Prioriterte renn i Oslo Skikrets vinteren 2018

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Des 2017

Skigruppa velger hver sesong ut enkelte renn i Oslo Skikrets som vi prioriterer. Målet med prioriterte renn er å tilrettelegge for at mange BSK medlemmer skal bli med, ikke bare de ivrige som går renn ofte. Vi vil ha med telt slik at vi kan samle alle BSK'ere og skape et godt miljø og en spesielt god BSK stemning på disse rennene. Den enkelte gruppe vil også tilrettelegge for å yte smørehjelp og samle gruppen til felles oppvarming m.m.

Prioriterte renn vinteren 2018:

DatoRennStedStilartAlder fraPåmelding
7. jan.Lauritz Bergendahls MinneløpSørkedalenKlassisk9 årPåmelding
20-21. janOslo Skifestival*HolmenkollenKlassisk/Friteknikk8 årPåmelding
27-28. janKretsmesterskap/Kretsrenn OsloSørkedalenKlassisk/Friteknikk9 årPåmelding
11. febRustadstafetten**SkullerudKlassisk9 årGjennom klubben

*) Oslo Skifestival: Påmelding til stafettene for 8-14 år søndag 21. jan går gjennom klubben. Info fra oppmenn kommer senere

**) Påmelding til Rustadstafetten går gjennom klubben. Info fra oppmenn kommer senere

Øvrige renn i Oslo Skikrets utover prioriterte renn finner dere informasjon om her: Terminliste Oslo Skikrets

Startkontigent

BSK dekker startkontigenten til renn, men ikke ved  "No-Shows" med mindre dette skyldes akutt sykdom/skade etter påmeldingsfristens utløp. Se for øvrig Retningslinjer for dekning av startkontigenter m.m.

Tøffest uten fluor

Skigruppa har tilsluttet seg alliansen "Tøffest uten fluor" og oppfordrer til å bruke glidprodukter uten fluor. Mer informasjon: BSK - Tøffest uten fluor

Hjelp fra foreldre

I forbindelse med prioriterte renn vil vi trenge hjelp med transport / oppsetting av teltet og til å ta med varm drikke. De gruppene som starter tildlig tar med og setter opp teltet mens de som starter til slutt tar ned / transporterer teltet hjem igjen. Oppmenn vil ta kontakt med renndeltagere fra gruppene for å kordinere disse aktivitetene.

Vi oppfordrer også smørekyndige foreldre til å bistå sin gruppe med smøring av ski på rennene

0 Kommentar

Bækkelaget Sportsklub – Tøffest uten Fluor

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Des 2017

De fleste med ski-interesse har vel fått med seg fluordebatten som har pågått både i media og offisielle organer i ski-Norge siste år. På høstmøtet til Skiforbundet i år ble det vedtatt et betinget forbud mot fluor som vil tre i kraft på det tidspunkt man har gode kontrollmetoder for å identifisere fluor på skiene. Slike kontrollmetoder finnes per i dag ikke.

Mange skiklubber ønsker å gå lenger enn Skiforbundet og har tilsluttet seg en felles allianse «Tøffest uten Fluor» hvis hensikt er å drive holdningsskapende arbeid for å redusere/eliminere fluorbruken i skisporten, og da spesielt i de aldersbestemte klassene under junioralder. Vi ser også at stadig flere skirenn i aldersbestemte klasser tilslutter seg kampanjen, og oppfordrer til fluorfrie renn. BSK sitt KM langdistanse forrige sesong var også med på dette.

Fokuset i kampanjen er å unngå alle glidprodukter som inneholder fluorforbindelser. Dette betyr produkter av typen LF/HF, pulver, klosser, væsker etc med fluorforbindelser.

Det er flere argumenter for å unngå bruk av fluorbaserte glidprodukter. De fluorforbindelsene som benyttes i disse produktene er både helseskadelige og miljøskadelige, og produktene er også veldig dyre sammenliknet med andre glidprodukter og kostnadsnivået som drives fram hever terskelen for å være med i vår fine idrett.    


Styret i skigruppa i BSK har i styremøte nr 9/2017 behandlet klubbens holdning til Fluor, og har sammen med sportslig leder vedtatt følgende standpunkt:


Fordi det er risiko for helse- og miljøskader knyttet til bruk av glidsmøring med fluor vil vår klubb oppfordre alle utøvere og skismørere til å bruke glidprodukter uten fluor – på tur, trening eller renn. Dette gjelder spesielt i de aldersbestemte klassene under 17 år.

Vi slutter oss derfor til de skiklubber i Norge som mener det er best å være «Tøffest uten fluor». Dette vil vi synliggjøre gjennom klubbens smøretips for trening og renn.

I tillegg må alle i vår klubb påse at vedtatte smørevettregler og regler for avfallshåndtering blir fulgt i alle sammenhenger. 


Styret presiserer videre i sitt vedtak: BSK skigruppa inkluderer ingen fluorbaserte glideprodukter i sine offisielle smøretips til skirenn under junioralder. Unntak til dette punkt er viktige renn for 15-16 år slik som Hovedlandsrenn spesielt, hvor konkurrenter forventes å benytte glideprodukter med fluor og vi av «fair play» hensyn vil kunne gjøre det samme fram til et forbud fra forbundet vil tre i kraft.   0 Kommentar

Barneskileik 2018

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 15. Des 2017


Har du barn mellom 5 og 8 år som har lyst å bli med på mye lek og moro i snø og har lyst til å lære å gå på ski eller bli bedre?

Vi har gleden av å invitere barn i Nordstrand bydel til skileik på Ekebergsletta!

Skileik 2018 for aldersgruppe 5-8 år (født 2010-2013)

På skileiken vil barna oppleve masse skiglede og lære grunnleggende skiferdigheter. 

Gjennom skileik kan vi tilby:

 • Mye lek og moro på ski!
 • Lekbaserte øvelser tilpasset til barnas alder og ferdigheter.
 • Inspirasjon til å gå mer på ski :)

 

Program for vinteren 2018:

Mandag

15. Januar

kl. 18.00 -19.00

 

Mandag

22. Januar

kl. 18.00 ­­-19.00

 

Mandag 

29. Januar

kl. 18.00 -19.00

 

Mandag   

05. Februar

kl. 18.00 -19.00

Avslutning m/ premiering

Skileiken foregår på Ekebergsletta ved Ekeberg Camping. Oppmøte ved porten til campingen. Første oppmøte 15. januar kl.17.45. Foreldrene til de minste kan være med.


Påmelding:

Påmelding på nett her: Påmelding

Påmeldingsfrist er onsdag 10. januar 2018.

Vi har behov for foreldre som kan hjelpe til på skileiken. Kryss av i påmeldingen om du har lyst til å bidra!

 

Påmeldingsavgift:

Påmeldingsavgift 300 NOK betales via VIPPS 14945. HUSK å skrive navnet til barnet og fødselsår i meldingsfeltet!

       

Vi har egen snøproduksjon på Ekebergsletta som allerede er godt i gang og som ved en normal vinter sikrer gode forhold!

Følg med på våre nettsider www.bskskigruppa.no.

 

Skigruppas øvrige treningstilbud for barn som er 7 år og eldre

Skileiken er et tilbud til de aller yngste. Skigruppa har i tillegg mange barn som trener hele året fra det året de begynner på skolen. Hvis barnet ditt har lyst til å prøve å være med på ordinære trenger i stedet, eller har lyst til å begynne på ordinær skitrening etter å ha vært med på skileiken, kan du ta kontakt med trener eller oppmann for den aktuelle aldersgruppen. Kontaktinformasjon finner du her: Kontaktinformasjon skigruppa
0 Kommentar

Retningslinjer for dekning av startkontingenter mm.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 14. Des 2017

Styret i skigruppa definerer retningslinjene for den økonomiske støtte vi yter til våre medlemmer i forbindelse med samlinger og renn. Disse er nå oppdatert for 2017/18 sesongen. Dere finner det komplette settet av retningslinjer under seksjon "For medlemmer" her på våre websider. 

Retningslinjene for 2017/18 viderefører samme prinsipper som tidligere sesonger, med ett unntak og det er at vi presiserer at for å få dekket startkontingent på et renn man melder seg på så må man stille til start. Klubben dekker ikke startkontingent for "No-Shows", med mindre dette skyldes akutt sykdom/skade etter påmeldingsfristens utløp. Klubben dekker heller ikke ekstra avgifter forbundet med etteranmelding, vi forventer at medlemmene holder kostnadsnivået nede ved å melde seg på renn innen oppgitte påmeldingsfrister. 

Se de komplette retningslinjene her.0 Kommentar

Vi trenger din hjelp når vi skal arrangere Norges Cup jr. i Holmenkollen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Nov 2017


Skisesongen nærmer seg og 16.-18. februar 2018 arrangerer BSK skigruppa, sammen med Heming langrenn og LYN SKI, Norges Cup- og NM-renn for landets juniorer. 

Denne helgen gir oss mulighet til å skape uforglemmelige skiopplevelser for ungdommer fra hele landet og samtidig tjene betydelige penger til skigruppa i BSK. Inntektene er avgjørende for at vi skal kunne opprettholde det fantastiske tilbudet vi har til skigruppas medlemmer!

Å jobbe som funksjonær er sosialt og morsomt, samtidig som du får en unik mulighet til å bli bedre kjent med skiforeldre i BSK og andre langrennsmiljøer i Oslo. 

Det forventes at alle aktive familier i skigruppa bidrar som funksjonærer og vi HÅPER du melder deg på så mange skift som mulig. Din innsats er nemlig helt avgjørende! Sammen med Heming og LYN skal vi mobilisere om lag 150 personer om dagen. De tre klubbene deler overskuddet likt seg imellom, og det forventes at vi også stiller like mange funksjonærer. 

MELD DEG PÅ SOM FUNKSJONÆR HER: http://palisoft.no/pmdb/index....

Husk: Vi som sitter i arrangementskomiteen gjør dette som frivillig jobb for klubben og setter stor pris på at dere melder dere på uten at vi trenger å mase... 

Les mer om arrangementet inkludert program her: https://www.skiforbundet.no/ko...

Spørsmål? Ta kontakt med BSK sin innpisker Cecilie Clement (cecilie@clement.no) eller Pål Christian Ingierd som sitter i arrangementes hovedkomité (pinierd@gmail.com)


0 Kommentar

Klubbkveld på Oslo Sportslager 15. november

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Nov 2017

Vår hovedsponsor Oslo Sportslager inviterer til klubbkveld med mange gode tilbud onsdag 15. november kl. 18:00 - 20:00. 

Møt opp i Torggata onsdag 15. november og gjør unna årets utstyrshandel før snøen og skiføret kommer.


0 Kommentar

Nå kan du bestille BSK-klær!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Nov 2017

Vi åpner webshopen og det er igjen mulig å bestille BSK-klær fra vår vinterkolleksjon hos Trimtex. Husk bestillingsfristen - det vil ikke være mulig å bestille etter at fristen har gått ut!

Alle produkter - både fra vinter- og sommerkolleksjonen ligger i webshopen. 

For å bestille gjør du følgende:

 • Gå inn på http://trimtex.no/no/min-trimt...
 • Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
 • Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss.
 • Tast inn bsklangrenn i «teamkode for innmelding» og logg inn.
 • Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, for eksempel vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips: Kommer man "bort" fra klubbsidene, kan man alltid klikke på "Min Trimtex" for å komme tilbake igjen.

BESTILLINGSFRIST: 19. november.

Levering i uke 52.


0 Kommentar

Oslo Sportslager-løpet torsdag 26. oktober

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 20. Okt 2017

I nært samarbeid med BSK skigruppas gode sponsor, Oslo Sportslager, arrangerer vi torsdag 26. oktober Oslo Sportslager-løpet.

De vanlige treningene utgår til fordel for dette tøffe terrengløpet. Modellen/løype-traseene vil være den samme som tidligere års Oslo Sportslager-løp. Det betyr start/mål rett utenfor BSK-kontorene/Ekeberghallen og løyper i varierende lengde fra noen få hundre meter til 5-7 km for de eldre. Oppmøte/startnummerutdeling fra kl. 18:00 Første start kl. 18:30.

Påmelding

Meld deg på her innen onsdag 25. oktober.

Vi trenger en del foreldre som kan stille som funksjonærer. Uten dere får vi ikke til noe løp. Meld dere som funksjonærer her innen onsdag, så blir vi superglade og slipper å ringe rundt og mase siste kvelden. 

Startlister

Startlister etter påmeldingsfristens utløp ligger her.

Det er satt av noen ledige nummer så det er mulig å etteranmelde seg ved oppmøte. 

Resultatlister

Tilsammen 134 deltakere fullførte årets løp. Resultatlistene ligger her. 

Som vanlig publiserer vi ikke løpstider eller rangering på nett for klasser under 11 år. Det er mulig å få tidene om dere henvender dere til pingierd@gmail.com.


Løyper

Se løypekart ved å klikke her

0-6 år: En runde rundt Ekeberghallen, ca. 350 meter

7-8 år: Fra start - gjennom barnehagen ut på gangvei forbi Søylehuset til høyre mot EKT snur ved inngangen til EKT, tilbake langs EKT forbi søylehuset, rundt Ekeberghallen (på siden mot EKT og på innsiden av hekken ved parkeringsplassen) og i mål på nordsiden av Ekeberghallen. Ca. 1 km

9-10 år: Fra start - gjennom barnehagen ut på gangvei forbi EKT fortsetter mot skogen, men snur rett før skogen og løper tilbake langs EKT forbi Søylehuset, rundt Ekeberghallen (på siden mot EKT og på innsiden av hekken ved parkeringsplassen) og i mål på nordsiden av Ekeberghallen. Ca. 1,3 km

11-12 år: Fra start - gjennom barnehagen ut på gangvei forbi EKT fortsetter inn i skogen holder til høyre i første kryss, deretter til venstre i neste kryss, får hestesletta på høyre hånd, tar til venstre igjen og løper tilbake mot EKT, langs EKT forbi Søylehuset, rundt Ekeberghallen (på siden mot EKT og på innsiden av hekken ved parkeringsplassen) og i mål på nordsiden av Ekeberghallen. Ca.1,7 km

13-14 år: Ekebergparken rundt - Fra start-gjennom barnehagen ut på gangvei forbi EKT fortsetter inn i skogen holder til høyre i første kryss rett frem mot Ekeberg camping, så til venstre forbi Talking lamppost ned bakkene mot Vannspeilet, til venstre opp bakken mot Hestesletta tilbake rett frem mot EKT, langs EKT forbi Søylehuset, rundt Ekeberghallen (på siden mot EKT og på innsiden av hekken ved parkeringsplassen) og i mål på nordsiden av Ekeberghallen. Ca. 3 km

15-16 år: Ekebergparken rundt - Fra start - gjennom barnehagen ut på gangvei forbi EKT fortsetter inn i skogen holder til høyre i første kryss rett frem mot Ekeberg camping, så til venstre forbi Talking lamppost ned bakkene mot Vannspeilet, til venstre opp bakken mot Hestesletta, tar til venstre etter Hestesletta og venstre tilbake mot Ekeberg Camping (løper altså en ny gang forbi campingen, Talking lamppost og vannspeilet) opp bakkene mot Hestesletta og tilbake mot EKT, langs EKT forbi Søylehuset, rundt Ekeberghallen (på siden mot EKT og på innsiden av hekken ved parkeringsplassen) og i mål på nordsiden av Ekeberghallen. Ca. 5 km

Junior og Senior: Samme som over, men skal passere campingen og hundesletta 3 ganger før tilbake mot mål. Ca. 7 km.


0 Kommentar

BSK-uka 2017!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Okt 2017

Det er i uke 43 det skjer! Les all informasjon om BSK-ukas aktiviteter her, og husk å melde deg på hjemmesamlingen.

I denne artikkelen kan du lese mer om:

 • Karusell-løp
 • Hjemmesamling
 • Sportssalg/bruktsalg

Karusellløp torsdag 26. oktober

Se informasjon her.

Hjemmesamling 28.-29. oktober

Samtlige treningsgrupper inviteres til hjemmesamling helgen 28.-29. oktober. Utgangspunktet for samlingen er som vanlig BSK-kontoret, der vi blant annet skal ha felles lunsj mellom øktene på lørdag. Nedenfor kan du se treningsopplegget for helgen, og informasjon om påmelding.

NB! Alle grupper fra 7-16 år vil på lørdag få besøk av våre eliteløpere fra junior/senior-satsingen. Disse vil gjennomføre og lede en morsom og inspirerende økt..

Påmelding

Merk at vi også i år kjører påmelding elektronisk, via internett (link under).

Skriv inn fornavn, etternavn, e-post (ikke synlig for andre) og velg hvilken klasse du tilhører. Kryss av for om du skal være med på én eller begge av dagene, og dersom du har eventuelle tilleggskommentarer/merknader, f.eks. at du har en spesiell type matallergi, skriver du inn det før du lagrer.

Merk at alle foreldre som kan bidra som trenere og/eller lunsjhjelp MÅ melde seg på via det samme systemet.

7-8 år

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 28. okt. 09:25 Oppmøte BSK-kontoret Vi gjør oss klare til økt
Lørdag 28. okt 09:30 1. økt, løp med staver Løp med staver med utøvere fra BSK Elite som trenere. Husk drikke. og staver
Lørdag 28. okt 11:00 Lunsj Felles lunsj på BSK-kontoret
Lørdag 28. okt 12:00 2. økt, løp og lek Løp & Lek, bla. "Capture the flag". Husk drikke.
Lørdag 28. okt 13:30 Slutt Ferdige for dagen

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

9 år

Dato

Klokkeslett

Hva

Hvordan

Lørdag

28.oktober

9:25

Oppmøte

Vis-a-vis inngangen til Ekeberghallen

Lørdag

28.oktober

9:30

1.økt, løping med staver

Husk å ta med staver, refleksvest med navn på og drikke.

 

Vi får besøk av eliteløpere som vil lede og gjennomføre en teknisk økt tilpasset aldersgruppen.

 

Lørdag

28.oktober

11:00

Felles lunsj

På BSK-kontoret sammen med de andre gruppene. Barna trenger ikke ha med egen mat

Lørdag

28.oktober

12:00

2.økt, løp og lek

Husk refleksvest, drikke

Lørdag

28.oktober

13:30

2. økt avsluttes

Vis-a-vis inngangen til Ekeberghallen

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

10 år

Dato

Klokkeslett

Hva

Hvordan

Lørdag 28. okt.

09:25

Oppmøte BSK-kontoret

Vi gjør oss klare til økt

Lørdag 28. okt

09:30

1. økt, løp med staver

Løp med staver med utøvere fra BSK Elite som trenere. Husk drikke. og staver

Lørdag 28. okt

11:00

Lunsj

Felles lunsj på BSK-kontoret

Lørdag 28. okt

12:00

2. økt, løp og lek

Løp & Lek, bla. "Capture the flag". Husk drikke.

Lørdag 28. okt

13:30

Slutt

Ferdige for dagen

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

11 år

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 28. okt. 09:25 Oppmøte BSK-kontoret Vi gjør oss klare til økt
Lørdag 28. okt 09:30 1. økt, rulleski skøyting      Rulleski skøyting med utøvere fra BSK Elite som trenere. Husk drikke og hjelm.
Lørdag 28. okt 11:00 Lunsj Felles lunsj på BSK-kontoret
Lørdag 28. okt 13:00 2. økt, farts- og styrketreningMed jernkuler
Lørdag 28. okt 14:15 Slutt Ferdige for dagen

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

12 år

Program kommer senere.

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

13-14 år

Dato 

klokkeslett

Hva

Hvordan

Lørdag 28. oktober 

10:00

(ferdig 11:30)

1 økt

Løp med spenst og hurtighet

Fokus på mye hurtighet + en lett spenst del. Husk drikkebelte, og skift til etter økten.

Lørdag 28. Oktober

11:30

Lunsj

Felles lunsj på BSK-kontoret.

Alle må ha med skift!!

Lørdag 28. Oktober

14:00

(ferdig 15:30)

2 økt

Rulleski skøyting teknikk

Teknikk skøyting, 13-16 år har felles økt.

Trenerne for denne økten er eliteløpere.

Søndag 29. Oktober

 09:50

Oppmøte Skulleruddumpa

Gjøre seg klar til økt.

 

Søndag 29. Oktober

 10.00

Rolig løpetur

Fokus på å løpe rolig sammenhengende.

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

15-16 år

Program kommer senere.

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

Junior

DatoKlokkeslettHvaHvordan
Lørdag 28. oktober08:55Oppmøte Skullerudstua
Lørdag 28. oktober09:001. økt, intervallFjellstadintervallen. Husk løpe-staver, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.
Lørdag 28. oktober11:00Dusj/skiftPå BSK-kontoret
Lørdag 28. oktober11:30LunsjFelles lunsj på BSK-kontoret
Lørdag 28. oktober13:00Smøre-kurs/møte foreldreObligatorisk for foreldre til utøvere som skal gå NC.
Lørdag 28. oktober15:302. økt, teknikkRulleski skøyting, teknikkøkt med Tord. Husk hjelm, refleksvest, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.
Søndag 29. oktober09:55Oppmøte SkulleruddumpaHusk å stille klokka!
Søndag 29. oktober10:001. økt, langturSøndagsjoggen. Husk drikke, skift og en liten matbit til etter trening.

Påmelding innen onsdag 25. oktober, klikk her.

Sportssalg/bruktsalg lørdag 28. oktober

Vi inviterer til sportssalg/bruktsalg lørdag 28. oktober kl. 11.00 - 14.00. Her blir det muligheter for å gjøre et skikkelig godt kjøp eller tjene en liten slant, hva gjelder skiutstyr.

- Salg av brukt sportsutstyr:

Fra kl. 11.00 kan du selge brukt sportsutstyr i atriet på BSK-kontoret. Har du ski (langrenn, hopp, alpint, telemark), staver (langrenn, alpint), sko (langrenn, hopp, alpint, telemark), rulleski eller sykler du ikke lenger bruker er dette en glimrende mulighet til å selge det. Det vil bli servert vafler og kaffe/saft ved sportssalget. Merking av utstyr som skal selges:

 • Merking av ski med følgende opplysninger;
  Høyde; høyden på skia
  Vekt; hvilken vektklasse skia hører til (spennet)
  Slip; hvis slip, hvilken?
  Bruk; konkurranse eller trening, skøyting eller klassisk?

Alt øvrig utstyr må merkes med pris!


0 Kommentar

Beitostølen 2017, 1.-3. desember

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Okt 2017

Høstens høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Her finner du all informasjon om snøsamlingen på Beitostølen, hvor påmeldingen nå har åpnet.

Informasjon

Den tradisjonsrike snøsamlingen til Bækkelaget avholdes også i år på Beitostølen. Nok en gang drar vi til fjells for å få testet skiene.

I hovedmenyen (under "Arrangementer") finner dere all informasjon om samlingen, men dere kan også klikke på linkene nedenfor. Påmeldingen er nå åpnet og det er viktig at dere leser informasjonen som står på påmeldingssiden og her i denne artikkelen. Les også om prisklasser og betaling i invitasjonen!

Beitostølen 2017:

Påmelding og betaling

Vi bruker - som tidligere år - idrettens system, minidrett.no.

Som informert om tidligere må alle ha egen bruker for å melde seg på. I tillegg må betaling skje ved påmelding for at den skal gå igjennom. Trinn for trinn forklaring finnes på påmeldingssiden, men vær ekstra nøye med å lese invitasjonen og prisklassene. Det vil bli kontrollsjekket betalinger i etterkant av samlingen, så sørg for å betale riktig sum!

Gruppeprogram

Programmene for hver enkelt gruppe legges ut her så fort de er klare.

 • 7-8 år
 • 9 år
 • 10 år
 • 11 år
 • 12 år
 • 13-14 år
 • 15-16 år
 • Junior
 • Senior

Overordnet program for samlingen finner du her (kommer senere).

Vi gleder oss til snøsamling!


0 Kommentar

Bli med på sosial onsdagskaffe

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Okt 2017

Onsdag 11. september blir det nytt onsdagskaffe på BSK-kontoret. Velkommen skal du være.

Møtet vil bli avholdt på BSK-kontoret klokka 12.00. Det er åpent for alle BSK-medlemmer som ønsker å ha det sosialt et par timers tid. Det vil bli enkel servering.0 Kommentar

COC-H: BSKs Joachim Hauer tar første seier

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Okt 2017

BSKs Joachim Hauer tok sin første COC seier i Klingenthal lørdag 30. september. 

Joachim hadde lengste hopp i begge omganger (134 m og 134,5 m) i Vogland-Arena og sikret seg sin første COC seier med 252.2 poeng. 

"Det er en flott dag. Det er fantastisk å ta en pallplass og endelig vinne et hopprenn", sa Joachim til Berkutschi.com

Hopperen fulgte opp lørdagens seier med en 3. plass i søndagens renn. 

"Jeg er fornøyd med helgens resultater. Det var ikke mye jeg kunne gjøre mot slovenerne i dag, de hoppet i en annen liga. Jeg er fornøyd med progresjon jeg har gjort de siste ukene",  sa Joachim til Berkutschi.com

Joachim Hauer på pallen i Klingethal. Bilde: Berkutschi.com


0 Kommentar

Vedrørende Ekeberg skoles flerbrukshall

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Okt 2017

Bækkelagets Sportsklub (BSK) har de siste sesongene hatt en driftsavtale med Oslo kommune v/ Bymiljøetaten (BYM) for Ekeberg Skole flerbrukshall. Etter denne avtalen har BSK vært pålagt å bemanne tilsynsvakter etter de til enhver tid gjeldene retningslinjer fra kommunen, samtidig som vi har hatt ansvar for arrangementer i helgene. 

For å oppfylle avtalen har foreldregruppene i både BSK Håndball og BSK Innebandy velvillig stilt opp og deltatt i det som har vært en stor dugnad for klubben. En dugnad som kommer på toppen av kiosk- og billettvakter i Bækkelagshallen, og ikke minst den fantastiske innsatsen som gjøres hvert år i forbindelse med Norway Cup. Jeg vil rette en stor takk til alle sammen for at dere gjøre klubben vår unik.   

I løpet av perioden vi har driftet flerbrukshallen har BSK kommet med forslag, ønsker og krav til kommunen på endringer og forbedringer for å kunne drifte på en god måte. Eksempler på dette har vært åpning av arealet i 2.etg for publikum, muligheter for kiosksalg, mer automatikk for åpning og stenging av hoveddøren, mm.

Det har dessverre vært særdeles vanskelig å få forståelse for våre ønsker og behov. I tillegg har vi, utover det vi ble enige med kommunen om i driftsavtalen, blitt pålagt flere og mer komplekse oppgaver. 

Summen av disse endringene, sammen med dugnadsbelastningen, resulterte i at BSK valgte å meddele Oslo kommune v/BYM at vi ville terminere avtalen dersom ikke noen av våre viktigste forslag og ønsker ble imøtekommet. Da dette ikke har skjedd ble driftsavtalen formelt sagt opp 5. april i år, med endelig sluttdato 5.oktober 2017.

Det har dessverre ikke blitt signert en ny drift avtale for flerbrukshallen med en ny idrettsklubb. Og slik vi forstår Oslo kommune og Oslo Idrettskrets vil dette resultere i stenging av hallen frem til ny drifter er på plass.

På vegne av BSK beklager jeg på det sterkeste at det ikke har vært mulig å finne gode løsninger for driften av Ekeberg skoles flerbrukshall. Det er også sterkt beklagelig at en så fin flerbrukshall ikke er godt nok lagt til rette for idretten. BSK skulle gjerne fortsatt som en sikker og stabil drifter av flerbrukshallen.

Vennlig hilsen,   

Tony Isaksen,

Generalsekretær, BSK0 Kommentar

Stor innsats i dagens Brannfjell Opp!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Sep 2017


Hele 107 deltakere fullførte årets utgave av Brannfjell Opp! Aller raskest på langløypa var i år Eirik Ophus som løp på tiden 16:59. Store og små kjempet seg gjennom løypa og kunne belønnes med velfortjente grillpølser og saft på toppen. Vi takker arrangementskomiteen ved Per Kristian Haug i spissen for et prikkfritt arrangement! 

Resultatlister fra årets løp finner du ved å klikke her.

Resultater tidligere år finner du her, men merk at løypa ble litt endret fra og med i fjor pga anleggsarbeider. 

Merk at i tråd med barneidrettsbestemmelsene så publiserer vi ikke tider på nett for klasser under 11 år. Lurer du på løpstiden til ditt barn kan du få den fra pingierd@gmail.com. 

Noen stemningsbilder fra kvelden: 

Takk til løpsleder Per Kristian! 


0 Kommentar

Velkommen til Brannfjell Opp torsdag 28. september

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Sep 2017


Vil du måle kondisen mot de sprekeste i vår bydel? Vårt tradisjonelle motbakkeløp Brannfjell Opp går torsdag 28. september. Løpet er åpent for alle BSK-medlemmer og andre som ønsker å teste formen. Vi oppfordrer foreldre til å være med!

DNB Motbakkeløp fra Middelalderparken til Brannfjelltoppen går i år torsdag 28. september kl. 18.00. Vi regner med stor deltakelse og god stemning. Løpet er uformelt og skal også være sosialt. Det blir servering av pølser og saft etter målgang. Arrangementet vil følge samme mal som tidligere, dvs. oppmøte på Brannfjelltoppen kl. 18.00 (høyeste punkt på Brannfjell, litt øst for lysløypas høyeste punkt). Parkering må skje i tilstøtende småveier. Ca. kl. 18.00 løper alle deltakerne i samlet gruppe nedover mot løpsretningen og mot Middelalderparken og hvor vi "slipper av" de yngre gruppene etter hvert:

Påmelding:

For å lette håndtering av startnummer ber vi om at alle melder seg på i forkant. Frist for påmelding 27/9 midnatt. Om du ikke har rukket det innen fristen er det mulig å melde seg på ved oppmøte, men som sagt - vi setter pris på forhåndspåmelding.

Påmelding kan gjøres her (ikke bindende).

Vi trenger også noen foreldre som kan bistå som funksjonærer. Ber om at de som har mulighet melder seg her.

Løyper:

1. og 2. klassinger: starter ved stort grantre på toppen av gressletten hvor frisbee golfen holder til.

3. og 4. klassinger: starter i bunnen av gressletten hvor frisbee golfen holder til.

5. og 6. klassinger: starter på Ekebergsletta litt nord for Ekeberg skole, fra treklyngen hvor polarskipet Norge tok av til Nordpolen.

7. og 8. klassinger: starter fra Ekebergrestauranten. Foreldre som synes den fulle distansen blir litt drøy, kan starte herfra.

Alle andre; starter fra nordenden av vannspeilet i Middelalderparken ca. kl. 18.45. Løypelengden fra Middelalderparken er drøyt 3 km med en høydeforskjell på 175 m mellom start og mål. De raskeste bruker 16 minutter, men er man i brukbar form vil man klare det under 25 minutter.


0 Kommentar

Tid for betaling av aktivitetsavgift

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 14. Sep 2017


I disse dager blir aktivitetsavgift fakturert ut fra klubben. Alle som deltar på skigruppas organiserte aktiviteter må betale aktivitetsavgift. Dersom du ikke mottar faktura på epost i løpet av september ta kontakt med oppmann for din gruppe. Vi benytter epostadresser registrert i MinIdrett for utsendelse av faktura, så pass på at denne er oppdatert. 

Nytt av året er at felles aktivitetsavgift er utvidet fra 12 til 16 år (det vil si utøvere født i 2001). Les mer om aktivitetsavgiften her


0 Kommentar

BSK tidelt junior-NM i sprint

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Sep 2017

I dag fikk vi beskjed om at vi har blitt tildelt NM i sprint for juniorer lørdag 17. februar 2018 i Holmenkollen.

Sammen med Heming Langrenn og LYN SKI gleder vi oss til å arrangere både Norges Cup- og NM-renn for landets juniorer helgen 16.-18. februar.

Mer informasjon om arrangementet kan du se her.


0 Kommentar

Nå kan du bestille BSK-klær!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Sep 2017Vi åpner webshopen og det er igjen mulig å bestille BSK-klær fra vår vinterkolleksjon hos Trimtex. Husk bestillingsfristen - det vil ikke være mulig å bestille etter at fristen har gått ut!

Alle produkter - både fra vinter- og sommerkolleksjonen ligger i webshopen. 

For å bestille gjør du følgende:

 • Gå inn på trimtex.no/customer/BaekkelagetsSportsklublangrenn
 • Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
 • Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss.
 • Tast inn bsklangrenn i «teamkode for innmelding» og logg inn.
 • Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, for eksempel vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips: Kommer man "bort" fra klubbsidene, kan man alltid klikke på "Min Trimtex" for å komme tilbake igjen.

BESTILLINGSFRIST: 24. september.

Levering i uke 44.


0 Kommentar

Moss-Oslo på rulleski

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Sep 2017

Moss-Oslo på rulleski er fortsatt en vinner. Se og hør hvordan det gikk da deler av juniorgruppa startet lørdagen med drøye seks mil på rulleski.0 Kommentar

Vil du begynne i skigruppa?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Aug 2017

Har du lyst til å begynne med langrennstrening? Skigruppa i Bækkelagets Sportsklub inviterer barn født i 2011 og eldre til trening, og ønsker nye medlemmer velkommen.

Skigruppa sitt hovedmål er å utvikle flest mulig glade og gode skiløpere, og vi har trenere med god kompetanse innen barneidrett og motivasjon.

Skigruppa har et sunt aktivitetstilbud for alle som vil være ute i frisk luft hele året, i skog og mark, i sol, regn og snø, og som er glade i ski. Treningsgruppene er inndelt etter alder. Gutter og jenter trener sammen, som bidrar til et veldig godt miljø. 

Målet for treningene er å utvikle skiglede og gode skiferdigheter. I vår- og høstmånedene uten snø består treningen av en lekbasert tilnærming til løping, sykling, balansetrening og etter hvert rulleski fra 11-års alderen. Når snøen kommer er det varierte lekbaserte øvelser på ski som står på programmet. 

Vi trener hver tirsdag og torsdag fra klokken 18.00-19.15, i Ekeberg-området høst og vår, på Ekeberg eller Skullerud i vintermånedene. De yngste (født 2010 og 2011 trener kun torsdager). Frem til snøen kommer møter vi opp utenfor hovedinngangen til Ekeberghallen. 

Vi håper dette kan være spennende, og ønsker alle velkomne til å teste ut tilbudet noen ganger før innmelding. Kontaktinformasjon til trenere og oppmenn for de ulike gruppene finner du her.

Er du interessert og ønsker å bli kontaktet av våre trenere og oppmenn kan du registrere deg her.


0 Kommentar

Hjemmesamling lørdag 9. september

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Aug 2017

Skigruppa inviterer gruppene 7-8 år (f. 2010-2011), 9 år (f. 2009), 10 år (f. 2008) til høstens første hjemmesamling lørdag 9. september.

Utgangspunktet for samlingen er som vanlig BSK-kontoret. Det blir to økter; første økt fra 09:30 - 11: 00 og andre økt fra 12:00 – 13:30. Kl. 11:00 er det felles lunsj på BSK kontoret.

Påmelding her.

Skriv inn fornavn, etternavn og velg hvilken klasse (dvs. gruppe) barnet tilhører. Har du eventuelle tilleggskommentarer/merknader, f.eks. at barnet har en spesiell type matallergi, skriver du inn det før du lagrer. Trenere skal også melde seg på, skriv da "trener" under kommentar.

Vi trenger foreldre som kan hjelpe til med lunsjen. De melder seg på i det samme skjemaet og velger «lunsjhjelpere» under klasse.

Mer informasjon om treningsøktene kommer senere.


0 Kommentar

Nå kan du bestille BSK-klær!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jun 2017

Vi åpner webshopen og det er igjen mulig å bestille BSK-klær fra vår sommerkolleksjon hos Trimtex. Se blant annet helt ny neon-farget t-skjorte i BSK-profil til rulleskiturer i sommer. Husk bestillingsfristen - det vil ikke være mulig å bestille etter at fristen har gått ut!

Alle produkter fra sommerkolleksjonen ligger i webshopen. Her finner du blant annet en helt ny neontrøye som passer perfekt til sommerens løpe- og rulleskiturer. T-skjorten er ikke den samme som den tidligere blå, men av høyere kvalitet. Også den korte tightsen og sykkelbuksa har fått et kvalitetsløft.

For å bestille gjør du følgende:

 • Gå inn på trimtex.no/customer/BaekkelagetsSportsklublangrenn
 • Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
 • Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss.
 • Tast inn bsklangrenn i «teamkode for innmelding» og logg inn.
 • Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

BESTILLINGSFRIST: 29. juni!

Levering i uke 35.


0 Kommentar

Gruppe 7-8 år (2011-2010)

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mai 2017

Denne gruppa er for barn født i 2010 og 2011 (første og andre klasse på skolen i skoleåret 2017/18). Barn som har lyst til å forsøke seg på skitrening er hjertelig velkommen til å bli med på et par-tre treninger og teste om dette er noe for seg før man eventuelt melder seg inn. For innmelding kontakt oppmann Camilla på csilleru@hotmail.com


For dere som allerede er medlemmer er det lov å ta med seg en eller flere venner som har lyst til å prøve skitrening for å finne ut om dette er noe for dem.


Fint om alle også kan minne barna på de viktigste reglene på trening:

1) Lytte når treneren snakker (store ører, liten munn)

2) Heie på hverandre og si hyggelige ting.

3) Være med på de øvelsene vi gjør (ikke gjør andre ting)


Det er påbud med refleksvest på trening året rundt, også sommerhalvåret. Da er det lettere å holde kontroll på de små. Skriv navn på refleksvesten med kraftig sort tusj, eventuelt fest på en bit sportstape og skriv navn på den. Innmeldte medlemmer får utdelt BSK refleksvest av oppmann/trener, mens de som er i "prøvemodus" bruker egen vest.


Treninger framover:

Treninger skjer torsdager kl 18.00-19.15. Oppmøte foran BSK huset med mindre annet er oppgitt.

Treningsinformasjon blir ukentlig publisert på gruppa sin lukkede facebook gruppe. Søk tilgang her om du vil: https://www.facebook.com/groups/112735569183913/0 Kommentar

Presentasjon 7-8 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mai 2017

Tilbudet til skigruppas yngste er i utgangspunktet rettet mot dem som går i 1. klasse og 2.-klasse i barneskolen. For at barna skal ha glede og utbytte av treningen, må de beherske grunnleggende skiteknikk samt ha lyst til å gå på ski og trene på ski. Vi anbefaler at foreldre til de minste barna er med de første treningene for å sjekke at barna trives og følger med – treningene foregår utendørs og trenerne er avhengig at barna følger beskjeder på mørke høst og vinterkvelder.Denne treningsgruppa trener torsdager kl 18:00-19:15. Oppmøtet så lenge det er barmark er på BSK-huset vis-a-vis hovedinngangen til Ekeberghallen med mindre annet er oppgitt. Når det kommer snø vil vi oppsøke de beste forholdene i nærheten, enten det er på Ekeberg eller Skullerud eller andre plasser. Info om det gis på vår facebook gruppe.


Refleksvest er obligatorisk sommer som vinter. Hva slags trening det skal være, finner man på nettet under Trening -> Treningsbeskjeder. Beskjed legges normalt ut mandag ettermiddag. I tillegg sender oppmann ut program på email, så ta kontakt med oppmann ved innmeldingen.(artikkelen fortsetter under bildet)

Høst og vårOppmøtested er BSK huset vis a vis hovedinngangen til Ekeberghallen. Høst og vårtreningen består av lekbasert sykkel og løpetrening.SkitreningSkitreningen begynner så snart snøen kommer. Treningen foregår i hovedsak på Ekebergsletta. Målet med skitreningen er å gi variert og allsidig treningspåvirkning der gode opplevelser og mestring står i fokus. Dette danner grunnlag for god skiteknikk og gode skiferdigheter, og gjelder for all skiaktivitet. Vi trener både skøyting og klassisk. Hvis det er dårlig skiføre på Ekeberg, trener vi på Skullerud.


Epost-adresser til trenere og oppmenn finner du på siden Om oss > Kontaktpersoner.

Diverse ytterligere informasjon:Innhold i treningene både på barmark og på snø

 • Variert og allsidig aktivitet som stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser.
 • Variasjon med bruk av fart, terreng og teknikker.
 • Aktiviteter knyttet til grunnleggende skiferdigheter.
 • Lek og mestring
 • Tilpasse aktivitet til barnas utviklingsnivå og skiferdigheter.
 • Stor aktivitet på trening - mange turer, mange hopp og korte intensive økter.
 • Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart.
 • Øvelser som utfordrer balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet

SamspillreglerAlle barn i gruppe de minste gruppene skal oppleve glede og mestring når de er på trening. Vi trener også på å bli gode sammen og å bygge opp en gruppe som trives sammen. Vi har satt opp følgende regler som vi som trenere og deltakere fokuserer på:


Vi skal:

 • være hyggelige med hverandre
 • gi positive kommentarer om andres løping eller skigåing oppmuntre
 • heie på hverandre se at det ikke alltid handler om å komme først eller være best

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klær og utstyrGenerelt:Treningen foregår ute, så man må ha egnet yttertøy. Fra ca. 7 år er BSK-overtrekksdressen i minste størrelse et fint alternativ. Ellers kan alt tøy beregnet på aktivitet ute brukes. Vi trener ute selv om det regner eller snør. Vår erfaring er at barna verken er redde for - eller tar skade av – å bli litt våte. Da kan det imidlertid være lurt å ha med tørt tøy i bilen så barna kan få på seg noe tørt med en gang treningen er ferdig.


Erfaringsmessig blir barna gode og varme på trening. Pass på å ikke kle på barna for mye. Alt tøy bør være merket med navn.


Refleks/refleksvest er obligatorisk på alle fellestreninger også sommerhalvåret. Under sykkeltrening skal det i tillegg alltid brukes hjelm. Husk også på noe å drikke.På ski:Barna kan bruke de skiene de har. Vi bruker gjerne de samme skiene til både klassisk og skøyting. Det viktigste er at skiene er smurt riktig og at de er passe lange. Det er i dag vanlig med kortere ski også til barn, enn tidligere. Når man kjøper nye ski kan de være ca. 10-15 cm lengre enn kroppslengden. Det er bedre at barna vokser ut av skiene enn inn i dem. Pass på at stavene har riktig lengde. Alle ski og staver må være merket med navn.Skirenn:


Vi oppfordrer barna til å delta på karusellrenn og noen få lokale renn i løpet av vinteren. Mange barn synes det er moro å gå med startnummer, og det er ingen rangering.


I fjor hadde vi med 4 stafettlag på Oslo skifestival og 8 lag på Rustadstafetten. Begge staffetten er moro å være med på og er med på å fremme fellesskap og samspill. Etter Rusatdstafetten pleier vi å samles til pizza.Smøring:


Barna møter opp med ferdig smurte ski. De som er usikre på hva som skal legges under skiene, kan spørre en av trenerne. Litt om festesmøring: Skiene skal bare smøres under midten, dvs. fra hælen og 30-50 cm fremover. Barn har mindre utviklet fraspark enn voksne og må ofte ha litt "varmere" smurning enn temperaturangivelsen på boksen. I tillegg til temperatur, er også snøens konsistens (finkornet/grovkornet) og luftfuktighet avgjørende for rett valg av festesmøring. Det beste er å legge minst tre tynne lag smøring oppå hverandre som korkes ut mellom hvert lag.Dersom det er skøytetrening, skal skiene ikke ha festesmøring. Noen av de minste vil kanskje likevel ha et tynt lag under, slik at de kan komme seg fremover med diagonalgang som en "reserveløsning".Andre aktiviteter


Den faste dugnaden i lysløypa på Brannfjell hver høst er en fin anledning til sosial hygge i tillegg til arbeidet med å klargjøre løypa til vinteren.


I løpet av høsten arrangeres det gjerne et par "hjemmesamlinger" med trening og lunsj sammen med resten av klubbens grupper. Informasjon om dette blir sendt ut på mail, samt lagt ut på hjemmesidene.


Det arrangeres en snøsamling i november/ desember. Informasjon om slike aktiviteter legges ut på nettsidene.


På vårparten pleier vi å ha avslutning, hvor vi f.eks. har vært på Leos Lekeland med mye lek og deilig pizza som en hyggelig avslutning på sesongen.
0 Kommentar

Andrew oppsummerer sesongen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Mai 2017

NMLygna_feb17_ELR 130.JPG

Andrew Young oppsummerer sesongen vi nettopp har lagt bak oss, og ser frem mot OL neste vinter. Les hele hans siste blogginnlegg her.

Blogginnlegget i sin helthet på engelsk følger under:

Unfortunately the blog has been a little bit neglected over the past few months. I’ve sat down to write a blog many times, but never quite known what to write about. Lots has happened. Lots of stuff that deserve a blog of their own, but here I am lumping 101 blogs into 1.

Sport can be a frustrating things at times. This past season was full of frustration. Things never quite got off the ground and came together at the right time. When I started racing after Christmas I had a few quite surprising results, a semifinal in the sprint at the tour de ski and again at the Scandinavian cup in Lahti. Being brutally honest, I was not in good enough form to get those results. But things came together, I had fantastic skis, I lucked out with who was in my heats, and I skied very well tactically.

After those two races I actually started to feel pretty good. My shape was better, I was skiing well and all my training had been going as I had planned. The world cups in Toblach and Falun were both disappointing as I failed to advance beyond the heats, being out lunged to the line in Falun. Norwegian nationals followed a similar story. I was feeling great, but we messed up the skis in the prologue and then I ended up getting drawn in a heat that may as well have been an Olympic final and got edged out for 4th and 3rd «lucky looser» so failed to advance from the heat.

By the time the Otepaa world cup came around I was desperate to get to at least a semi final. I managed that and felt pretty good. My form was showing signs of really improving and things were starting to come together. After the 12th place in Otepaa I was feeling pretty good. The week between world champs and Otepaa went well and I was in the best form I’d been in all season. In fact the 3 weeks after Otepaa were pretty amazing. I was in fantastic form. My training felt easy. My technique started to come together and I started to feel really strong out skiing. In that 3 week window I had 1 bad day. It just so happened that it coincided with the same day the world championships sprint was scheduled.

The world cup finals this year were moved to Quebec. I’d been eyeing out the races there as somewhere I could finally show something for my good form. Armed with a new jet lag prevention plan from the physiologists at the Scottish institute of sport, I set off to Canada with high hopes and dark sunglasses on at 6 in the morning. The sunglasses must have helped. I smashed out my 2 best races of the season, or at least the 2 races I’m most pleased with, and scored my first ever world cup points in a distance race. After Quebec things took a sort of more relaxed end of season feel. The jet lag prevention was taken nowhere nearly as seriously on the way back as the way out. And in all honesty I was mostly looking forward to getting home and tucking into the litre of maple syrup I’d bought at duty free.

However there was still 2 weeks left of racing. First up was Haukelirennet in west Telemark. A 32k mass start race through the mountains with a sprint prize after 8k and a prize for the fastest downhill split for the last kilometre – down a downhill slope. The first thing to negotiate was the 7 hour drive. I ended up driving with Torgeir and Ånund Byggland. Whilst long, it was quite possibly one of the most banterous drives I’ve been on. With Torgeir and Ånund working as a comedy duo time past pretty quick. I got back from Canada on the Tuesday and the race was on the Saturday. I was still feeling pretty jet lagged and generally like a bus had run me over. When the race got cut from 32 to 18km because of high winds on the mountain I was pretty pleased. When the start went and the pace was fairly pedestrian I was even more pleased. I ended up second at the sprint prize I then proceeded to get dropped by the leaders before catching them up on the final downhill. I sprinted into second behind Sjur Røthe, a pleasing and rather surprising result considering how I was feeling.

The final weekend of racing of the season was Norwegian Nationals at Gålå. I produced another good distance race with 13th in the skate 10k. The classic 50k was a battle. I’m not sure I have words to describe a 50k individual start, but I’ll try. It was warm with the temperature well above freezing and the sun beating down on the track. The reflection of the sun off the snow means there is no escaping the heat. It feels like you’re in an oven and your sweat is acting like hot oil. You start on your own and ski 5 loops of 10k. Mostly on your own. You dont speak to anyone apart from to ask desperately for food or drink from a coach at the side. After 5k you start to think this is ok, only 45k left, I’m getting into a good rhythm. After 10k you think you are getting the hang of it. And after 20k you are done. Have no energy and are literally begging coaches to give you some food. The last 30k feels miserable. Everyone is passing you and it feels like even an old granny would ski faster than you. You still have over an hour and half left to race. You have no energy and your body is telling you to stop. Yet you keep pushing. Everyone out on the course is feeling the same. And somewhere I knew that, but at the time it felt like I was the only one suffering that much. I got to the finish and somehow in a state of delirium waddled my way back to the wax cabin. I spent the next 30min lying on the floor eating anything I could get my hands on and trying to recover. I don’t think I’ve ever been so exhausted in my life.

A 50k is a fitting way to end the ski season. Brutally exhausted and like the sheer thought of going another metre on a set of skis would cause you to commit suicide. Fortunately with in a couple of days the exhaustion and the feeling starts to rescind. Although I didn’t do any racing I still got out skiing In April. The odd training session here and there and I even went to the gym a couple of times. Just before Easter Annika and my self got a short break in London. We spent the time mostly «shopping», although we only actually bought something in 1 shop. Apparently I’ve been shopping the wrong way all these years…

The last weekend in April I headed to Mosjøen to take part in Bysprinten for the second year in a row. All I can say is WOW, what a show they put on! Mosjøen knows how to do it. The ski race is quite possibly the least important thing of the weekend. Handing out medals to all the kids from the kids race, signing autographs, speaking to the sponsors, Aquavit tasting at the local Aquavit bar, going back country skiing, eating shrimps… all so much more important stuff to do than actually racing. And apparently I’ve signed my self up to go on a 2 day boat trip on a viking style boat with he owner of the Aquavit bar.

The new training season is now underway. There is still good skiing at Sjusjøen and I’m making the most of it by heading out skiing most mornings. I’ve been trying to delay rollerskiing as long as possible, the first rollerski session might come next week though, as the snow is starting to melt. This year the British Team programme is looking very exciting and I can’t wait to get stuck into training and working on the areas I need to improve – blog writing is high on the list of priorities to work on.

C6xi-kSWYAAeaN9Proof that I did actually wear dark sunglasses on the plane to Canada. Supposedly it can help with jet lag.

18155914_1950822171723756_8056877401529023923_o

Skinning up «Kjerringtind» on a backcountry ski with some of the other athletes at Bysprinten.

20170112_112132

Skiing in Toblach in January. The skiing in central Europe wasn’t great this season with not much snow around. Fortunately they are experts with the artificial snow. Toblach had over 60k of perfectly white, clean artificial snow.

20170227_130940

Our accommodation at world champs had a Jenga set. So nightly Jenga competitions became a thing. My mum came round to the accommodation to visit and turns out she is a Jenga pro. The record was to get the tower to 36 bricks tall.

20170428_141903

Pål Troan Aune during our lunch break on the back country ski. Norway has some pretty amazing mountains.

17218419_10158328999035137_9012276644322538537_o

Peter Collins snapped this picture of me in perhaps my best ever classic race. I finished just outside the top 30 in the 15k classic mass start in Quebec.


0 Kommentar

Hjemmesamling 27.-28. mai

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Mai 2017

Moss-Oslo_mai15_ELR 042 (1000x667).jpg

Skigruppa inviterer alle grupper til årets første hjemmesamling helgen 27.-28. mai. All informasjon om samlingen, påmelding og program finner du her.

7-8 år (f. 2010-2011), 9 år (f. 2009), 10 år (f. 2008), 11 år (f. 2007), 12 år (f. 2006), 13-14 år (f. 2004-2005), 15-16 år (f. 2002-2003) og junior/senior (f. 2001-) inviteres til hjemmesamling helgen 27.-28. mai. Utgangspunktet for samlingen er som vanlig BSK-kontoret, der vi blant annet skal ha felles lunsj mellom øktene på lørdag. Nedenfor kan du se informasjon om påmelding, og de ulike gruppenes treningsprogram vil også komme etter hvert.

Påmelding

KLIKK HER!

Skriv inn fornavn, etternavn og velg hvilken klasse du tilhører. Kryss av for om du skal være med på én eller begge av dagene, og dersom du har eventuelle tilleggskommentarer/merknader, f.eks. at du har en spesiell type matallergi, skriver du inn det før du lagrer.

Merk at alle foreldre som kan bidra som trenere og/eller lunsjhjelp MÅ melde seg på via det samme systemet.

7-8 år (f. 2010-2011)

Program kommer senere.

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

9 år (f. 2009)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 09:25 Oppmøte BSK-kontoret Vis-a-vis inngangen til Ekeberghallen
Lørdag 27. mai 09:30 1. økt, løp og lek Husk refleksvest og drikke
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj På BSK-kontoret sammen med de andre gruppene. Barna trenger ikke ha med egen mat
Lørdag 27. mai 12:00 2. økt, sykling Husk refleksvest, drikke og hjelm
Lørdag 27. mai 13:30 Samlingen avsluttes

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

10 år (f. 2008)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 09:25 Oppmøte BSK-kontoret Vis-a-vis inngangen til Ekeberghallen
Lørdag 27. mai 09:30 1. økt, sykling Husk refleksvest, drikke og hjelm
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj På BSK-kontoret sammen med de andre gruppene. Barna trenger ikke ha med egen mat
Lørdag 27. mai 12:00 2. økt, løp og lek Husk og drikke
Lørdag 27. mai 13:30 Samlingen avsluttes

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

11-12 år år (f. 2006-2007)

Dato

Klokkeslett

Hva

Hvordan

Lørdag 27. mai

09:25

Oppmøte BSK-kontoret

Vis-a-vis inngangen til Ekeberghallen

Lørdag 27. mai

09:30

1. økt, løp og lek

Husk drikke

Lørdag 27. mai

11:00

Felles lunsj

På BSK-kontoret sammen med de andre gruppene. Barna trenger ikke ha med egen mat

Lørdag 27. mai

12:00

2. økt, rulleski

Husk refleksvest, hansker, drikke og hjelm og evt. annet beskyttelse-utstyr. Det kan være lurt å ha en lang treningsbukse til denne økten da det tar bedre av ved evt. fall.

Lørdag 27. mai

13:30

Samlingen avsluttes

Søndag 28. mai 09:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Søndag 28. mai 10:00 1. økt, langtur løp Søndagsjoggen. Husk drikke.


Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

13-14 år (f. 2004-2005)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 09:15 Oppmøte BSK-kontoret
Lørdag 27. mai 09:20 1. økt, spenst og hurtighet Husk drikke
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj på BSK-kontoret Det er også mulighet for dusj/skift
Lørdag 27. mai 12:30 2. økt, rulleski skøyting Skileik/stafetter og fotball. Husk hjelm og refleksvest
Søndag 28. mai 09:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Søndag 28. mai 10:00 1. økt, langtur løp Søndagsjoggen. Husk drikke.

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

15-16 år (f. 2002-2003)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 08:55 Oppmøte BSK-kontoret
Lørdag 27. mai 09:00 1. økt, spenst, hurtighet og styrke Husk joggesko, drikke og skift
Lørdag 27. mai 10:30 Dusj og skift
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj
Lørdag 27. mai 14:00 2. økt, rulleski skøyting Oppmøte Skulleruddumpa. Med hurtighet. Husk hjelm, refleksvest, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.
Søndag 28. mai 09:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Søndag 28. mai 10:00 3. økt, langtur løp Søndagsjoggen. Husk joggesko, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

Junior (f. 1998-2001)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 08:55 Oppmøte BSK-kontoret
Lørdag 27. mai 09:00 1. økt, spenst, hurtighet og styrke Husk joggesko, drikke og skift
Lørdag 27. mai 10:30 Dusj og skift
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj
Lørdag 27. mai 15:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Lørdag 27. mai 16:00 2. økt, rulleski klassisk Teknikkfokus. Husk hjelm, refleksvest, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.
Søndag 28. mai 09:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Søndag 28. mai 10:00 3. økt, langtur løp Søndagsjoggen. Husk joggesko, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

Senior (f. 1997-)

Dato Klokkeslett Hva Hvordan
Lørdag 27. mai 08:55 Oppmøte BSK-kontoret
Lørdag 27. mai 09:00 1. økt, spenst, hurtighet og styrke Husk joggesko, drikke og skift
Lørdag 27. mai 10:30 Dusj og skift
Lørdag 27. mai 11:00 Felles lunsj
Lørdag 27. mai 15:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Lørdag 27. mai 16:00 2. økt, rulleski klassisk Teknikkfokus. Husk hjelm, refleksvest, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.
Søndag 28. mai 09:55 Oppmøte Skulleruddumpa
Søndag 28. mai 10:00 3. økt, langtur løp Søndagsjoggen. Husk joggesko, drikke, skift og en liten matbit til etter trening.

Påmeldingsfrist: onsdag 24. mai, klikk her.

Vel møtt!


0 Kommentar

Treningsstart langrenn tirsdag 9. mai

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Mai 2017

Moss-Oslo_mai16_ELR 052.JPG

De fleste aldersgruppene starter årets skisesong med fellestreninger fra tirsdag 9. mai, og holder på frem til sommerferien.

Noen grupper «tjuvstartet» sesongen allerede forrige uke, mens de fleste følger etter fra tirsdag 9. mai.

Det blir fellestreninger hver tirsdag og/eller torsdag (avhengig av aldersgruppe) frem til skoleferien starter i midten av juni. I tillegg blir det selvsagt oppstart av søndagsjoggen igjen - hver eneste søndag kl. 10 fra Skulleruddumpa.

Husk også at helgen 27.-28. mai er det hjemmesamling for hele skigruppa - mer informasjon om den samlingen kommer senere.

Følg med på treningsbeskjeder for din gruppe, og sørg for å være i gruppens informasjonslister på mail og Facebook.


0 Kommentar

Slik er trenerkabalen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Mai 2017

DSC_0135.JPG

1. mai betyr sesongstart for skiløperne, og skistyret har den siste måneden jobbet for å lande trenerkabalen til den kommende sesongen.

Det er et kompetent, erfarent og motivert trenerteam som står klart til å ta fatt på en ny skisesong. Mange trenere er med fra tidligere, og det er vi glade for. I tillegg jobbes det fremdeles med å få noen nye på plass.

Ikke minst er det også gjort en solid jobb i forhold til klubbens nye sportslige plan. Både for å implementere planen i trenerteamet og skigruppa, men også for å identifisere og nå viktige målsettinger i årene som kommer.

Én av endringene som gjøres er at klubbens sportslige leder, Tord Bakke Arvesen, engasjeres som trenerkoordinator. Tord har erfaring som langrennstrener fra Toppidrettsgymnaset i Telemark og utøvere med junior-NM-medaljer på CV’en, og vil ha ansvar for å følge opp og coache de øvrige trenerne i skigruppa.

Vi har som intensjon å presentere de ulike trenerteamene her på nettsiden de kommende ukene, så følg med for spennende intervjuer.

Slik er trenerkabalen 2017/18:

7-8 år

Hovedtrener: Jill Jahrmann

Hjelpetrenere: Camilla Howell, Mathilde Hals, Bjørnar Marthinsen

Oppmann: Camilla Howell

9 år

Hovedtrener: Kristin Benberg

Hjelpetrenere: Agatha Dahl, Iver Benberg, Mari Andersen

Oppmann: Christian Steimler

10 år

Hovedtrener: Per Kristian Haug

Hjelpetrenere: Ola K. Eriksen, Einar Brendengen, Roy Borander, Kyrre Grimstad

Oppmann: Lars Eivind Kreken

12 år

Hovedtrener: Per Svensson

Hjelpetrenere: Halvor Lauvstad, Øystein Heggelund Dahl, Hans Jørgen Bender, Bernt Bruntland, Christian Eckhoff, Kristine S. Giltun

Oppmann: Hege Westad

12 år

Hovedtrener: Vegard Nordby

Hjelpetrenere: Alf Kristian Rickertsen Hole, Maren Østgård, Stian Krydsby, Elias Leikanger, Aslak Johansen, Lars Henrik Myrmel-Johansen

Oppmann: Øyvind Hirsch

13-14 år

Hovedtrener: Rikke Bjørbæk

Hjelpetrenere: Elin Hjelpdahl, Cecilie Kamsvåg, Vegard Hauge, Kyrre Grimstad, John Kjøbli, Christian Matheson

Oppmann: Ola Andreassen

15-16 år

Hovedtrener: Morgan Doknæs

Hjelpetrenere: Øystein Falch

Oppmann: Helge Bjørnstad

Junior

Hovedtrener: Joakim Skirbekk Vister

Hjelpetrenere: Eirik Lund Røer

Oppmann: Hugo J. Henriksen

Senior

Hovedtrener: Eirik Lund Røer

Hjelpetrenere: Joakim Skirbekk Vister

Oppmann: Kristin Lund


0 Kommentar

Klubbtilbud på rulleski

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 3. Mai 2017

Sognefjellet13 019.JPG

Trenger du nye rulleski? Vår hovedsponsor Oslo Sportslager har et kjempetilbud til alle i skigruppa i Bækkelaget.

KLIKK HER for å se tilbudet (pdf-fil)


0 Kommentar

Fellessamlinger 2017

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Apr 2017

treningsoppstart2015.jpg

Vi er godt i gang med planleggingen av skisesongen 2017/2018, og en del datoer er allerede klare. Her er samlingsdatoene du kan holde av i kalenderen.

Skigruppa i Bækkelaget har, som i fjor, fire fellessamlinger i barmarksesongen.

Først ut er en hjemmesamling for alle grupper i mai, for å markere oppstarten av barmarksesongen. Selv om mai er en "utakknemlig" måned for fellessamling med mange fridager og langhelger håper vi mange har anledning til å sette av helgen.

I september deler vi de yngste (7-10 år) og eldste (11 år og eldre), etter fjorårets Trysil-suksess. Det vil si at de yngste kickstarter høsten med tradisjonsrik hjemmesamling, og de eldste gjør det samme på Trysil.

I oktober er det ny hjemmesamling for alle grupper, denne gang i forbindelse med BSK-uka. Det vil si markedsdag med bruktsalg og smørekurs, samt dugnad i lysløypa.

I desember avholdes snøsamlingen på Beitostølen, der hele familien samles for å starte sesongen på snø.

FELLESSAMLINGER 2017

 • 27. - 28. mai: Hjemmesamling, Oslo (7 år - senior)
 • 8. - 10. september: Fjernsamling, Trysil (11 år - senior)
  9. - 10. september: Hjemmesamling, Oslo (7 - 10 år)
 • 28. - 29. oktober: Hjemmesamling, Oslo (7 år - senior)
 • 1. - 3. desember: Fjernsamling, Beitostølen (familiesamling)

0 Kommentar

God sesong av våre junior- og seniorløpere

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Apr 2017

NM del 2 og Norges Cup-finalen på Gålå avsluttet konkurransesesongen for våre junior- og seniorutøvere. Og elitegjengen sier seg godt fornøyde med årets sesong.

Sesongavslutningen på Gålå ble en positiv opplevelse for de fleste. Torsdag var 1. laget en tåspiss unna finaleplass i NM-teamsprinten, men desto mer gledelig var det at vi med våre fire lag var nest største herreklubb i landet.

Fredag gjorde spesielt Andrew Young og Anders Sørensen sine saker bra, med henholdsvis 13. og 33. plass på 10 km fristil. Lørdagens tre- og femmil ble et tungt skirenn for mange - våre løpere inkludert. Men Elise Røer Drabløs og Andrew Young gjør sine saker greit, og blir henholdsvis nr. 31 og 24.

Søndag avsluttet juniorene sesongen med sin Norges Cup-finale, og som eneste BSKer på startstrek gjør Jenny Pedersen et sterkt renn og blir nr. 11 i K18.

En god sesong

Med fasiten i hånd sier junior- og seniorgjengen seg godt fornøyd med årets skisesong. I en stor konkurransegruppe sier det seg selv at resultatene vil variere, men oppturene har vært flere og gode.

– Med fare for å glemme noe må jeg trekke frem juniorjentenes jevne poengsanking, 17-års-gutta som tok NC-poeng i helgen som betydde mest, stafettinnsatsen både på Lygna og Gålå, Andrews internasjonale og nasjonale resultater, Anders' fantastiske sesong og meget gode enkeltløp av Harald og Sigurd på Sjusjøen og HalvBirken/Birkebeinerrennet, oppsummerer hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer.

Lystbetont trening

Nå tar både utøvere og støtteapparat seg en velfortjent ferie fra fellestreninger og samlinger, men du skal ikke se bort ifra at enkelte utøvere blir å finne på startstreken i enkelte vår-skirenn.

Flere har planer om å gå Skarverennet, men ellers er april en måned hvor utøverne er overlatt litt til seg selv og trener lystbetont. Det er viktig å ikke slippe seg for langt ned før vi starter opp i mai igjen, fortsetter Lund Røer.

For støtteapparatet er allerede planleggingen av neste sesong godt i gang.

Vi har gjennomført en meget god evaluering, og allerede hatt flere planleggingsmøter. Vi bygger på samme mal som tidligere, men er alltid på jakt etter å forbedre oss. Vi gleder oss til neste sesong og oppstartsamling i starten av mai, avslutter hovedtreneren.

FUNFACTS

 • Ca. 100 fellestreninger
 • 49 samlingsdøgn senior
 • 31 samlingsdøgn junior
 • 41 renndøgn
 • 200 preppede utøverski
 • Ca. 1200 testkilometer på ski
 • Ca. 9500 treningstimer

0 Kommentar

Verdige vinnere på årets klubbkveld

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Apr 2017

Mye fortjent heder og ære til mange, og ekstra hyggelig at eliteløperne Andrew Young og Anders Sørensen tok seg turen for å skrive autografer, ta selfies og prate litt.

Vi rundet av sesongen med tradisjonsrik klubbkveld i aulaen på Ekeberg skole.

Det ble delt ut gavekort, blomster, vandrepokaler og karusellrennpremier. Vi kåret Årets utøver - langrenn og Årets ildsjel, fikk et innblikk i hvordan eliteløperne trener og hva som skjer i våre to litt mindre grener telemark og hopp/kombinert.

Tusen takk for en flott sesong og gratulerer til alle kveldens premievinnere!

UTNEVNELSER 2017

Flest skift på Norway Cup 2016:
Fredrik Sjøholt - 18 skift

Vandrepokaler 2017
J11: Helene Løken
G11: Balder Myrmel-Johansen
J12: Sarah Rehn
G12: William Kamsvåg
J13: Stella Jahrmann Lauvstad
G13: Einar Brage Hultman
J14: Eline Holter Henriksen
G14: Håkon Ophus
G15: Marlon Theodor Rustad
G16: Henrik Alm Revelsby
Kvinner junior: Jenny Roald Lyngstad
Menn junior: Vegard Lund Røer
Telemark jenter: Gøril Strøm Eriksen
Telemark gutter: Mikkel Nygaard Løken

Årets utøver - langrenn:
Jenny Pedersen (K18)
Fredrik Sjøholt (G14)

Årets ildsjel:
Morten V. Eriksen
Joakim Skirbekk Vister

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Junioreliten til VM-løypene

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Apr 2017

Årets skisesong går mot slutten, men her kommer en godbit neste års juniorløpere kan glede seg litt ekstra til.

Norges Skiforbund har nemlig tildelt Statoil Norges Cup Junior 2018 til Oslo-klubbene Bækkelagets Sportsklub, IL Heming og LYN SKI.

Fredag 16. februar – søndag 18. februar 2018 vil det yre av talentfulle langrennsløpere i Holmenkollen – i de samme løypene som ble benyttet under VM 2011 og skiskytter-VM 2016, og som benyttes hvert år under verdenscuprennene i nasjonalanlegget.

Det endelige konkurranseprogrammet er ikke lagt, men trolig vil det følge samme mal som tidligere sesonger. Det vil si én distanse i hver stilart, samt tette dueller og høy fart i det som er juniorenes NM-sprint.

– Som arrangør skal vi gjøre vårt beste for at forholdene ligger til rette for noen uforglemmelige dager i hovedstaden. I disse dager jobber organisasjonen med å skaffe frivillige som skal gjøre dette til et godt og trygt sted for utøvere og støtteapparatet vi alle er avhengig av, sier Henning Nilsen, leder av organisasjonskomiteen.

Erfarne arrangører

Det begynner å bli noen år siden Norges Cup-sirkuset var i Oslo. I 2012 var Kjelsås IL arrangør av junior-NM.

Og det er et erfarent arrangørmannskap som står bak også denne gangen. Med kretsmesterskapet i Oslo, Lynsprinten, Hemingstafetten, Hemingrennet og Norway Cup på merittlisten er det ingen tvil om at det finnes mye kompetanse i arrangørklubbene.

– At de beste juniorene skal få lov til å bryne seg i de tøffeste løypene i WC-sirkuset bør være en selvfølge, og med dette som bakteppe var det en enkel beslutning for oss klubbene å finne veien frem til dette samarbeidet, fortsetter Nilsen.

Ikke minst kan Oslo som arrangørsted by på meget bra overnattingskapasitet og offentlig kommunikasjon.

Mer informasjon om arrangementet kommer senere.

Velkommen til Holmenkollen og Oslo i februar!


0 Kommentar

Andrew kommer på klubbkvelden - gjør du?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Mar 2017

Skigruppa inviterer til tradisjonsrik klubbkveld torsdag 6. april kl. 18:00 på Ekeberg skole. Verdenscupløper Andrew Young kommer - gjør du?

Langrennsfolket, hoppfolket og telemarksfolket samles alle i aulaen på Ekeberg skole torsdag 6. april kl. 18:00 - 20:00. Heder, ære og premier deles ut til utøvere og støtteapparat. Det vil være premieutdeling for langrenns-karusellrenn 11 år +, 5-års og 10-års pokaler, vandrepokaler, hederspris med mer. Hopp og telemark vil også presentere seg.

I tillegg får vi besøk av verdenscupløper Andrew Young. Han skal fortelle om VM-innsatsen og OL-planene, det blir mulig med autografsignering og han skal dele ut premier.

Alle som trener med skigruppa og som har deltatt på karusellrenn er velkomne, men det er kun premiering til de som har gjennomført to renn i løpet av sesongen. De yngste karusellrenndeltakerne som allerede har fått sine premier er også hjertelig velkomne.

Det vil være gratis kaker, brus og kaffe - og vi viser bilder fra skisesongen.

Velkommen til en hyggelig kveld med skigruppa!


0 Kommentar

Takk for en fantastisk dag!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Mar 2017

Tøffe forhold, men vi kunne ikke bedt om en stort bedre dag å avslutte sesongen i Oslo på.

Vi våknet opp til hardt og raskt føre, men varmen og sola tok fort tak i snøen og KM Langløp/BSK-rennet utviklet seg til å bli et renn for skikkelige tøffinger.

Et langløp i friteknikk og med individuell start kunne egentlig ikke fått en bedre ramme. Påskesol og påskeføre, og en kamp fra start til mål. Det er litt nostalgi i det.

Ikke minst gjorde god stemning i løypa og på stadion dette til en perfekt måte å avslutte rennsesongen i Oslo på.

Takk til alle funksjonærer som gjorde arrangementet mulig å gjennomføre, og alle deltakere og foreldre som var med på å skape god stemning.

Resultater fra rennet ser du her.

Flere bilder fra rennet ser du på våre Facebook-side.


0 Kommentar

Fantastiske forhold på Linderudkollen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 23. Mar 2017

Lurer du på hvordan forholdene er på Linderudkollen i forkant av helgens KM Langløp? Bare ta en titt på disse bildene!

Alt ligger til rette for en fantastisk skidag førstkommende lørdag. Ved løypesjekk torsdag morgen var det gnistrende føre, nykjørt og raske forhold. Faktisk så bra at landslagstrioen Eirik Brandsdal, Johannes Høsflot Klæbo og Anders Gløersen hadde lagt sin økt til Linderudkollen.

Ta en titt på bildene fra anlegget, og gled deg til lørdag!


0 Kommentar

Resultater fra Klubbmesterskapet 2017

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Mar 2017

157 store og små BSK'ere stilte til start i årets klubbmesterskap som gikk av stabelen i klassisk stil på Skullerud i kveld. Nytt av året var at vi forsøkte å arrangere på en ukedag for å få opp deltakelsen noe fra de siste årene, hvor vi har ligget på drøyt 100 løpere til start. Det hele blir ganske hektisk når kvelden drar på og det er skole neste morgen, så vi evaluere i etterkant hva vi gjør neste år.

Det var uansett gøy å se at så mange tok turen til Skullerud og som ble igjen helt til slutt for å heie på foreldre som gikk foreldrerenn og applaudere premievinnere på pallen.

Vi gratulerer alle nybakte klubbmestre! Komplette resultatlister ligger her.

 • J11 - Helene Løken
 • G11 - Balder Myrmel Johansen
 • J12 - Milla G Andreassen
 • G12 - Wilhelm Hjelpdahl Deinboll
 • J13 - Stella Jahrmann Laustad
 • G13 - Marius Meldalen
 • J14 - Eline Holter Henriksen
 • G14 - Fredrik Sjøholt
 • G15 - Emil Tobias Langhus Bye
 • G16 - Vegard Stokke
 • M17 - Nicolai Holter
 • K18 - Jenny Roald Lyngstad
 • K19-20 - Judith Ingela Rickertsen Hole
 • K Senior - Anniken Larsen

I foreldreklassen forsøkte vi oss med en ny vri i år med et litt kortere og mindre seriøst renn. Det ble kåret to vinnere. Den som kom nærmest den ukjente idealtiden (som var gjennomsnittet av løpstidene i klassen) var Kyrre Grimstad, mens den som vant prisen for beste oppløp var selveste løpsleder Harald Bø (som staket baklengs opp hele oppløpet).

Vi takker for oppmøtet, og spesielt alle foreldre som bidro med dugnadshjelp for å dra arrangementet vel i havn.0 Kommentar

Velkommen til Klubbmesterskapet 2017

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Mar 2017

" class="redactor-linkify-object" />Klubbmesterskapet for 2017 arrangeres tirsdag 21. mars på Skullerud. I år vil stilart være klassisk stil.

Klubbmesterskapet skiller seg fra karusellrennene ved at det blir et mer kompakt renn, med parstart opp til og med 12 år og fellesstart fra 13 år og oppover. I tillegg blir det arrangert et uhøytidelig foreldrerenn til slutt, med barna som arrangører. Og så blir det selvsagt kåring av klubbmestre og premier til alle!

Vi oppfordrer alle foreldre til å melde seg på foreldrerennet. Det blir kort løype med litt krumspring og kåring av vinner basert på idealtid. Påmelding til foreldrerennet gjøres ved oppmøte.

Startlistene er basert på medlemsregisteret og deltakerlistene fra årets karusellrenn.

Vi håper alle aktive utøvere, foreldre, trenere, søsken m.fl. tar turen for å delta eller bare heie.

Sted: Skullerudstua
Når: tirsdag 21. mars kl. 18:15 (første start)


Løyper

Løypene er i stor grad like som i karusellrennene, men med en annen målgang. Se oppdaterte løypekart ved å trykke her.


Premier til alle!

Vel møtt!


0 Kommentar

KM Langløp støtter "Tøffest uten fluor"!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 15. Mar 2017

Bækkelagets Sportsklub ønsker at KM Langløp/BSK-rennet 2017 skal være et fluorfritt arrangement, og støtter kampanjen "Tøffest uten fluor".

Det er fokus på helseskadelige effekter ved bruk av fluorprodukter i langrennsmiljøet, og Tøffest uten fluor er en kampanje som startet etter at en tidligere mor, trener og skismører i Asker døde av kreft. Årsaken til kreften skal ha vært høy konsentrasjon av fluordannelser i kroppen.

Skigruppa i Bækkelaget støtter opp om kampanjen ved å oppfordre alle utøvere i KM Langløp/BSK-rennet 2017 om å benytte skismøring uten fluorprodukter. Samtidig vil vi gi alle våre deltakere smøretips som ikke innebærer bruk av skadelig fluor.

Oppropet kan signeres her.


0 Kommentar

Sesongbeste for juniorene i NM

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 15. Mar 2017

Juniorgruppa har lagt bak seg et fantastisk NM i Harstad, der tilnærmet alle løpere leverte sesongbeste og tok til sammen seks poengplasser i både gutte- og jenteklassene.

Junior-NM i Harstad var tredje Norges Cup-helg for juniorene, og for mange også sesongens store mål ettersom rennene har NM-status. I vanlig, utfordrende Harstad-vær bet BSK-troppen på 8 utøvere godt fra seg - og de fleste leverte sine beste resultater for sesongen. Det må vi kunne kalle fullklaff!

Vi lar hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer, oppsummere innsatsen til våre utøvere:

– Jenny Pedersen (K18) kliner til med sesongens andre topp-10-plassering og blir nr. 9 på fredagens fristilrenn i en meget jevn konkurranse. Hun følger opp med en fin 17. plass på lørdagens klassiskrenn, og er med på å gå Oslos 2. lag inn til en flott 10. plass på stafetten søndag.

Judith Rickertsen Hole (K19/20) skulle nok helst ønsket at langdistansen fredag gikk i klassisk stil, men gjør fin innsats alle tre dager og biter bra fra seg i tøff konkurranse i eldste jenteklasse.

Tina Knutsmoen (K19/20) har gjort mange sterke sprintkonkurranser i vinter, men gjør sesongens beste distanserenn på fredagens 15 km og tar en 21. plass. Lørdag er en noe tyngre dag og hun havner utenfor topp-30, men hun slår tilbake med en flott stafettetappe på Oslos 2. lag søndag og sikrer en sterk 10. plass.

Eirik Ophus (M17) har vært mye syk og skadet og gått lite renn i vinter. Da var det ekstra gledelig at han på første NC-forsøk på distanse kliner til med et poengløp og blir nr. 23. Eirik gjør også en bra stafettetappe for Oslos 7. lag søndag.

Nicolai Holter Henriksen (M17) har en litt tung dag på fredagens fristilrenn, men slår tilbake med en 128. plass på lørdag og er med det første gang topp-130 i NC. Søndag gjør han en fin sisteetappe for Oslos 17. lag, og huskes best for en nonchalant spurt i ren Northug-stil.

Vegard Lund Røer (M17) har vært nære NC-poeng i hele vinter, og i NM satt det endelig. 2x 30. plass er meget sterkt og dermed er en liten barriere brutt. Søndag går Vegard en fin 1. etappe for Oslos 13. lag og veksler som nr. 43.

Jakob Velle (M19/20) har hatt fin stigning i hele vinter etter en trøblete oppkjøring, og gjør sesongens beste renn når han blir nr. 58 fredag. Lørdag følger han opp med en nesten like god 62. plass, mens søndagens stafettetappe blir noe ødelagt av utfordrende forhold.

Mats Burud Skjølsvold (M19/20) har en tøff dag på fredagens 20 km, men viser stigning både lørdag og søndag. Selv skulle nok Mats ønske seg et sprintrenn i løpet av helgen, og ser derfor frem til NM del 2 og teamsprinten der om drøye to uker.


0 Kommentar

Stor stemning på årets siste karusellrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Mar 2017

Årets tredje og siste karusellrenn gikk av stabelen i fristil på Skullerud i kveld. Etter rennet var det premieutdeling for de yngste klassene inne på Skullerudstua for alle som hadde fullført minst to renn. Bildet viser en fornøyd 2008-årgang på premieutdeling (foto: Lars Eivind Kreken).

Årets karusellrenn må sies å ha vært en stor suksess. Til sammen har vi 516 starter over 3 renn, et snitt på 172 deltakere. Siste renn var størst med 189 fullførende løpere. Dette er en markant oppgang fra fjoråret hvor karusellen samlet 436 starter til sammen og et snitt på 145 deltakere. Vitner om at det er bra rekruttering i BSK - til tross for litt dårlig snøvinter.

Vi retter en stor takk til arrangementsansvarlig Harald Bø og alle foreldre som har bidratt i dugnadsarbeidet for å få dette til å gå rundt.

Premieutdeling for 11 år og eldre skjer på klubbkvelden 6. april.

Vi minner også om klubbmesterskapet som går på Skullerud tirsdag 21. mars.

Resultater:

Vi publiserer ikke løpernes tider på nett i klasser under 11 år. Tidene slås opp på tavle under arrangementet. Dette i tråd med barneidrettsbestemmelsene til NSF.0 Kommentar

Det nærmer seg tredje og siste karusellrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Feb 2017

Tirsdag 7. mars er kvelden for årets tredje og siste karusellrenn. Hold av kvelden for god stemning og forrykende oppgjør på Skullerud. Denne gang blir rennet arrangert i fristil, og løypene er de samme som for renn 1 og 2.


Startlister for renn 3 finner dere her

Står du ikke på startliste kan du etteranmelde deg ved oppmøte og få ett av de ledige numrene. Møt i så fall opp i god tid.

Startnummerutdeling åpner kl 18:00.


Foreløpige sammenlagtresultater etter to renn finner dere her.


Merk: for aldersgruppene opp til og med 10 år så blir det premieutdeling inne på Skullerudstua umiddelbart etter målgang 10 år. Her blir det også servert boller og saft, og det vil også bli litt berømmelse av trenerne i disse klassene som har stått på hele høst og vinter. Så planlegg med å bli igjen litt etter rennet så dere får med premie hjem. For 11 år og eldre blir det premieutdeling på klubbkvelden i april.

I karusellrennene er det slik at to eller flere fullførte renn gir sammenlagtpremie. I klassene med rangerte resultater så er det summen av de to beste plasseringene som danner grunnlaget for sammenlagtplassering. Laveste sum vinner. Om to løpere har samme sum er det den løperen med best enkeltplassering i de tellende rennene som vinner. Om fremdeles ingen ting skiller blir det delt plassering.0 Kommentar

Karusellrenn 2 - Torsdag 16. februar

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 14. Feb 2017

karusell2015.jpg

Torsdag 16. februar er det klart for årets andre av tre karusellrenn. Rennet går denne gang i klassisk stil.

Rett i forkant av karusellrennet arrangerer vi i samme løyper barneskirenn for deltakerne i BSK sin skileik. Møt opp i god tid så dere får heiet på disse fantastiske barna som vil danne framtiden til skigruppa vår!

Første start i karusellrennet er rett etter kl 18:40. Startnummerutdeling fra 18:00. Møt opp i god tid, det kan bli kø ved startnummerbua. Barneskirennet starter kl 18:15.

Alle registrerte medlemmer av skigruppa, samt alle deltakere i renn 1 er automatisk påmeldt. Det er mulig å melde seg på ved oppmøte for de som eventuelt ikke står på startlista.


PS: Tredje og siste karusellrenn går av stabelen tirsdag 7. mars.

Løyper blir likt som i karusellrenn nr 1. Se løypekart under.


Slide1.PNG

Slide2.PNG


Slide3.PNG


Slide4.PNG

Slide5.PNG


0 Kommentar

En NM-helg med oppturer og nedturer

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Feb 2017

Både oppturer og nedturer for BSK-løperne under ski-NM på Lygna, men vi gleder oss over rekordstor deltakelse - både individuelt og i stafetten.

Sesongens store høydepunkt for seniorløperne er over. NM på Lygna ble akkurat den skifesten den skal være, men for BSK-gjengen ble det en helg preget av både oppturer og nedturer.

For å oppsummere helgen er vi veldig fornøyd med gode enkeltprestasjoner, og sterke stafettresultater. Men som gruppe skulle vi helst sett at vi hevdet oss bedre på de individuelle øvelsene, og det skal vi ta tak i for å klare, sier hovedtrener og sportslig leder Eirik Lund Røer etter NM-helgen.

NM startet med 10/15 km klassisk - en distanse flere av utøverne hadde forhåpninger om å gjøre det godt i. Dessverre blir det ingen veldig god dag for våre syv løpere på startstreken, og ikke treffer vi spesielt godt i smørevogna heller. Da er det gledelig at Anders Sørensen redder noe av æren med en sterk 39. plass på en ellers dårlig lagdag.

Fredag er det sprint, og etter en litt tung NM-start er vi sugne på å vise oss fra en bedre side. Med tre løpere på startstreken får vi én videre fra prologen. Andrew Young går en god kvartfinale, men det holder dessverre ikke til videre avansement og han ender på en 20. plass. Anders Sørensen, som har gått mange gode sprinter tidligere i sesongen, er noen små sekunder for sent ute til å gå videre denne gangen.

Lørdag står 15/30 km skibytte på programmet. Elise Røer Drabløs har vært uheldig med sykdom i forkant av NM, men gjør et godt løp og blir nr. 27 i et sterkt startfelt. I herreklassen gjør både Anders, Harald Ihlebæk og Jørgen Borgersen gode klassiskløp, men får det tøft på skøytedelen.

NM-helgen blir som vanlig avsluttet med stafett - en rekordstor sådan. For første gang på åtte år stilte vi med et lag i dameklassen, og vårt unge lag, bestående av Jenny Pedersen, Elise Røer Drabløs og Tina Knutsmoen, imponerer med en 14. plass.

I herreklassen har vi hele tre lag med, og 1. laget, bestående av Anders Sørensen, Sigurd Lund Røer og Andrew Young, følger opp jentenes prestasjon med en flott 15. plass. 2. laget, bestående av Harald Ihlebæk, Jakob Velle og Jørgen Borgersen, gjør det også sterkt og tar en fin 39. plass. 3. laget, bestående av juniorene Vegard Lund Røer, Eirik Ophus og skiskytter Jens Petter Toresen, blir noe uforståelig tatt ut av stafetten halvveis på 3. etappen uten å ha blitt tatt igjen med én runde.

Vi gratulerer utøverne med flott innsats og bra med TV-tid!


0 Kommentar

Fantastisk KM-helg!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Jan 2017

Tre kretsmestere og til sammen åtte medaljer. Vi har lagt bak oss en fantastisk KM-helg på Linderudkollen.

I fjor stod vi igjen med én medalje i normaldistansene i KM. I år fikk vi åtte. Om det er fordi det i år ikke var vi som stod bak arrangementet vites ikke, men det er i hvert fall ingen tvil om at samtlige utøvere har gjort en fantastisk treningsjobb i sommer og høst.

Vi nevner - og gratulerer:

 • Elise Røer Drabløs (kvinner senior) med gull på 10 km fristil
 • Tina Knutsmoen (K19/20) med gull på 5 km klassisk, og sølv på 10 km fristil
 • Jenny Pedersen (K18) med gull på 5 km klassisk
 • Harald Ihlebæk (menn senior) med sølv på 10 km klassisk
 • Vegard Stokke (G16) med sølv på 5 km klassisk, og sølv på 5 km fristil
 • Fredrik Sjøholt (G14) med sølv på 3 km fristil

Og selv om det foreløpig ikke teller som KM klatret også Milla G. Andreassen og Sarah Rehn opp på hver sin 2. plass i J12 i løpet av helgen.

– I lokale krets- og landsrenn er jeg egentlig mest opptatt av at vi som klubb skal vokse i antall deltagere, men det er ingen tvil om at helgens resultater er svært gledelig også sportslig, sier sportslig leder og hovedtrener, Eirik Lund Røer.

Han mener helgens KM-innsats er noe av det bedre historisk.

I nyere tid er dette noe av det beste, om ikke det beste, vi har gjort i et kretsmesterskap på normaldistanse. Det må vi ta med oss, og bygge videre på.

Nå håper hovedtreneren de sterke sportslige resultatene bidrar til at også deltagelsen på renn øker.

Det er vanskelig å sammenligne årets KM med tidligere i antall deltagere ettersom det denne gangen kun var for 11 år og oppover, men vi skapte i hvert fall en fin BSK-ramme med eget telt og flagg. Dette er ikke skummelt å være med på, det er god stemning og hjelp å få til de som er usikre, avslutter Lund Røer.

Resultater fra KM kan du se her.

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Kjempehelg for seniorgutta

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 23. Jan 2017

Seniorløper Sigurd Lund Røer oppsummerer Norges Cup-helgen på Sjusjøen, og forteller om status for elitegruppa få uker før NM i sitt siste blogginnlegg.

Les Sigurds innlegg i sin helhet her:

I forrige blogginnlegg skrev jeg en liten oppsummering av førjulssesongen og hvordan den hadde gått for min egen del. Nå er vi godt ut i januar og i helgen var det ny Norges Cup-helg for seniorer på Sjusjøen. Det ble en fin helg for de gule og blå fra BSK.

Distansene som stod på programmet denne helgen var 15 km skøyting og 15 km klassisk. På grunn av sykdom for Elise hadde vi dessverre ingen jenter på startstreken, men i gutteklassen hadde vi fem løpere på start til lørdagens skøytedistanse.

For min egen del ble det dessverre et ræva løp og sesongens dårligste renn, og jeg var skikkelig skuffet etterpå. Da var det imidlertid desto hyggeligere at de andre gutta gjorde sine saker bra. Andrew går et veldig sterkt løp og blir nr. 8 i et tøft startfelt. Anders går også sesongens beste skøyterenn på distanse, og viser med sin 50.plass at han nok en gang er på et stabilt, høyt nivå. Harald gjør også et godt løp og sesongbeste i skøyting med en fin 68. plass. I tillegg viser Jørgen at formpilen peker riktig vei, noe som er veldig gledelig! Med andre ord en god dag totalt sett for BSK og mye positivt å ta med seg.

Søndag var det tid for 15 km klassisk, og jeg var skikkelig gira på å vise meg fra en bedre side enn dagen før. Jeg hadde klart å få gårsdagens skuffelse på avstand og hadde bestemt meg for å være offensiv fra start på klassiskløpet. Følelsen var mye bedre og jeg gjorde mitt beste skirenn på lang tid med en 59. plass totalt og 24. plass i U23-klassen. Det var godt for selvtilliten med et bra løp igjen og veldig deilig å snu lørdagens skuffelse. Laginnsatsen var også solid denne dagen – Anders går inn til en råsterk 25. plass og Harald leverer igjen et godt renn med 62. plass. Jørgen hadde en litt tyngre dag, men tar med seg det positive fra skøyterennet.

Nå er det ca. én og en halv uke til sesongens hovedmål, NM på Lygna. Jeg gleder meg og håper den gode utviklingen til hele gruppen fortsetter! Må også rette en stor takk til Eirik, Joakim og Erlend i smørevogna for knallgode ski begge dager i helgen. Vet jeg snakker for alle utøverne når jeg sier at vi er svært takknemlige for jobben dere legger ned for oss!

Sigurd


0 Kommentar

Alt klart for karusellrenn tirsdag 24. januar

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 22. Jan 2017

bskkarusellbilde.jpg

Da er det endelig klart for årets første karusellrenn. Etter at vi måtte utsette løpet sist uke pga dieselforbudet så sparker vi i gang karusellrennene tirsdag 24. januar. Dette rennet blir i fristil.

Dette blir da i stedet for vanlig trening denne tirsdagen.

Årets karusell går følgende dager:

 • Renn 1, tirsdag 24. januar 2017, fristil
 • Renn 2, torsdag 16. februar 2017, klassisk
 • Renn 3, tirsdag 7. mars 2017, fristil

Alle renn går på arenaen ved Skullerudstua. Første start vil være kl 18:30 og vi starter med yngste klasser først. Startnummerutdeling fra kl 18:00. Møt opp i god tid, kan bli litt kø ved utdeling av startnummer.

Alle registrerte medlemmer er automatisk påmeldt alle karusellrenn. Det er mulig å melde på andre ved oppmøte (møt opp tidlig). Det er klasser for småsøsken, og vi ser løpere helt ned i 3 år!

Løypelengder (se kart under)

 • 0-6 år : 400 m
 • 7-8 år : 1 km
 • 9-10 år : 1,5 km
 • 11-12 år: 2 km
 • 13-14 år: 2,5 km
 • 15-16 år: 4,5 km
 • Junior damer: 6,5 km
 • Junior herrer + senior: 8,5 km

0 Kommentar

Smøretips: Oslo Skifestival

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 20. Jan 2017

Det er klart for sesongens tredje rennhelg i Oslo. Se smøretips for Oslo Skifestival her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 20:30) meldt 4-5 plussgrader fra morgenen lørdag og rundt 0 grader søndag. Snøen er omdannet og det blir altså relativt mildt på lørdag. Sett gjerne en kraftig rill på lørdag, grov fiskebeinsmønster fra 2/3 av skien og bakover, evt. kombinert med rett struktur på bakski.

GLID (gjelder begge dager)

 • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
 • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
 • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder søndag)

 • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
 • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk.

På grunn av grovkornet kunstsnø med høy slitasje er det tryggest å legge en tynn klisterbase som grunning. Godt feste er det viktigste i et klassiskrenn, og med mildværet lørdag kommer vi neppe utenom klister uansett.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Hva slags smøring det blir er litt vanskelig å spå i forkant. Personlig tror jeg det kan bli en ren klisterblanding, f.eks. med SWIX K21N eller K22 eller RODE Multigrade eller KM3.


0 Kommentar

Fin Norges Cup-start for juniorene

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Jan 2017

Mange sterke resultater og poengløp da juniorene startet Norges Cup-sesongen på Nes forrige helg.

Etter måneder med hard jobbing og mye trening var det endelig juniorene sin tur til å starte Norges Cup-sesongen. Med en stadig voksende juniorgruppe og ti utøvere på startstrek, var de gule BSK-dressene godt synlige i kunstsnøtraseen på Nes. Og flere markerte seg sterkt i det rekordstore arrangementet.

Hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer, oppsummerer helgen slik:

– Det var mange sterke løp og prestasjoner i helgen, og fornøyde utøvere og trenere. Og selvfølgelig noen som ikke er fornøyd med alt, men sånn vil det alltid være.

– Eirik Ophus (M17) har vært ekstremt uheldig med mye sykdom i sesongoppkjøringen, og må stå over søndagens konkurranse på grunn av sår hals. Lørdagens sprintinnsats er imidlertid mer enn godkjent, og viser prov på hva han har inne om han får trent regelmessig over tid. Sesongen er lang, og jeg er sikker på at Eirik kommer sterkere tilbake.

– Fredrik Wisløff (M18) har også hatt sykdom å stri med i oppkjøringen til Norges Cup-starten, men vi gleder oss over at han er i gang igjen og over å ha han med på Norges Cup-sirkuset.

Jakob Velle (M19/20) gjennomfører en eksemplarisk helg hva gjelder mental innstilling og forventninger. Etter kun én drøy uke med trening får han gode renngjennomkjøringer, og har mye å glede seg til utover vinteren.

– Jenny Pedersen (K18) har en kjempehelg med tre poengløp og fin stigning alle dager. Det er tydelig at sykdommen i sommer og høst ikke har satt hun for mye tilbake. Ekstra moro var det med 9. plassen på søndag, hennes beste resultat i et klassisk distanserenn.

Judith Rickertsen Hole (K19/20) imponerer med stå-på-vilje og godt humør. Judith har mange jern i ilden ved siden av skisatsningen og konkurrerer med løpere på svært høyt nivå, men kaster seg ut i det med et smil om munnen.

– Mats Burud Skjølsvold (M19/20) viser, som tidligere i sesongen, at han har tatt store steg fra i fjor, og særlig i sprint nærmer han seg virkelig. Fortsetter han med den gode jobben er det lov å håpe på prolog-avansement i løpet av sesongen.

Nicolai Holter Henriksen (M17) er offensiv og kliner til i sitt første Norges Cup-renn. Det får han litt svi for på fredag, men søndag legger han opp et mer fornuftig løp og får en fin opplevelse. Ikke minst er han en drøm å se på når han langer ut i diagonalgang.

Sigurd Bergesen Wilmo (M18) får fine og nødvendige renngjennomkjøringer, og viser at han har mye bra å bygge videre på. Med mer trening i banken og rett fokus kan det bare gå én vei. Oppover!

Tina Knutsmoen (K19/20) har en flott helg med sterke poengløp både fredag og lørdag. En litt tyngre dag søndag, men de kan vi dessverre ikke alltid styre når kommer. Tina viser at hun har løftet seg til en fast poengløper på normale dager, og med mer trening på snø er jeg sikker på at hun vil løfte seg ytterligere i løpet av sesongen.

Vegard Lund Røer (M17) viser fin stigning gjennom hele helgen, og selv om det er enkelt å henge seg opp i tapte sekunder er faktum at han er nærere topp-30 enn han noen gang har vært nasjonalt. Det er motiverende å ta med seg videre.

Jeg må også få takke Joakim Skirbekk Vister og Tord Bakke Arvesen for upåklagelig innsats som smørere, testere og heiere gjennom hele helgen. Det er en fantastisk gjeng som står på døgnet rundt for at alt skal ligge til rette for at utøverne skal gå fortest mulig på ski.


0 Kommentar

Årsmøte i skigruppa

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 16. Jan 2017

20150107230513972916-42.jpg

Velkommen til årsmøte i skigruppa onsdag 15. februar kl. 19:00.

ÅRSMØTE SKIGRUPPA 15. FEBRUAR 2017 KL. 19:00

Sted: Miljøhuset, Sportsplassen

Dagsorden:

 • Åpning
 • Godkjenning av innkalling og dagsorden
 • Valg av dirigent, sekretær og protokollunderskrivere
 • Årsberetning for 2016
 • Årsregnskap for 2016
 • Innkomne forslag
  Forslag skal være gruppas fungerende leder i hende senest 14 dager før årsmøtet
 • Budsjett for 2017. Vedta aktivitetsavgiften.
 • Valg

Saksdokumenter:


Velkommen!

Svein Yngvar Willassen
Leder styret i skigruppa

0 Kommentar

Skileiken utsettes én uke!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Jan 2017

Barneskileiken utsettes én uke. Det vil si at oppstart blir mandag 23. januar.

Værforholdene har vært krevende for snøproduksjon de siste dagene. Vi håpet i det lengste, men har ikke fått produsert nok snø på Ekeberg Camping til å arrangere barneskileik for 120 påmeldte barn.

Værutsiktene ser nå bra ut og vi satser ALT på å få laget nok snø den kommende uken.

Trenere og hjelpetrenere er på plass, og vi gleder oss til å starte opp den 23. januar kl. 17:45!

Velkommen!


0 Kommentar

Kontakt oss

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

FunksjonNavnE-postTelefon
RennlederHarald BøHarald.bo@outlook.com48088652
LøypesjefEirik Lund Røereiluro@online.no96234569
Teknisk delegert (TD)Ola Horten
SekretariatElias Leikanger
TidtakingPål Christian Ingierd
ArenaOla Eriksen
SikkerhetKnut Arne Røer
Presse/sponsorPer Kristian Haug
Kiosk/salgLars Velle
PremieringJill Jahrmann
ParkeringØystein Michael Falch
StartKjell Fossgård
MålThomas Røkenes
SpeakerBjarne Sanness/Tore Bye
PåmeldingPål Christian Ingierd
RennlegeIngebjørg Kinne
WebansvarligEirik Lund Røer
ØkonomiDag Ophus
Styrets representantHarald Bø


0 Kommentar

Vær/føreforhold/smøretips

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

Værprognoser

Smøretips

Det er meldt minusgrader om natten, og stigende temperaturer utover renndagen. Snøen er omdannet, grovkornet kunstsnø, og selv om det blir varmt bruker vi derfor hard glider for høyere slitasjestyrke - spesielt viktig over lengre distanser som denne helgen.

 • Rens skiene godt med glidrens. Viktig nå som det har vært noen uker med våt, skitten snø og mye forurensing i løypene.
 • Varm inn SWIX CH6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
 • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

For de som skal gå de lengste distansene (15 km +) kan det være aktuelt med en enda hardere glider i bunn. For eksempel SWIX CH 4 eller Rode GL-0.

KM Langløp støtter Tøffest uten fluor!


0 Kommentar

Arena

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

Parkering

For å parkere betaler man kr. 50,- og får program for arrangementet.

Du kan betale med VIPPS!

Det er begrenset med parkering på Linderudkollen. Det oppfordres derfor til samkjøring eller kollektivtransport med buss 56 som går via Storo til Linderudkollen og Solemskogen. Ruter kjører ekstrabusser fra Storo hvert 15. minutt på lørdag. Fra Storo blir det 15 minutters rute f.o.m. kl. 08:57 t.o.m. kl. 13:57. Fra Solemskogen blir det 15 minutters rute f.o.m. kl. 11:50 t.o.m. kl. 15:50. Utenom disse tidene kjører linje 56 som ordinær lørdagsrute. Gå inn på Ruter reiseplanlegger og se avganger for buss 56 Solemskogen.


0 Kommentar

Resultatlister

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017


Offisielle resultater

Merk: Kretsmesterskap teller kun klubber i Oslo Skikrets.


Klasser som gikk flere runder kan sjekke rundetider på EQTiming:

http://emitliveserver.cloudapp.net:8081/lopmeny/15...


Bækkelaget følger barneidrettsbestemmelsene og publiserer IKKE tidene til 10 år og yngre på nett.


0 Kommentar

Startlister

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

KM77.jpg

Rennstart er angitt til kl. 10:00.

Som vanlig i KM: De eldste vil starte først og de yngste sist.

Endelige startlister

Etteranmelding er mulig på arena så lenge det er ledige startnummer. Det er ikke lenger mulig å melde seg på via mail.


0 Kommentar

Løyper

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

Løypekart

5 km = Sort løype + blå løype + rød løype

3 km = Blå løype + rød løype

2 km = Blå løype til høyeste punkt + rød løype

1,5 km = Rød løype

Det vil være mulig å varme opp i hele løypenettet frem til 15 minutter før første start, og i sort løype etter at siste 5 km løper er gjennom. Bortsett fra dette vil det dessverre ikke være noen muligheter til å teste/varme opp på ski.

Distanser

Klasse

Lørdag 25/3 (fristil)

SR (M) 21-35

20 km (4x5 km)

Veteran (M)

15 km (3x5 km)

JR (M) 19-20

20 km (4x5 km)

JR (M) 18

15 km (3x5 km)

JR (M) 17

15 km (3x5 km)

SR (K) 21-35

15 km (3x5 km)

Veteran (K)

10 km (2x5 km)

JR (K) 19/20

15 km (3x5 km)

JR (K) 18

15 km (3x5 km)

JR (K) 17

15 km (3x5 km)

G16

15 km (3x5 km)

J16

10 km (2x5 km)

J/G 15

10 km (2x5 km)

J/G 13/14

6 km (2x3 km)

J/G 11/12

2 km

J/G 8/9/10

1,5 km


Vi gjør oppmerksom på at det er gitt dispensasjon der løypelengder overskrider tillatt løypelengder iht. rennreglementet.
0 Kommentar

Påmelding

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

Online påmelding via MinIdrett åpner 1. januar 2017.

Ordinær påmeldingsfrist: mandag 20/3 kl. 23:59.

Frist for etteranmelding, dersom ledige plasser: onsdag 22/3 kl. 23:59.

Link til arrangementet i terminlisten finner du her.

Merk at vi maksimalt kan ta i mot 1400 deltakere, og førstemann-til-mølla-prinsippet er gjeldende. Dersom rennet blir fulltegnet vil løpere i KM-alder og fra Oslo Skikrets prioriteres.

0 Kommentar

Brikker/lisens

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

Klubbene er ansvarlig for at lisensen for løpere f.o.m. 13 år er i orden.

Engangslisens kan løses på rennkontoret og koster kr. 50,- (13-25 år) eller kr. 130 (25 år og eldre).

Det er obligatorisk med brikke i alle klasser og det forventes at utøver fra og med 11 år har egne brikker. Arrangøren tildeler likevel leiebrikker til alle deltakere som ikke er påmeldt med egen brikke.

Leie av brikker for utøvere til og med 10 år koster kr. 25,- pr. dag.

Leie av brikker for utøvere fra og med 11 år koster kr. 50,- pr. dag.

Leie av brikker for junior/senior koster kr. 100,- pr. dag.

Leiebrikker deles ut og festes på utøveren ved start. Leiebrikker MÅ leveres inn før man går ut av målområdet.

Deltakere som er påmeldt med egne brikker men som har glemt denne hjemme eller av annen grunn trenger leiebrikke vil få dette på start. Det samme gjelder deltakere som har tatt feil brikke og trenger å endre brikenummer. Dette gjøres på start.

Brikkeleie blir etterfakturert klubb. Dersom klubben ikke skal faktureres for utøvers brikkeleie må utøver selv gå innom rennkontoret og betale sin brikkeleie der. Selve brikken deles fremdeles ut på start.

Leiebrikker som ikke leveres inn må erstattes med kr. 850,-. Etterfaktureres klubb.

Det er veldig viktig at en og samme brikke kun benyttes en gang per dag. Det er altså ikke anledning for løpere å gjenbruke en brikke som allerede har deltatt i rennet, det vil rote til tidtakingssystemet.

Brikkeleie er i samsvar med Skiforbundets veiledende regler.0 Kommentar

Velkommen til KM Langløp 2017

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Jan 2017

20150107230513972916-42.jpg


Bækkelagets Sportsklub inviterer til KM Oslo

Kretsmesterskap langløp i langrenn

Lørdag 25. mars 2017 på Linderudkollen Skiarena

Fristil

Kretsmesterskap for Oslo Skikrets, 13 år – senior + veteran

Kretsrenn jenter og gutter 8 – 12 år.

Distanser

Klasse

Lørdag 25/3 (fristil)

SR (M) 21-35

20 km

Veteran (M)

15 km

JR (M) 19-20

20 km

JR (M) 18

15 km

JR (M) 17

15 km

SR (K) 21-35

15 km

Veteran (K)

10 km

JR (K) 19/20

15 km

JR (K) 18

15 km

JR (K) 17

15 km

G16

15 km

J16

10 km

J/G 15

10 km

J/G 13/14

6 km

J/G 11/12

2 km

J/G 8/9/10

1,5 km


Rennstart er angitt til kl. 10:00.

Som vanlig i KM: De eldste vil starte først og de yngste sist.

Rennet er avslutning i Buypass Cup for 13-14 åringer i Oslo.

NB: Det blir IKKE fellesstart, slik det står i terminlisten!

Premiering

100 % i J/G 8-14 år, 50 % i J/G 15-16 år, 1/3 i JR/SR/veteran.

Påmelding

Bruk Online-påmelding via MinIdrett/Skiforbundets terminliste.

Påmelding via nettet tas ned mandag 20/3 kl. 23:59. Det vil kun bli åpnet for etteranmelding dersom det er plass. Frist for etteranmelding, dersom plass, er onsdag 22/3 kl. 23:59.

Etteranmeldinger vil ikke komme med i programmet.

Parkering

For å parkere betaler man kr. 50,- og får program for arrangementet. Det er begrenset med parkeringsplasser og forventes mange deltakere. Derfor oppfordrer vi til samkjøring og bruk av kollektivtransport.

Startkontingent og brikker

Startkontingent;

 • 8-12 år: 100 kr
 • 13-16 år: 100 kr (200 kr*)
 • Junior: 115 kr (230 kr*)
 • Senior/veteran: 130 kr (260 kr*)

* Etteranmelding: "dobbel" startkontingent

Det er obligatorisk med brikke i alle klasser og det forventes at utøver fra og med 11 år har egne brikker. Leie av brikker for utøvere til og med 10 år koster kr. 25,-. Disse festes på utøveren ved start.

Leie av brikker til utøvere fra og med 11 år foregår på rennkontoret (faktureres klubben i etterkant) og koster kr. 50,-.

Leiebrikker som mistes må erstattes med kr. 850,-.

Brikkeleie er i samsvar med Skiforbundets veiledende regler.

Ihht NSFs regel 214.2.4 forbeholder vi oss retten til å kreve inntil 50 prosent av startkontingenten ved avlyst renn eller å kreve inntil 20 kr i tillegg ved flyttet renn.

Rennkontakt

Alle henvendelser rettes til ski@bsknc.no

Arena: Linderudkollen Skiarena

Teknisk delegat (TD): Ola Horten

Startnummer

Startnummer hentes lagvis på rennkontoret.

Lørdag kl. 07:30 - 12:00

Startnummer som mistes må erstattes med kr. 500,-.

Klubbene er ansvarlig for at lisensen for løpere f.o.m. 13 år er i orden.

Engangslisens kan løses på rennkontoret eller via NSFs app og koster kr. 50,- (13-25 år) eller kr. 130 (25 år og eldre).

Resultatlister

Vi vil henge opp resultater på stadion under arrangementet, i tråd med Norges Idrettforbunds bestemmelser om barneidrett:

https://www.idrettsforbundet.no/tema/barneidrett/


0 Kommentar

Slik snur Sigurd trenden

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 4. Jan 2017

Beitostølen_nov16_ELR 1118.JPG

Seniorløper Sigurd Lund Røer oppsummerer sesongoppkjøringen og første del av konkurransesesongen som positiv, og deler sine tanker om hvordan han skal fortsette å få formpilen til å peke oppover i sitt siste blogginnlegg.

Les Sigurds innlegg i sin helhet her:

Det nye året er så vidt i gang og det betyr også at første del av skisesongen 2016/2017 er historie. Som senior går man en del «viktige» renn allerede i november og desember, før mange benytter juleferien til en god treningsperiode med innslag av noen lokale renn/kretsrenn. I min andre sesong som senior har jeg gått flere renn enn noen gang før jul, og det har gitt meg både gode og dårlige opplevelser.

De to siste sesongene har vært tøffe for min del, og jeg har prestert på et lavere nivå enn jeg forventer av meg selv. Å gå såpass lenge uten de gode opplevelsene er tøft, og det er vanskelig å bygge seg selv opp igjen når man gang på gang får en ny trøkk i trynet. Etter fjorårets sesong brukte jeg god tid på å evaluere meg selv, og jeg snakket med flere folk rundt meg for å få et litt annet syn på ting. Jeg har alltid vært en ganske selvstendig og egenstyrt utøver, men jeg følte jeg hadde «satt meg fast» i et spor det ikke kom noe godt ut av.

Barmarksesongen gikk stort sett etter planen, jeg trente godt og følte ting gikk riktig vei. Det som er litt skummelt er at jeg har hatt ganske samme følelse tidligere oppkjøringer – følt at ting har gått etter planen og at kroppen har fungert relativt bra. Jeg gikk derfor inn i årets skisesong med stor usikkerhet på hvor jeg sto.

Under sesongåpningen på Beitostølen gikk jeg 15 km klassisk og 15 km skøyting. Følelsen i begge rennene var ganske tung, men det var godt å komme i gang med skirenn igjen. Det neste som ventet var Norgescup på Gålå, en helg med sprint klassisk og 15 km klassisk. Planen min var lagt opp mer mot denne helgen enn mot åpningshelgen på Beito, og jeg håpet derfor på litt mer fart i kroppen på disse rennene. Det hadde jeg også, og selv om WC-eliten ikke stilte på Gålå, tar jeg med meg at jeg klatret en del plasser på resultatlista i forhold til åpningshelgen.

Den neste «store» rennhelgen var Skandinavisk Cup på Lillehammer. Dette var en tøff rennhelg med sprint klassisk, 10 km skøyting og 30 km klassisk fellesstart. Jeg synes jeg gjorde godkjente løp på de to første distansene, men på fellesstarten var jeg kjørt etter halvgått løp, og da gjaldt det egentlig bare å komme seg til mål. Helgen etter ventet FIS-renn og «prøve-NM» på Lygna med 15 km klassisk. Her valgte jeg, i motsetning til de fleste andre, å gå med feste under skiene, og det var nok et dårlig valg fra min side.

Kort oppsummert er jeg egentlig greit fornøyd med sesongen før jul. Plasseringsmessig er det ikke så mye å juble for og det er fortsatt et stykke unna det jeg håper på å løpet av vinteren, men på en annen side er det positive ting å ta med seg. Tidsmessig har jeg vært nærmere de beste seniorene i år enn i fjor, og jeg har gått meg ned fra ca. 130 til ca. 110 FIS-punkter på distanse fra sesongstart og til nå. Som tidligere nevnt synes jeg det har vært tøft å bygge opp tro og selvtillit uten så mange gode skirenn de siste årene, så derfor prøver jeg nå å fokusere mer på de positive tingene og at det endelig går små steg i riktig retning igjen.

Treningen fremover er lagt opp mot NC på Sjusjøen helgen 21.-22.januar og vinterens hovedmål med NM på Lygna 2.-5.februar. I løpet av disse rennhelgene håper jeg at jeg klarer å få ut mitt beste nivå. Foreløpig har jeg holdt treningsmengdene på et ganske greit nivå selv om jeg har gått en del skirenn, og jeg håper at litt mindre trening og mer fokus på overskudd skal gi et formløft mot slutten av januar. Planen er i hvert fall lagt frem mot det, så gjenstår det å se om jeg treffer.

Sigurd


0 Kommentar

Andrew om verdenscup-comebacket

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Jan 2017

Etter flere sykdomsperioder var Andrew Young endelig tilbake i verdenscupsirkuset og Tour de Ski. Les hans betraktninger om "comebacket" og veien videre i hans siste blogginnlegg.

Les Andrews blogginnlegg på engelsk i sin helhet her:

Over the Christmas period I had a surprisingly good block of training. Finally things seemed to be going my way and in the end I had almost 20 days of uninterrupted training. I completed almost all of my sessions exactly as I’d planned and started to feel better and better. I ended the holiday period by racing the first 2 stages of the Tour De Ski. Whilst for most this is one of the highlights of the season, for me it was more like a season start.

I spent Christmas altitude training in Livigno with Annika and Callum. Training went fairly smoothly and I was able to do everything I wanted to do. It’s quite a nice feeling not having to hold my self back from training too much or too hard. We had a small apartment which made Christmas dinner entertaining as we had no oven, but we did the best we could, and had quite an enjoyable Christmas complete with 5 euro gifts we had got each other.


The graph shows I built up my training after illness up until I raced at the Tour De Ski. It wasn’t the biggest or longest training block, but at least I was out training!Myself and Callum out training in Livigno. There wasn’t much natural snow but they had made a 7k loop of good artificial snow.After the Livigno training camp we all head to Val Mustair for the Tour de Ski. Luckily Livigno is only an hours drive or so from Val Mustair so it was one of the least stressful travel days I’ve ever had. Val Mustair is a small little valley with a few villages in Switzerland. It runs down into Italy and because there is pretty much not accommodation int he Valley most of the teams end up living at the bottom of the Valley in Italy. It was the same for us and we ended up staying in Glurns. Glurns is an old walled town with a wall on 3 sides and a river on the 4th side and surrounded by apple orchards. It made our evening jogs pretty fun.

The first race in Val Mustrair was a Skate sprint. Historically this has always been my best event. It gave me a bit of confidence going into it as my first race since Beito well over a month ago, but it also put the pressure on. It’s a long time since I’ve been that nervous before a race. Normally during a ski season nerves settle each week as I build up my confidence. But having not done any racing and coming straight to a world cup it felt I was standing at the top of 10m diving platform and being thrown off. Despite the nerves the race went much better than I expected.

The prologue felt absolutely horrible. The race course in Val Mustair is at 1700m and as such is one of the highest, if not the highest, world cup courses. Even if you’ve been training at altitude for a weeks, doing maximum efforts at 1700m is going to hurt. During the second half I’d pretty much come to terms with the fact I wasn’t going to qualify for the heats. Then as I turned into the finish straight I realised the guy behind me hadn’t caught up any time and I was doing ok. I finished the prologue in 11th, giving me first pick for the heat selections.

Racing the prologue

I chose heat 3. Traditionally heat 3 and heat 5 are the easiest. But I still wasn’t expecting no one from the top 10 to pick heat 3. I was quite surprised. Subsequently the heats ended up with all the best guys stacked in Heat 1 and 2, and Heat 3 (my heat) getting mostly filled with guys from 11th through 20th. This meant that I wanted to come second in my heat and get into the second semifinal. Then I would avoid all the favourites in the semi finals and have a good chance at a top 10 if not a final.

Unfortunately I won my heat. Welcome to the bizarre world of sports competitions where there is a benefit in loosing. The heat went really well and I controlled the pace through out. I got myself into second close to the finish but there were 4 or 5 of us going for it towards the line. I kept looking across to see if I could ease up and get second but the gap between second and third was too small so I had to speed up and win the heat to guarantee I progressed to the semifinal.

Sprinting for the line in my heat.

I ended up having the shortest turn around of everyone in the first semifinal, with everyone else coming from Heat 1 and 2. This coupled with the facts that I had been on the limit during my prologue and Heat and my lack of training base meant I was in for a rough time in the semifinal. Whilst the other guys cruised the first half of the semi waiting to launch an attack I was pretty much on the limit. When the attack came I shot out the back and in the space of about 100m I lost 50m to the leaders and thus secured myself 6th in the semifinal and 11th overall. My prologue and Heat were good, my pure speed and technique is as good as I want it to be. But my fitness is not. I’m not fit enough to recover between the heats and I’m not fit enough to do these maximal efforts again and again to make it to the final. But when I think back and look at my training coming in 11th was still above my expectations and a pleasant surprise for my return to racing.

I had start number 10 for the 10k mass start classic the following day. One of the sprinters had pulled out of the tour bumping my up a place. This gave me a start position in the second row on the far right hand side. Out of pure chance after 100m a free track opened up in front of me and I was leading a distance world cup. Yes I was actually at the front! My heart rate shot up just by pure shock at the situation. I had chosen to double pole the race on skate skis thinking I’d get an advantage on the downhills. I ended up dropping through the field and finished in 50th. I’m not sure that I would have done any better with kick wax on my classic skis. I think the biggest problem I had was again my fitness. I wasn’t fit enough to last with the pace on the uphills, even compared to the other guys double poling. But my strength and technique on the downhills worked well and I still got an ok result.

I’m now back in Livingo getting ready for heading to Lahti and the Scandinavian cup at the end of the week. I’m enjoying a rest day today, but I’ll be back out training tomorrow. I’m really happy to be back racing and get the first few races under my belt. I know I still have things to work on, but now I think they are with in obtainable distance. Something that a few weeks ago didn’t seem possible. If I keep working away at it every day I think my fitness will improve. My other areas are quite good at the moment. But there are always technical improvements to be made and gains to found. I’m looking forward to getting more races under my belt at the weekend.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline