Presentasjon turlangrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Turlangrennsgruppa i BSK teller nå over 80 medlemmer. Nivå og treningsmengde varierer, men skigleden har vi felles. Vi har ubegrenset med plass på treningene og ønsker alle nye medlemmer velkommen kvinner som menn, og spesielt foreldre som vil trene litt mens barna er på skitrening. Vil du bli med er det bare å møte opp på treningen eller å ta kontakt med turlangrennsgruppas styringsgruppe.

Turlangrennsgruppas mål er å

  • Skape et godt skimiljø for voksne og ungdom som ønsker å trene langrenn utenom de aktive gruppene
  • Gi et tilbud til foreldre som vil aktivisere seg idrettslig sammen med barna i skigruppa
  • Legge forholdene til rette for aktive skiløpere i BSK som vil trappe ned og dermed sikre at de blir i skimiljøet
  • Sikre kontinuitet og kompetanse på langrennssporten generelt i BSK
  • Bidra med faglig kompetanse og hjelp vedr. utstyr, smøring, arrangementer m.m. på alle nivåer i langrennsmiljøet i BSK
  • Organisere deltakelse i utvalgte turlangrenn og evt. veteranrenn i Norge og utlandet

Trening

Turlangrennsgruppa organiserer fellestrening 3 ganger i uken. Vi trener samtidig med skigruppas barn og ungdom, tirsdag og torsdag kl. 18 og lørdag kl. 09. Fellestreningen foregår så godt som hele året, fra mai til mars. Det veksles mellom løp, skigang, sykling, rulleski og langrenn. Vi har ingen egen trener, derfor kan alle tilpasse opplegget etter egne ønsker og behov. I den grad det passer trenes det fra samme sted som de aktive også, fra «Sportsplassen» på Ekeberg/Brannfjell, fra Skullerudstua i Østmarka og eller nærmeste sted med gode skiforhold.

Turrenn

Turlangrennsgruppa organiserer hvert år felles deltakelse i turrenn og andre mosjonsarrangementer i Norge og utlandet. Birkebeinerrennet er sesongens høydepunkt for mange av medlemmene; både for racerne, de som håper på å klare «merket» og de som bare deltar for turens skyld. Til «Birken» fyller vi en hel buss med medlemmer og drar avgårde fredag midt på dagen, har felles overnatting på Rena og reiser hjem igjen til en liten avslutningsfest lørdag kveld.

Samlinger og andre sosiale arrangementer


Turlangrennsgruppa har også noen mindre helgesamlinger, vår, sommer og høst, med trening eller toppturer (bestigning av fjelltopper over 2000m) kombinert med hyggelig sosialt samvær.
Videre er vi med på skigruppa tradisjonsrike fellessamling. Den er for alle medlemmer med familier og turen går til Gomobu i Valdres en helg i slutten av november.
En nyere tradisjon at «gutta» inviterer damene til fest i desember. Vi viser at formen er bra, men stemningen er bedre!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline