par skihansker type forede Bjørn Dæhli. Ta kontakt med pingierd@gmail.com om du har kommet over dem.

Noen flere bilder:


0 Kommentar

Gnistrende føre og ny løyperekord

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Mar 2015Tekst: Harald Bø. Foto: Harald Bø/Thomas Røkenes/Elin Merete Myrmel-Johansen

Denne helgen deltok mange av Bækkelagets skiløpere i UngdomsBirken. Det var gnistrende føre og ble satt ny løyperekord.

Løpet er 15 km og går fra Sjusjøen til Birkebeiner Skistadion. Siste 13 km av løypa følger samme trase som Birkebeiner rennet. På samme måte som i Birkebeinerrennet er smøring ofte en utfordring i UngdomsBirken som har en løype med store høydeforskjeller. Det kan være tørrføre på fjellet og bløt snø de siste kilometerene mot mål.

Denne gangen våknet 27 spente Bækkelaget-løpere til kuldegrader i hele løypa og et fantastisk «påskevær» med sol fra skyfri himmel. Fjellet viste seg fra sin beste side! Det store spørsmålet var om de som startet i de siste gruppene ville få feste helt inn til mål på tørrsmørning. Solen varmet godt for publikumet som ventet i målområdet, men snøen holdt på kuldegradene og det var duket for en positiv opplevelse for alle deltagerene.

Beste plassering av Bækkelaget sine utøvere fikk Julie Fladserud Bø som gikk inn til en stålende 9. plass i jenter 12 år, mindre enn 2 minutter bak vinneren av klassen. Hun ble tett fulgt av Cecilie Kinne Bjørnstad som spurtet inn til 15. plass kun 51 sekunder bak Julie. Fra en start i de bakerste rekkene jobbet Sunniva Godin Leikanger seg tappert frem i feltet og passerte over 150 løpere på sin vei inn til en sterk 69. plass. Tiril Myrmel-Johansen har vist en god formstigning gjennom sesongen og kom inn til en flott 98. plass, kun halvannet minutt etter Sunniva. Eline Holter Henriksen gikk gjevnt godt gjennom hele løpet og kom inn til en imponerende 131. plass. Både Eline og Runa Kråkenes har slitt med forkjølese den siste tiden og fikk 15 tunge kilometere med en kropper som ikke helt lystret. Runa Kråkenes kjempet seg inn til 135. plass. Caroline Sanness er med på å skape et godt miljø blandt BSK jentene i 2003-årgangen og hun fikk til slutt en 204 plass i en klasse med totalt 241 deltagere.

I jenter 15 år jobbet Ingvild Fossgård godt og kom inn til en imponerende 48. plass mindre enn fire minutter etter vinneren.

Gledelig var det at fire gutter i yngste klasse stilte til start. Best plassering av gutter 12 år fikk Sondre Røkenes som gikk inn til en 226. plass. Minuttet bak fulgte Håkon Ophus som suste inn til 238. plass. Sondre Sanstøl og Oscar Sørland fikk heholdsvis 315. og 325. plass i rennets nest største klasse.

Som i jenter 12 år stilte også 7 utøvere til start i gutter 13. Dette er en gjeng som hygger seg sammen på trening og på renn. Og i tillegg figther de og på den måten gjør hverandre bedre. Beste BSK'er i denne klassen ble Jacob Blixt Flaten som gikk inn til en meget respektabel 23. plass litt over 2 minutter etter vinneren av klassen. Bak Jacob fulgte Johannes Willassen på 53. plass og Lars Øderud Vatne på 140. plass. Embret Svestad-Bårdseng gikk inn til 252. plass og rett bak han spurtet Magnus Nesteby Andresen inn til 270. plass mindre enn minuttet bak Embret. I denne gruppen viste Emil Tobias Langhus Bye og Magnus Ferdinand Vivaldi Huuse flott insats og de passerte målstreken på heholdsvis 287. og 329. plass.

Få var nok mer glad med sin innsats enn Paal Markus Bjørnstad som suste inn til en gledlig 87. plass etter en sesong med mange utfordringer. I rygg over målstreken hadden han Mathias Bjerke Pedersen 88. plass. Asgeir Kråkenes fulgte på med en flott 104. plass. Theodor Berre Jacobsen fullførte også i denne klassen.

Raskest av alle gikk det i gutter 15 år. Her ble det ny bestetid i ungdomsbirken med sterke 33:37 på 15 km. I denne klassen kom Eirik Ophus og Vegard Lund Røer side om side over mål og det måtte tideler til for å skille dem. Eirik trakk det lengste stået 6 tideler foran Vegard. 3 minutter bak dem gikk Nicolai J. Holter Henriksen inn til en respektabel 134. plass.

Flere resultater finner du her.


0 Kommentar

Klubbmesterskapet 2016 blir på Skullerud

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Mar 2015

001 - IMG_5702.jpg

Klubbmesterskapet blir for mange sesongens siste skirenn. Vi har bestilt sol, blå himmel og gnistrende skiføre.

Klubbmesterskapet arrangeres i 2016 søndag 3. april på Skullerud. I år vil stilart være fristil.


OPPDATERING TORSDAG 31/3: Det er nå bekreftet at rennet blir avholdt på Skullerud.

Merk: For å få best mulig forhold starter vi litt tidligere enn annonsert. Første start vil være kl 10:30.


Bli ikke overrasket om snøen er våt - det kan være veldig lurt å ha med seg tørre sokker og sko/støvler til etter målgang.

PS: Fremdeles mulig å melde seg på! KLIKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA.Vi håper alle aktive utøvere, foreldre, trenere, søsken m.fl. tar turen for å delta eller bare heie.


Sted:
Skullerudstua
Når: søndag 3. april kl. 10:30

For å dimensjonere innkjøp av mat og premier rett ønsker vi i år at alle som tenker delta melder seg på. Altså ikke automatisk påmelding som på karusellrenn og tidligere år.


Premier til alle!


Vi trenger også foreldre som kan hjelpe til med arrangementet - enten det er saftblanding, startmannskap eller løypevakt. Uten nok foreldre som bistår blir det et kjedelig arrangement for ungene. Meld deg på som foreldrehjelp her: http://palisoft.no/pmdb/?arrid=3049


Etter rennet blir det grilling og hyggelig sosialt samvær. Vi håper også at spreke foreldre tar utfordringen og stiller til start i foreldreklassen. Denne dagen er det på tide at barna ser de voksne med startnummer på brystet.Løyper

Det er ikke veldig mye snø igjen på Skullerud, så løypene er tilpasset deretter. Det vil være tre ulike runder, se kart under.

 • Kort runde: start på sletta, opp til p-plass, tilbake ned på sletta, rundt sletta og i mål ved målbua.
 • Mellomlang runde: start på sletta, opp til p-plass, tilbake på sletta, rundt sletta forbi målbua, over kulen og ned mot brua, tilbake over kulen og rundt målbua til mål (skal man ut på ny runde går man tilbake rundt sletta til start og ut på ny runde i stedet for å svinge inn til mål ved bua)
 • Lang runde: samme som mellomlang runde, men i stedet for å snu ved brua går man opp bakken mot hestehagen, snur på toppen og ned igjen.


De ulike klassene går et antall runder i disse løypene. Det vil være løypevakter som passer på at man ikke går feil, men løpers eget ansvar å gå riktig antall runder. Ikke gå surr i tellingen!

Jenter/gutter 0-6 år: 1 x kort runde (ca 700m)
Jenter/gutter 7-8 år: 1 x mellomlang runde (ca 950 m)
Jenter/gutter 9-12 år: 2 x mellomlang runde (ca 2,2 km)
Jenter/gutter 13-14 år: 2 x lang runde fellestart (ca 2,9 km)
Jenter/gutter 15-17 år: 3 x lang runde fellesstart (ca 4,5 km)
Jenter/gutter 18 år+: 5 x lang runde fellesstart (ca 7,7 km)
Foreldre - fedre: 2 x lang runde fellestart (ca 2,9 km)
Foreldre - mødre: 1 x lang runde fellestart (ca 1,3 km)


Lengdene er ca lengder, kan hende det blir noe improvisering ut fra forholdene på søndag.Vel møtt!
0 Kommentar

Ung gjeng i Njårdrennet

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Mar 2015Med de eldste utøverne på junior-NM og BDO Cup-renn var det duket for de yngste gruppene i Njårdrennet i Sørkedalen.

Tekst: Harald Bø. Foto: Harald Bø og Øystein Heggelund Dahl

Helgens Njårdrenn som gikk i klassisk stil åpnet for utøvere helt ned til 8 år. Fra Bækkelagets SK var det faktisk påmeldt 3 utøvere i 8 års klassen. Disse utøverne var: Maria Jahrmann Lauvstad, Alexander Hjelpdahl Deinboll og Kristian Heggelund Dahl. Dette viser at klubben har yngre løpere som har tenkt til å fylle på i rekken av BSK løpere fremover.

I 9 år klassen deltok både Balder Myrmel-Johansen og Maren Milla Tobiasson Reinemo, to utøvere som er ivrige og som også har deltatt i mange løp tildigere. Disse ble fult av William Kamsvåg og Wilhelm Hjelpdahl Deinboll som var påmeldt i 10 års klassen. Utøvere under 11 år blir ikke rangert og tider blir ikke kunngjort.

Njårdrennet ble avhold i Sørkedalen. Der ligger det fortsatt godt med snø og arrangøren hadde sørget for å lage gode i løyper med like forhold for alle. Varmegradene bød på smøreutfordringer og det ble ikke lett å treffe med både god glid og godt feste. De fleste landet på en blanding av universal og mykere klistre. Dagen startet med litt tåke, men etter hvert tittet solen gjennom og gjorde snøen i sporet bløtere.

I jenter 11 år gikk Stella Jahrmann Lauvstad inn til en flott 11. plass kun 1:04 bak vinneren. Mille Hjerpseth Arvesen fulgte godt på og suste inn til en imponerende 22. plass bare minuttet bak Stella.

Våre 2004 gutter skal vi følge godt med fremover. I denne klassen har vi en ivrig gjeng som utfordrer hverandre og på den måten løfter hele gruppen. Vi gratulerer Marius Meldalen med en fantastisk 3. plass og likeså Jørgen Arenberg Wold med 5. plass kun 12 sekunder bak Marius. Mattis Gjennestad Stefanussen jobbet godt hele veien gjennom sine 2 km og gikk inn til 37. plass i en stor klasse.

I jenter 2003 var det denne gangen Tiril Myrmel-Johansen som nok var mest fornøyd. Både hun og Caroline Sanness, som kom på 43. plass, har vist en flott formstigning i løpet av sesongen. Tiril gikk inn til 30. plass. Med en differanse på kun 10 sekunder pustet hun denne gangen Runa i ryggen. Og Runa Kråkenes på sin side var godt fornøyd med sin 27. plass. Rasket av BSK 2003 jentene var Julie Fladsrud Bø på 14. plass.

I gutter 13 år var Jacob Blixt Flaten vår raskeste. Vi gratulere med en flott 9. plass kun halvminuttet bak vinneren. Johannes Willassen fulgte opp med en respektabel 22. plass under 50 sekunder bak Jacob.

Helgens renn var avslutningen av vinterens Milslukern Cup hvor Vegard Stokke kjempet om pallplass. Han var ikke helt fornøyd med skiene denne gangen, men stod på og jobbet seg inn til en 8. plass. Halvminuttet bak Vegard fulgte Mathias Bjerke-Pedersen på 20. plass og Theodor Berre Jacobsen gikk inn til en respektabel 43. plass.

Som vanlig ble dette et løp med både oppturer og nedturer. For de som skal gå neste helgs UngdomsBirken og som følte de ikke fikk full klaff på rennets klisterføre er det kanskje en trøst at det er meldt kaldere vær på Lillhammer søndag 15.03.2015. Totalt stiller 30 BSK utøvere til start i Birkebeinerløypene på Sjusjøen søndag 15. mars 2015. Dette blir en helg med fokus både på det sportslige og det sosiale plan. Nå er det bare å pakke solbriller og solkrem og komme seg til fjells!0 Kommentar

Tøffe tak på Kjelsåsrennet

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Mar 2015I dag ble det "en tøff dag på jobben" for utøverne under Kjelsåsrennet som gikk i fristil. Den våte nysnøen lå tung i løypene og man fikk ikke noe gratis på veien til mål i de tunge løypene.

Tekst: Harald Bø. Foto: Bente Arenberg Wold

Gratulerer til Cecilie Bjørnstad i jenter 12 år som seilet inn til en imponerende 10. plass. Sunniva Godin Leikanger fulgte opp med en flott 24 plass og kun 13 sekunder bak henne spurtet Runa Kråkenes inn til en respektabel 27. plass. Tiril Myrmel-Johansen og Caroline Sanness jobbet hardt og fikk henholdsvis 39. og 47. plass i et meget sterkt felt.

I jenter 11 år ble Stella Jahrmann Lauvstad 3. beste Oslo løper og plasserte deg på en flott 4. plass - gratulerer. Hun ble fulgt av Thea Gulliksen Ibenholt Natvik på 30. plass som viste at hun også vil være med å hevde seg i årene som kommer.

I gutter 11 år var det Jørgen Arenberg Wold viste styrke og gikk in til 3. plass kun 10 fattige sekunder bak vinneren- gratulerer. Jakob Buhs fulgte opp med en imponerende 9. Mattis Gjennestad Stefanussen fulgte opp med en flott 23 plass.

Disse resultatene viser at BSK har mange ivrige 11 og 12 års løpere som trives sammen både på trening og i renn. En dag er det en av disse løperene som spurter frem til seier i et stort mesterskap

Jeg bøyer meg i hatten over sterke BSK prestasjoner!
0 Kommentar

Vellykket barneskirenn på Skullerud

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Mar 2015
Lørdag møtte et førtitalls unge skiløpere opp til renn. De ble hjulpet av en nesten like stor gjeng av hjelpere fra 11-12 og 13-14 årsgruppene. De sørget for løypevakter, registrering, startnummer og utdeling av medaljer, premier, pølser og saft.

Tusen takk for veldig verdifull hjelp!

Så håper vi mange av de små blir fremtidige BSK-skiløpere etter det som for mange var den første rennopplevelsen!
0 Kommentar

Karusellrenn nr. 3 - 2015

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 23. Feb 2015

iHer finner du all informasjon om årets tredje og siste karusellrenn.

Sesongens tredje karusellrenn arrangeres torsdag 26. februar på Skullerud. Første start er kl. 18.30 og nummerutlevering skjer fra kl. 18.00. Det er viktig å være ute i god tid slik at både vi og barna unngår stress før start. Rennet går denne gangen i fristil!

Alle registrerte medlemmer av BSK Skigruppa avdeling langrenn er automatisk påmeldt, men øvrige løpere kan også delta. Les mer om påmelding her. Alle oppfordres imidlertid til å se gjennom listen at de er registrert.

Startliste karusellrenn nr. 3 (oppdatert 25/2 kl 21:45)

Resultatlister fra karusellrennene er samlet på egen side (klikk her)

Løypebeskrivelser

Start: Nede på sletta (motsatt side av tidtakerbua), retning Mariholtet.
Mål: Ved tidtakerbua, retning Grønmo (altså til høyre for bua).

0 - 6 år: Én runde på sletta og i mål (ca. 500 m)

7 - 8 år: Én runde på sletta, over første bru, over andre bru, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 1 km).

9 - 10 år: Én runde på sletta, over første bru, opp bakken og ned
"magasuget", hold høyre og over andre bru, forbi Rustad-bua og sving inn
mot mål (ca 1,5 km).

11 - 12 år: Én runde på sletta, over første bru, rundt myra, opp bakken og
ned "magasuget", over tredje bru og rundt "hestehaugen", ned bakken, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 2 km).

13 - 14 år:
Samme som 11-12 år, men TO RUNDER (ca. 4 km)!

15 - 16 år + junior/senior kvinner: Samme som over, men TRE RUNDER (ca. 6 km)!

Junior/senior herrer: Samme som over, men FEM RUNDER (ca. 10 km)!

Løypebeskrivelsene er veiledende, og det er mulig det blir gjort små justeringer på renndagen av praktiske årsaker. Det vil også bli hengt opp løypekart på tidtakerbua, og disse vil være gjeldende! Spør eventuelt en av løypevaktene dersom du er usikker på hvor løypa går.

Det gjøres oppmerksom på at alle deltakere / foreldre må sette seg inn i hvor løypene går.

Vel møtt!

?width=1120&quality=90&slimmage=true" unselectable="on">

0 Kommentar

Årsmøte i skigruppa

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Feb 2015Velkommen til årsmøte i skigruppa mandag 9. mars kl. 19:00.

ÅRSMØTE SKIGRUPPA 9. MARS 2015 KL. 19:00

Sted: Miljøhuset, Sportsplassen

Dagsorden:

 • Åpning
 • Godkjenning av innkalling og dagsorden
 • Valg av dirigent, sekretær og protokollunderskrivere
 • Årsberetning for 2014 (docx-fil)
 • Årsregnskap for 2014 (pdf-fil)
 • Innkomne forslag
  Forslag skal være gruppas fungerende leder i hende senest 14 dager før årsmøtet
 • Budsjett for 2015 (pdf-fil). Vedta aktivitetsavgiften.
 • Valg (docx-fil)
Saksdokumenter vil bli publisert i denne artikkelen senest en uke før årsmøtet.

Velkommen!

Trond R. Hole
Leder styret i skigruppa0 Kommentar

Karusellrenn nr. 2 - 2015

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Feb 2015

Her finner du all informasjon om årets andre karusellrenn.

Sesongens andre karusellrenn arrangeres torsdag 12. februar på Skullerud. Første start er kl. 18.30 og nummerutlevering skjer fra kl. 18.00. Det er viktig å være ute i god tid slik at både vi og barna unngår stress før start. Rennet går denne gangen i klassisk stil!

Alle registrerte medlemmer av BSK Skigruppa avdeling langrenn er automatisk påmeldt, men øvrige løpere kan også delta. Les mer om påmelding her. Alle oppfordres imidlertid til å se gjennom listen at de er registrert.


Startliste karusellrenn nr. 2 (pdf-fil, oppdatert 11/2 kl 23:50)

Resultatlister fra karusellrennene er samlet på egen side (klikk her)

Løypebeskrivelser

Start: Nede på sletta (motsatt side av tidtakerbua), retning Mariholtet.
Mål: Ved tidtakerbua, retning Grønmo (altså til høyre for bua).

0 - 6 år: Én runde på sletta og i mål (ca. 500 m)

7 - 8 år: Én runde på sletta, over første bru, over andre bru, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 1 km).

9 - 10 år: Én runde på sletta, over første bru, opp bakken og ned
"magasuget", hold høyre og over andre bru, forbi Rustad-bua og sving inn
mot mål (ca 1,5 km).

11 - 12 år: Én runde på sletta, over første bru, rundt myra, opp bakken og
ned "magasuget", over tredje bru og rundt "hestehaugen", ned bakken, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 2 km).

13 - 14 år:
Samme som 11-12 år, men TO RUNDER (ca. 4 km)!

15 - 16 år + junior/senior kvinner: Samme som over, men TRE RUNDER (ca. 6 km)!

Junior/senior herrer: Samme som over, men FEM RUNDER (ca. 10 km)!

Løypebeskrivelsene er veiledende, og det er mulig det blir gjort små justeringer på renndagen av praktiske årsaker. Det vil også bli hengt opp løypekart på tidtakerbua, og disse vil være gjeldende! Spør eventuelt en av løypevaktene dersom du er usikker på hvor løypa går.

Det gjøres oppmerksom på at alle deltakere / foreldre må sette seg inn i hvor løypene går.

Vel møtt!0 Kommentar

Mye TV-tid i VM-avslutningen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Feb 2015Andrew Young var offensiv på U23-VMs siste individuelle øvelse, og fikk mye TV-tid under tremila.

Nå er det imidlertid resultater og ikke TV-tid det handlet om i et skirenn, men det er veldig ofte god korrelasjon mellom de to faktorene. Andrew var nemlig svært offensiv på første del av 15 + 15 km skibytte i Almaty, og lå helt i tet på store deler av klassisketappen. Til veksling var han så høyt oppe som på 4. plass, og Bækkelaget ble hyppig nevnt av kommentatorparet Jann Post og Torgeir Bjørn på NRK.

Den offensive åpningen kostet imidlertid krefter for BSK-løperen, og Andrew fikk det tungt på skøytedelen. Men som han selv sa etter å ha gått i mål til en 16. plass, vinner man ikke uten å prøve.

- I'm in it to win it. Det var artig å være såpass bra med på klassisken, men jeg skjønte at jeg kom til å få det tungt etter skibytte. Jeg kunne nok gått mer fornuftig på klassiskdelen og fått en bedre sluttplassering, men det var gøy å prøve å henge på, oppsummerer Andrew til bskskigruppa.no.

Vi gratulerer med nok en topp-20 plassering og gleder oss til å følge Andrew i VM i Falun om snaue to uker.

Resultater kan du se her.0 Kommentar

Vil du lese om BSK-ungdommenes renninnsats?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Feb 2015Vi tror det er mange BSK-mammaer og -pappaer, til like med utøvere selv, som synes det er moro når vi på nettsidene til BSK-skigruppa kan levere "renn-reportasjer" og bilder fra rennene som BSK-barn og -ungdom er med på.

Til nå har dette arbeidet vært utført som "tilleggs-jobb" som trenere, styremedlemmer eller andre har gjort som ekstra-jobb i tillegg til den jobb/det verv de egentlig har. Skigruppa ser nå at vi trenger flere skrivende ildsjeler, for at barn, unge og foreldre skal kunne glede seg over motiverende renn-reportasjer etter de store renn-helgene.

Vi ber interesserte om å melde seg til tjeneste ved å sende en epost til sportslig leder Eirik Lund Røer.

De interessertes innsats vil bli godskrevet som mer enn godkjent dugnadsinnsats!

0 Kommentar

Skigruppa feirer tirsdag lys på Grønmo!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Feb 2015I anledning av at BSK Skigruppa, med støtte fra Sparebankstiftelsen, har greid å realisere lys-anlegg på Grønmo golfbane, legges treningene for de aller fleste aldersgruppene tirsdag 3. februar til Grønmo!

På Grønmo har prosjekt-ansvarlig og styremedlem Espen, sørget for at spor er kjørt opp for store og små. Fremover vil golfbanen på Grønmo kunne være et godt alternativ for ulike aldersgrupper, hvis presset blir for stort på Skullerud, og/eller hvis fremtidige milde vintre gjør at kunstsnø-produksjonen har blitt for liten på Skullerud.

På golfbanen skal det bare noen få centimeter med natursnø til for at forholdene blir brukbare. Arealene på Grønmo vil også kunne utnyttes av treningsgrupper som drar fra Skullerud, varmer opp i lysløypa mot Grønmo og gjennomfører lek og moro og stafetter der, før man returnerer til Skulleurud. Mange muligheter!

BSK Skigruppa har alltid hatt solid tradisjon for at de enkelte treningsgruppene står rimelig fritt til å velge trenings-arena, etter "vei- og føre-forhold". Slik vil det være i fremtiden også. Men med Grønmo har man fått ett kort til i kortstokken.

Samtidig kan det også informeres om at styret før jul satte ned en komite som har fått i mandat å arbeide for kunstsnø-produksjon på Ekebergsletta. Så nå er det mye som skjer!

0 Kommentar

Husk skileik mandag 26/1

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Jan 2015

Første skileik ble avlyst på grunn av lite snø og dårlig forhold. Nå er imidlertid endelig Oslo-vinteren her, og vi kan sette i gang med skileik på Ekebergsletta.

Påmelding skjer ved oppmøte på Ekebergsletta v/kunstgressbanen mandag 19. januar kl. 17.30 - 17.55.

Mer informasjon her.


0 Kommentar

Karusellrenn nr. 1 - 2015

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Jan 2015

Her finner du all informasjon om årets første karusellrenn.

Sesongens første karusellrenn arrangeres tirsdag 27. januar på Skullerud. Første start er kl. 18.30 og nummerutlevering skjer fra kl. 18.00. Det er viktig å være ute i god tid slik at både vi og barna unngår stress før start. Rennet går denne gangen i fristil!

Alle registrerte medlemmer av BSK Skigruppa avdeling langrenn er automatisk påmeldt, men øvrige løpere kan også delta. Les mer om påmelding her. Alle oppfordres imidlertid til å se gjennom listen at de er registrert.

Startliste karusellrenn nr. 1 (pdf-fil - oppdatert 27/1 13:30)

Resultatlister fra karusellrennene er samlet på egen side (klikk her)

Løypebeskrivelser

Start: Nede på sletta (motsatt side av tidtakerbua), retning Mariholtet.
Mål: Ved tidtakerbua, retning Grønmo (altså til høyre for bua).

0 - 6 år: Én runde på sletta og i mål (ca. 500 m)

7 - 8 år: Én runde på sletta, over første bru, over andre bru, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 1 km).

9 - 10 år: Én runde på sletta, over første bru, opp bakken og ned
"magasuget", hold høyre og over andre bru, forbi Rustad-bua og sving inn
mot mål (ca 1,5 km).

11 - 12 år: Én runde på sletta, over første bru, rundt myra, opp bakken og
ned "magasuget", over tredje bru og rundt "hestehaugen", ned bakken, forbi
Rustad-bua og sving inn mot mål (ca. 2 km).

13 - 14 år:
Samme som 11-12 år, men TO RUNDER (ca. 4 km)!

15 - 16 år + junior/senior kvinner: Samme som over, men TRE RUNDER (ca. 6 km)!

Junior/senior herrer: Samme som over, men FEM RUNDER (ca. 10 km)!

Løypebeskrivelsene er veiledende, og det er mulig det blir gjort små justeringer på renndagen av praktiske årsaker. Det vil også bli hengt opp løypekart på tidtakerbua, og disse vil være gjeldende! Spør eventuelt en av løypevaktene dersom du er usikker på hvor løypa går.

Det gjøres oppmerksom på at alle deltakere / foreldre må sette seg inn i hvor løypene går.

Vel møtt!


0 Kommentar

Informasjon om DNB-karusellen 2016

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Jan 2015

hHer finner du informasjon/regler om dato, klasser, distanser, flytting/avlysning, startkontigent og premiering.

Detaljinfo per renn:


Dato og stilart, klasser og distanser


Vi går annet hvert renn i klassisk og fristil, så i utgangspunktet skal det i år være 1 x fristil og 2 x klassisk (eks. klubbmesterskapet som går i fristil).

•Renn 1, tirsdag 26. januar, klassisk
•Renn 2, torsdag 4. februar, fristil
•Renn 3, tirsdag 8. mars, klassisk

Første start er kl. 18.30, og alle oppfordres å møte i god tid!

•Jenter/gutter ca. 4-6 år: 500 m (gul kuttløype i vedlagt kart)
•Jenter/gutter ca. 7-8 år: 1 km (grønn kuttløype i vedlagt kart)
•Jenter gutter 9-12 år: 2 km (en runde)
•Jenter gutter 13-14 år: 4 km fellesstart (to runder)
•Jenter gutter 15- 17 år: 6 km fellesstart (tre runder)
•Jenter/gutter 18 år +: 8 km fellesstart (fire runder)

Ved flere runder vender man rett frem ved gul kuttløype, dvs at man går ned bak rustadbua, snur og går tilbake over sletta til man kommer inn på løypa fra start.Hvor går rennet?

Alle årets karusellrenn vil bli arrangert på Skullerud. Oppmøte og start er ved den lille hytta/bua midt ute på sletta på Skullerud.

I tilfelle vi får problemer med snøforholdene, har vi satt av 1. mars som reserve dato.

Avgjørelse om flytting eller avlysning tas før kl. 18 dagen før oppsatte renndag. Beskjed gis på våre Internett-sider. Se www.bskskigruppa.no - og velg Arrangementer > BSKs karusellrenn i menyen øverst på siden.

Første start hver gang er kl. 18.30 (eller tidligere hvis mange medlemmer), med utdeling av startnummer fra klokken 18.00. Karusellrennene skal være et hyggelig og uhøytidelig skirenn både for deltagerne, foreldre og arrangører, og vi oppfordrer alle til å møte opp i god tid! (Dårlig tid skaper alt for mye stress og problemer, unngå det :-)

Påmelding

Se egen sak her.

Startkontingent

Startkontingent kr. 140,- pr. klubbløper faktureres klubben fra vår kasserer etter siste renn. Dette er pr. løper som får premie, vi teller ikke med løpere som bare går ett renn. (Gjelder kun for andre klubbløpere)

Premiering

Alle som fullfører minst 2 renn vil bli premiert. Løpere som har vært med i 5 år får den store statuetten.

De yngste, t.o.m. 10 år, får premie ved målgang etter renn nr. 3. Premieutdelingen for karusellrennet 11 år og eldre (og BSKs klubbmesterskap) skjer på klubbkvelden i april (sted og tid kommer senere).

Andre klubber kan hente premier, klubbvis, for egen utdeling.0 Kommentar

Påmelding DNB-karusellen 2017

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Jan 2015

Som vanlig: Alle registrerte medlemmer av BSK skigruppa avdeling langrenn er automatisk påmeldt. Dere trenger ikke å lese mer.

Alle andre kan lese hele saken:

Nå begynner årets karusellrenn. Vær greie og meld dere på med en gang, også hvis dere er i tvil om dere vil delta.

Dere som har begynt på trening nylig uten å registrere dere, søsken, venner og deltagere fra andre klubber, medl. av o- og friidrettsgruppa, andre barn som sogner til BSK (Ekeberg-Nordstrand-Lambertseter-Ljan-Mortensrud etc...) kan meldes på via epost til Pål Christian med
•Navn
•Fødselsår
•Eventuell klubb

Påmeldingsfrist: fredag én uke før renndagen. Vennligst forsøk å melde deg på snarest og før påmeldingsfristen og i alle fall før renndagen. Vi har begrenset kapasitet til å behandle etternameldinger rett før rennstart.

Startlister publiseres på informasjonssiden til karusellen.

Enkeltpersoner sender altså mail fra skjema på nett. Påmeldinger fra andre klubber kan evt. sendes klubbvis i ymse formater (tekst, Excel).

Karusellen er etterhvert i hovedsak et klubbrenn. Rustad og Bjørndal arrangerer begge nå egne klubbrenn/-karuseller, men deltagere fra alle klubber i Oslo sydøst — Ljan, Oppsal, Hauketo, og gjerne Rustad og Bjørndal for vår del, er hjertelig velkommen.

Startkontingent kr. 140,- faktureres klubben fra vår kasserer etter siste renn. Det gjelder kun deltagere som er aktive langrennsløpere i andre klubber enn Bækkelaget og det er noen år siden sist vi har tatt betaling. Gjelder kun pr. løper som får premie, vi teller ikke med løpere som bare går ett renn.

I praksis er det likevel gratis deltakelse for alle: for søsken, venner, BSK-friidrett, og andre fra nærområdet. Vi håper karusellrennene vil være en inspirasjon for dere som gjør at noen vil bli med oss å trene ski og være medlem i BSK skigruppa senere.


0 Kommentar

Bækkelaget med god innsats i Oslo Skifestival

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Jan 2015
Tekst og bilder: Rikke Reinemo

Oslo Skifestival er nok årets største renn for de fleste yngre skiløperne. Ca. 2500 ivrige barn og unge fra Oslo, Akershus, Telemark, Vestfold, Østfold, Hedmark, Buskerud, Oppland m.fl stilte til start lørdag. Søndag var det stafetter og jaktstart med vel så mange deltagere. Bækkelaget stilte med solide 64 løpere på start lørdag, ganske jevnt fordelt mellom gutter og jenter. Artig å se at hele 23 jenter og 21 gutter stilte til start fra 12 år og under, det lover godt for rekrutteringen!

Det var god stemning i BSK-teltet begge dagene, med deilig sol og ikke for kaldt. Høybråten og Stovner skal ha stor ros for at arrangementet gikk knirkefritt hele helgen, rett og slett imponerende gjennomført!

I de fleste yngre klasser var det +/- 200 løpere i farta lørdagen og med mange ivrige tilreisende var det trangt om plassen øverst på resultatlistene, 10 små sekunder kunne bety 20 plasser på resultatlisten. Jakob Blix Flaaten, G13, kom på en flott 8 plass. Andre topp 50 resultater var Felix Reinemo (29), Marius Meldalen (33), Julie Fladsrud Bø (33), Ingvild Fossgård (34), Sigurd Bergersen Wilmo (35), Cecilie Bjørnstad (35), Jørgen Arneberg Vold (36), Vegard Stokke (36) og Eirik Ophus (39). Resten av utøverne gikk også knallfort og i de yngre klassene hadde Bækkelaget flere debutanter som virket til å trives godt i sporet til tross for ganske tøffe løyper. Ble man litt sliten mot mål, endret imidlertid humøret seg brått når man mottok de fine premiene i målområdet.

Stafettene på søndag var nok et høydepunkt for mange av løperne mellom 8-14 år. Ikke ofte man ser fellesstart for inntil 167 lag! Bækkelaget stilte med 11 lag, og alle løpere hadde topp innsats. Det var stor stemning rundt løypa og det var et så stort publikum at det var vanskelig å få gode publikumsplasser. I G13-14 kom Bækkelaget 1 med Felix Reinemo, Mathias Bjerke Pedersen og Vegard Stokke på en flott 9.plass mens i Mix 11-12 kom Bækkelaget 1 med Fredrik Sjøholt, Julie Fladsrud Bø og Marius Meldalen på en like imponerende 11.plass. Når de store stafettene var vel gjennomført kom de eldre løperne for å gå jaktstart basert på lørdagens resultater. Sigurd Wilmo klatret fra en 35 til en imponerende 19 plass, Helle Hultman klatret fra 48 til 35, mens Fredrik Wisløff klatret fra 64 til 62 plass. Oppsummert kan vi si det var en flott skihelg og vi håper vi ser alle og flere til i KM neste helg.

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Skileik mandag 19/1 AVLYST!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Jan 2015

Vi er dessverre nødt til å avlyse skileiken mandag 19/1 på grunn av lite snø og dårlige forhold på Ekebergsletta.

Vi prøver oss igjen med oppstart mandag 26. januar.
0 Kommentar

Skiglede på sletta

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Jan 2015

Mange barn og stor skiglede på Ekebergsletta under årets barneskirenn.

Petter Northug jr. kom ikke, men det gjorde veldig mange andre og barneskirennet ble en suksess i år også. Mange har deltatt på skileiken gjennom vinteren, og synes det var moro å prøve seg med startnummer på brystet. I tillegg var det også flere nye, blide ski-ansikter som koste seg i solen på Ekebergsletta.

Vi kunne ikke bedt om bedre vær, og skiforholdene var fantastiske. Her er det mange nye Northug'er og Bjørgen'er, og forhåpentligvis mange nye potensielle ski-medlemmer i Bækkelaget. Det oste av skiglede på sletta!

Gratulerer med innsatsen!0 Kommentar

Bilder fra første skileik

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Jan 2015

Her er et knippe bilder fra vinterens første skileik på Ekeberg.

ALLE FOTO: LENE JOHANSEN

0 Kommentar

Rekorddeltagelse på Ekebergsletta

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Jan 2015

Rekordmange barn tok turen til Ekebergsletta, og barneskirennet vårt. Se også mange bilder!

BILDER FRA RENNET KAN DU SE NEDERST I ARTIKKELEN!

For fjerde året på rad avholdt skigruppa i BSK barneskirenn for de mellom 4 og 8 år på Ekebergsletta. Med minus 6 grader og tåke over sletta var det et trollsk landskap som møtte barna.

Været var ingen hindring og deltakerne strømmet til i hopetall. En så flott vinterdag er barn på ski glade barn. Ca. 250 deltakere med smil fra øre til øre la ut på den ca. 1 km lange løypen i "proffe" startfester slik som Marit Bjørgen og Petter Northug jr. benytter. Godt hjulpet av de yngste i BSKs skigruppe og foreldre rundt i løypa med taktfaste heiarop og en støttende hånd.

Ved målpassering vanket det medaljer til alle, samt sekker, buffer og distansekort fra våre sponsorer Telenor og DNB. Fox og Pia var som tidligere år også tilstede og delte villig ut både ballonger og klemmer.

Etter et hardt skirenn er det viktig med restitusjon - samt påfyll av "lageret" så det gjorde godt med gratis pølser og saft - og ikke minst ketchup.

Vi håper alle hadde en fin skidag, ser frem til å se dere igjen på ski, og til neste års skileik og barneskirenn. Kanskje ble nettopp i dag en ny skistjerne tent - hvem vet!
0 Kommentar

Barn på ski har det gøy - fantastisk dag på Ekeberg!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Jan 2015

Bækkelagets Sportsklub skigruppa ønsket for andre år på rad alle barn i alderen 3 til 8 år velkommen til barneskirenn på Ekebergsletta, og nesten 200 barn møtte opp!

Bare blide fjes fra utøvere og foreldre, flotte premier, Fox og Pia, pølser og saft og ikke minst masse skiglede. Her er det rom for rekruttering!

Etter fjorårets suksess hvor vi ønsket å gjøre noe for bydelens barn og arrangerte vårt første barneskirenn, måtte det bli gjentakelse i år. Opp mot 200 skiglade barn i alderen 3 - 8 år koste seg i løypene på Ekeberg.

Her var det bare å starte når en var klar. Noen varmet opp i solen, andre med en pølse, og andre igjen ved å gå igjennom løypa. Valgmuligheten var stor, også når det gjaldt løypelengde. Stor og liten løype med eller uten bakke var godt merket og kunne gåes så mange ganger en ønsket. Og ved mål stod de "STORE" BSK-stjernene med premier til alle, sammen med maskottene fra DnBNOR - Fox og Pia.

Med så mange barn på startstreken burde det ligge vel til rette for rekrutteringen i BSKs skigruppe fremover. Mange kommer alt tilbake i morgen på skileiken og noen ville alt melde seg på karusellrenn 18.3. og neste års barneskirenn i 2011. Og hvem vet kanskje vi hadde en ny Petter Nortug på startstreken i dag - det var i hvert fall en liten kar som ved start sa " når jeg kommer i mål skal jeg si barneskirenn".

Gøy er det i hvert fall å se så mange glade barn og foreldre på ski - vi satser på et nytt renn for de minste i 2011. Velkommen tilbake!

En stor takk til arrangørstaben og de "store" BSK løperne som hjalp til slik at det ble en flott dag for våre nye og fremtidig skivenner.


Foto: Ole Kristian Sørland


Foto: Ole Kristian Sørland


Foto: Ole Kristian Sørland0 Kommentar

Skileik 2015

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Jan 2015

Vi har gleden av å invitere barn i Nordstrand Bydel til skileik i lysløypa på Ekebergsletta.

Skileik 2015 arrangeres for aldersgruppen 5-8 år (f. 2009-2006).

Gjennom skileik kan vi tilby:
 • Mye lek og moro på ski
 • Lette teknikkøvelser
 • Inspirasjon til å gå mer på ski
 • Kvalifiserer til framtidig deltagelse på BSKs skitrening
Program for vinteren 2015:
Mandag 19. januar18.00 - 19.00Ekeberg v/kunstgressbanen
Mandag 26. januar18.00 - 19.00Ekeberg
Mandag 2. februar18.00 - 19.00Ekeberg
Mandag 9. februar18.00 - 19.00Ekeberg (avslutning m/premiering)

Påmelding skjer ved oppmøte på Ekebergsletta v/kunstgressbanen mandag 19. januar kl. 17.30 - 17.55.

Påmeldingsavgift: kr. 300,-
Betaling leveres i konvolutt ved sammen med påmeldingsslipp ved oppmøte første skileikkveld.

Da vi ikke har snøproduksjon på Ekeberg må vi ta værforbehold.

Barneskirennet arrangeres 28. februar - dette legges det også informasjon om på våre nettsider.

Følg med på våre nettsider www.bskskigruppa.no.
1 Kommentar

Utvidet rennopplegg - bli med på BSK-basen!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Jan 2015

I forbindelse med følgende renn vil det blir satt opp et BSK-telt med enkel servering av drikke, kontaktpersoner som kan bidra med informasjon og litt tips på smøring, samt at det vil være en god samlingsplass for alle BSK'ere:

- Lauritz Bergendals Minneløp, 11.1.2015

- Oslo Skifestival (lørdag), 17.1.2015

- KM normaldistanse, 24.1.2015 - 25.1.2015

- Rustad-stafetten, 08.02.2015

På øvrige renn i Oslo Skikrets vil det også trolig være mange fra BSK som deltar, men da det krever litt ekstra logistikk og ansvar på for telt etc. kan vi ikke love at det vil være telt etc. på alle renn.

Vi håper alle som deltar på renn og som har mulighet til å bidra med telt-montering og være sosialt samlingspunkt under et renn, kan kontakt Tore på mail.

NB! Vi vil så langt det er mulig forsøke å legge ut enkle forhåndstips på smøring foran kretsrennene også.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline