Presentasjon 10 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Denne gruppen er for jenter og gutter i 4. klasse (2007), før oppstart høsten 2016 teller gruppen ca 25-30 spreke 4-klassinger. Mengden barn variere noe sommer og vinter med andre aktiviteter.

Nytt av året har 10-åringene egne trenere og oppmann pga den økte rekrutteringen i klubben. Er du ny skiløper er du velkommen til å delta på noen treninger for å se om dette er noe som passer for deg. Det er bare å møte opp og bli med oss ut på ski/trening! Oppstart er ved skolestart om høsten - med barmarkstrening (løp, sykkel, orientering) og man holder på frem til sommeren.


Gruppen trener hver tirsdag fra kl. 18.00-19.15 og torsdag kl. 18.00-19.15 - oppmøte ved BSK huset (Ekeberghallen) om ikke annen beskjed gis.


Refleksvest er obligatorisk sommer som vinter. Hva slags trening det skal være, finner man på nettet under Trening -> Treningsbeskjeder. Beskjed legges normalt ut mandag ettermiddag. I tillegg sender oppmann ut program på email, så ta kontakt med oppmann ved innmeldingen.


Høst og vår

Oppmøtested er BSK huset vis a vis hovedinngangen til Ekeberghallen. Høst og vårtreningen består av lekbasert sykkel og løpetrening. Deler av høsten er torsdagstreningen er innendørs styrketrening, nærmere beskjed om dette kommer.

Skitrening

Skitreningen begynner så snart snøen kommer. Treningen foregår i hovedsak på Ekebergsletta, Skullerud eller Greverud dersom det er plass/snømangel. Målet med skitreningen er å gi variert og allsidig treningspåvirkning der gode opplevelser og mestring står i fokus. Dette danner grunnlag for god skiteknikk og gode skiferdigheter, og gjelder for all skiaktivitet. Vi trener både skøyting og klassisk.


Hovedtrener for gruppen er Per Svensson (per.bo.svenson@sye.oslo.kommune.no)

Oppmann er Hege Westad (hege.westad@scro.se)

E-post-adresser samt telefonnummer til de øvrige trenerne finner du på siden

Om oss > Kontaktpersoner.

Diverse ytterligere informasjon:

Innhold i treningene både på barmark og på snø


  • Variert og allsidig aktivitet som stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser.
  • Variasjon med bruk av fart, terreng og teknikker.
  • Aktiviteter knyttet til grunnleggende skiferdigheter.
  • Lek og mestring
  • Tilpasse aktivitet til barnas utviklingsnivå og skiferdigheter.
  • Stor aktivitet på trening
  • Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart.
  • Øvelser som utfordrer balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet
Samspillregler


Alle barn i gruppe de minste gruppene skal oppleve glede og mestring når de er på trening. Vi trener også på å bli gode sammen og å bygge opp en gruppe som trives sammen. Vi har satt opp følgende regler som vi som trenere og deltakere fokuserer på:


Vi skal:

- være hyggelige med hverandre

- gi positive kommentarer om andres løping eller skigåing oppmuntre

- heie på hverandre se at det ikke alltid handler om å komme først eller være best

Klær og utstyrGenerelt:

Treningen foregår ute, så man må ha egnet yttertøy. Fra ca. 7 år er BSK-overtrekksdressen i minste størrelse et fint alternativ. Ellers kan alt tøy beregnet på aktivitet ute brukes. Vi trener ute selv om det regner eller snør. Vår erfaring er at barna verken er redde for - eller tar skade av – å bli litt våte. Da kan det imidlertid være lurt å ha med tørt tøy i bilen så barna kan få på seg noe tørt med en gang treningen er ferdig.

Erfaringsmessig blir barna gode og varme på trening. Pass på å ikke kle på barna for mye. Alt tøy bør være merket med navn.

Refleks/refleksvest må benyttes når man kommer litt ut på høsten. Under sykkeltrening skal det i tillegg alltid brukes hjelm. Husk også på noe å drikke.På ski:

Barna kan bruke de skiene de har. Vi bruker gjerne de samme skiene til både klassisk og skøyting. Det viktigste er at skiene er smurt riktig og at de er passe lange. Det er i dag vanlig med kortere ski også til barn, enn tidligere. Når man kjøper nye ski kan de være ca. 10-15 cm lengre enn kroppslengden. Det er bedre at barna vokser ut av skiene enn inn i dem. Pass på at stavene har riktig lengde. Alle ski og staver må være merket med navn.


Skirenn:

Vi oppfordrer barna til å delta på karusellrenn og noen få lokale renn i løpet av vinteren. Mange barn synes det er moro å gå med startnummer, og det er ingen rangering.

I fjor hadde vi med 4 lag på Rustadstafetten. Stafettene er moro å være med på og er med på å fremme fellesskap og samspill. Etter Rustadstafetten pleier vi og samles til pizza.


Smøring:

Barna møter opp med ferdig smurte ski. De som er usikre på hva som skal legges under skiene, kan spørre en av trenerne.

Litt om festesmøring: Skiene skal bare smøres under midten, dvs. fra hælen og 30-50 cm fremover. Barn har mindre utviklet fraspark enn voksne og må ofte ha litt "varmere" smurning enn temperaturangivelsen på boksen. I tillegg til temperatur, er også snøens konsistens (finkornet/grovkornet) og luftfuktighet avgjørende for rett valg av festesmøring. Det beste er å legge minst tre tynne lag smøring oppå hverandre som korkes ut mellom hvert lag.


Dersom det er skøytetrening, skal skiene ikke ha festesmøring. Noen av de minste vil kanskje likevel ha et tynt lag under, slik at de kan komme seg fremover med diagonalgang som en "reserveløsning".

Andre aktiviteter

I løpet av høsten arrangeres det gjerne et par "hjemmesamlinger" med trening og lunsj sammen med resten av klubbens grupper. Informasjon om dette blir sendt ut på mail, samt lagt ut på hjemmesidene.


Det arrangeres en snøsamling i desember. Informasjon om slike aktiviteter legges ut på nettsidene.


Vi minner om Skigruppas nettsider som du finner på http://www.bekkelagets.no/ski. Her kan du ved å velge Trening > Treningsbeskjeder i venstremenyen finne informasjon forut for hver enkelt trening.
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline