Telemark uke 7

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Des 2014

Trening er nå i Oslo Vinterpark med fremmøte i bunnen av stolheisen i Wyller.

Onsdag 11. februar 18:00 - 20:00:


Frikjøring og øvelser


Torsdag 12. februar 18:00 - 20:00:

Det blir ingen organisert trening torsdag 12/2 pga. kalenderkollisjon med andre kritiske aktiviteter.
Bakken er fin og det oppfordres til individuell trening/frikjøring.


Hilsen Jan & Glenn.

0 Kommentar

11-12 år uke 50

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Des 2014

zdfgsdfhsfh
sfghsfghfgh
fghfghfdghfdgh
dhfgh

0 Kommentar

15-16 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Des 2014

Tirsdag 2. desember:


Torsdag 4. desember:


0 Kommentar

Telemark uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 3. Des 2014

Tirsdag 2. desember:


Torsdag 4. desember:

0 Kommentar

Beitostølen 2014, 5.-7. desember

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Høstens høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Her finner du all informasjon om snøsamlingen på Beitostølen.

Informasjon

Den tradisjonsrike snøsamlingen til Bækkelaget avholdes i år på Beitostølen. Nok en gang drar vi til fjells for å få testet skiene.

I hovedmenyen, under "Arrangementer" finner dere all informasjon om samlingen.

Gruppeprogram

Programmene for hver enkelt gruppe legges ut her så fort de er klare.

Vi gleder oss til snøsamling!


0 Kommentar

13-14 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Tirsdag 2. desember:
Oppmøtet ved bsk-kontoret kl: 18.00 med refleksvest og drikket. Vi skal gjennomføre en intervalløkt med en liten vri. :)

Torsdag 4. desember:
Oppmøtet utenfor Nordstrand vgs kl:18.00. Vi trener hurtighet ute i 1 time før vi går inn og har styrke i 1 time. Husk refleksvest, drikke og innetøy/sko.


Lørdag 6. og 7. desember:
Beitostølen. Programmet ligger på nettsidene. :)


0 Kommentar

11-12 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Tirsdag 2. desember:
Løping. Oppmøte BSK-huset kl. 18, ferdig ca. kl. 1915. Husk refleksvest!
NB! De av dere som det er bestilt refleksvest til tidligere i høst får denne utdelt på treningen.

Torsdag 4. desember:
Oppmøte ved gymsalen på gamle Nordstrand vgs , Nordstrandsveien 29, kl 1830. Ferdig kl 20.
Møt opp i uteklær (husk refleksvest)- og ta med innetøy til styrketrening (fra klokken 19 til 20).


0 Kommentar

10 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Tirsdag 2. desember:


Torsdag 4. desember:

0 Kommentar

9 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Tirsdag 2. desember
Løp&Lek fra BSK-huset. Kl 18:00-19:15. Husk refleksvest og drikke.

Torsdag 4. desember
Innetrening på gamle Nordstrand vgs. Kl 18:00-19:00. Husk innesko og drikke.

Fredag-Søndag
Snøsamling på Beitostølen. Se info på hovedsiden.

0 Kommentar

7-8 år uke 49

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Des 2014

Tirsdag 2. desember:


0 Kommentar

Emit-brikker innføres fra 11 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Nov 2014

Norges Skiforbund innfører nye regler i forbindelse med egne brikker.

Sakset fra skiforbundet.no:

I flere år har vi sagt at løpere fra 15-års alderen skal ha Emit-brikker. Nå utvider vi dette til å gjelde fra klasse 11 år.

Begrunnelsen for dette er de fordelene dette gir både arrangører og løpere ved avvikling av skirenn. I tillegg ser vi at stadig flere arrangører leier ut brikker til de klassene som ikke har vært omfattet av våre tidligere bestemmelser.

Men fra og med denne sesongen innfører vi altså "egne brikker" også i klassene fra 11 år og oppover. Det betyr at utøverne i alle klasser med rangert resultatliste, skal ha egne tidtakerbrikker. Der arrangørene synes det er praktisk også å ha brikker for utøverne i de yngre klassene (til og med 10 år), kan de leie ut brikker til løperne. Maks leiepris for dette settes til kr 25,- pr løp.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å bytte brikker fra løp til løp. Dette gjøres når man melder seg på. I min idrett legger man inn den brikken man skal gå med i det gjeldende skirennet. Denne brikken "følger" atomatisk med til de neste rennene man melder seg på til, og endres ikke før man selv legger inn et nytt brikkenummer i en påmelding.

Her kan du lese mere informasjon om tidtakingsbrikker.


0 Kommentar

Takk for nå, Beitostølen!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Nov 2014

En fantastisk snøsamling på Beitostølen er gjennomført. 249 BSKere i skjønn harmoni. Fyldig rapport og bilder i artikkelen!

Sakte men sikkert ble Beitostølen fylt av BSKere fredag kveld. 249 i tallet, og dermed flere enn vi har vært på veldig mange år. Noen var som vanlig ekstra yre etter å få gå på ski, og reiste opp tidlig fredag eller allerede torsdag. For mange er dette tross alt årets første skitur, og da er det klart det kribler litt ekstra.

Bortsett fra en god middag og et informasjonsmøte går fredagen stort sett til å glede seg til det som venter gjennom helgen. Det er på lørdag det store startskuddet går. Tidlig opp for å spise frokost, og i år som i fjor påkledning til den store gullmedalje. Ikke er vi særlig vant til kuldegrader hjemme enda, og da blir overgangen til 11-12 minusgrader og lett bris stor. Men BSKere er tøffe folk, trosset både kulde og sur vind, og viste skiglede langt utenom det vanlige.

Innsatsen etter lunsj var ikke annerledes. Mer lek og moro, og ikke minst tilvenning, på ski og svært få sure fjes over at det fremdeles var litt kaldt. Mellom øktene hadde vi for første gang også en såkalt trener-trening der hele trenerteamet ble coachet i teknikk i både klassisk og skøyting. En meget nyttig time vi definitivt vil fortsette med, og kanskje også gjenta oftere.

Lørdag kveld var det fest. Vi feiret den norske dominansen i herreklassen på Lillehammer og Marit Bjørgens tredjeplass. Vi feiret fjorårets skisesong og ladet opp til årets vinter med bilder og musikk fra i fjor. Stemningen var satt, og julemiddagen kunne begynne. Der ble utøvere som hadde utmerket seg litt ekstra hedret, og styremedlemmer, trenere og andre frivillige takket for sin innsats. Styreleder Tor Nordby benyttet også anledningen til å minne om frivillighetens viktige rolle i norsk idrett, og oppfordret alle til å engasjere seg – enten det er i en stor eller liten rolle.

På samlingens siste dag våknet vi opp til et vakkert syn. Drøye ti centimeter med nysnø i vakkert vinterlandskap. Akkurat slik vi skiløpere liker det. Det var tunge forhold på stadion og langturen ble tøff, men hva gjør vel det når vi har det moro. Som én av utøverne selv sa: «Jeg skal komme tilbake til Beitostølen hvert år helt til jeg blir gammel».

Slitne men svært fornøyde reiste vi hjemover etter lunsj, og møtte nok et vakkert syn. Et hvitt teppe hadde lagt seg også over Oslo. Det nærmer seg jul og en liten pause fra skitreningen, men kanskje er vi heldige og får trene på ski de siste ukene av året.

Takk for en fantastisk samling på Beitostølen, og for at du var med på å gjøre den fantastisk!

Flere bilder på skigruppas Facebook-side.0 Kommentar

En drømmehelg!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Det skal mer enn noen minusgrader til for å stoppe skigruppa i Bækkelaget. Snøsamlingen på Beitostølen ble en kjempesuksess!

Okey, så var det kanskje i overkant kaldt både fredag og lørdag, og vi skulle gjerne sett at gradestokken viste noen grader varmere. Men kulda stoppet i hvert fall ikke over 200 ivrige BSKere da vi inntok både fjellet og langrennsstadion på Beitostølen.

Ser vi bort fra kuldegradene viste fjellet seg fra sin beste side på lørdag, og det var et vakkert syn å se lange rekker med BSK-jakker og nye, hvite luer fra Oslo Sportslager i velpreparerte løyper. Samtlige aldersgrupper gjennomførte to treningsøkter med stort humør, og det var mange som gledet seg stort over å endelig være på ski igjen.

Søndag morgen startet litt gråere enn gårsdagen, men det lysnet utover dagen og med et lett snødryss i luften ble også dette en perfekt skidag. I dag var temperaturen også mer behagelig, og hva passer vel da bedre enn en langtur i fjellet? Nok en gang var det stor treningsiver og godt humør å spore hos samtlige, men naturlig nok var det også en del slitne kropper.

Snøsamlingen er først og fremst en treningssamling, men kanskje like viktig er det sosiale. Det virker som både barn og voksne har kost seg, og Beitostølen som destinasjon falt i smak hos alle. Jeg er ganske sikker på at det ikke er siste gangen vi er her! Fantastiske skiløyper, flotte boforhold, god mat og mye hygge oppsummerer det meste.

Takk for en flott snøsamling!

Se flere bilder på vår Facebook-gruppe!

0 Kommentar

Gøy også uten snø!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Hvem sier at skisamling ikke kan være gøy uten snø? Nok ensnøsamling er gjennomført med stor suksess!

SE BILDER FRA SAMLINGEN NEDERST I ARTIKKELEN!

Selv om vi er skiløpere og selvfølgelig ønsker oss snø og skiføre, går det an å både ha det gøy og trene godt uten hvitt på bakken. Da den tradisjonsrike snøsamlingen ble avholdt på Nordseter denne helgen ble det gjennomført økter på både ski, barmark og inne. I tillegg blir det sosiale alltid ivaretatt av samtlige deltakere - uansett treningsforhold.

De aller ivrigste startet allerede fredag formiddag med skiøkt(er) på Natrudstilen. 15-16 år og junior var de eneste som hadde organisert trening denne dagen, men det var også mange yngre løpere å se i kunstsnøløypa hvor verdenscupen for langrenn startet forrige helg. Ellers ble fredagen brukt til informasjonsmøter for hver enkelt gruppe.

Lørdag var alle i gang med treningen. 11-12 år og 13-14 år reiste til Håkons Hall i Lillehammer for innetrening. Her var det muligheter til ballspill, klatring, innendørs løping på bane, styrke og annen lek. Med andre ord en fin mulighet til å få trent alternativt, og komme litt bort fra den vanlige barmarkstreningen vi gjør ukentlig i Oslo. 7-10 år, 15-16 år og junior startet dagen med hver sin lekpregede intervalløkt på beina, og barfrosten gjorde at barmarksforholdene var ypperlige.

Litt senere på dagen dro 11-12 år og 13-14 år til Natrudstilen for å teste skiene. Her var det mye skiglede å spore, og økten ble brukt til å venne seg til å gå på snø igjen. Stor teknisk fremgang og god innsats var noe av det trenerne trakk frem i etterkant. 7-10 år, 15-16 år og junior brukte 2. økta i Håkons Hall, og fant på mye moro der. Spesielt må morostafetten helt til slutt trekkes frem, der de store var på lag med de små.

På kvelden var det oppsummering av dagens aktiviteter, bildeshow og utdeling av gavekort. I tillegg var det selvfølgelig festmiddag for både store og små, samtidig som foreldrene fikk høre et inspirerende foredrag av høyskolelektor Marit Roland Udnæs (HiL) om miljø på trening, og varig motivasjon for idrettsdeltakelse.

Siste dag var 7-10 års gruppa ute og lekte, og det er moro når voksne foreldre er så slitne at de ikke orker å leke mer. 11-12 år var på langtur i Nordseter-området. Nattens nedbør hadde gjort barmarksforholdene noe mer utfordrende, men begge grupper gjennomførte i stor stil. 13-14 år kunn velge mellom intervalløkt på beina eller Natrudstilrennet. Det gikk også alle fra 15-16 år og junior, og resulterte i at Bækkelaget var klubben med nest flest deltakere. Og det i et renn i Hedmark Skikrets! 29 utøvere på startstreken lot seg høre i speakeranlegget, og samtlige gjorde en strålende innsats. Med få timer på ski i beina var målet kun å få en god hardøkt på snø, men det var også løpere som hevdet seg høyt på resultatlista.

Dermed ble nok en vellykket samling avsluttet - denne gang med kombinert snø- og barmarkstrening!

Se flere bilder på vår Facebook-side!0 Kommentar

Tilbake på Pellestova

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Etter 12 år på Gomobu Fjellstue var BSK Skigruppa tilbake på Pellestova i Øyer.

SE BILDER FRA SAMLINGEN NEDERST I ARTIKKELEN!

Skigruppas snøsamling i november har lange tradisjoner, og selv om Pellestova var et nytt sted for mange var dette stedet vi var på før Gomobu. Mye har imidlertid skjedd siden den gang; alt var nyoppusset etter gjenåpningen i fjor, og både leiligheter og fellesarealer var i ypperste standard. Det var også bevertningen, og Ingar og Anita la alt til rette for en fantastisk samling.

At snøforholdene mot normalen ikke var helt optimale er det ingen som får gjort noe med, og Pellestova hadde virkelig gjort alt de kunne ut av den lille snøen som hadde kommet. Alle aldersklasser hadde gode økter i løypenettet på Hafjell, og den eldste gruppa tok også kjøreturen til Natrudstilen for ytterligere optimalisering.

Treningsmessig har fokus som vanlig vært å finne go'følelsen på ski. For mange er dette sesongens første skitur, og da gjelder det å finne tilbake til rytme, tyngdeoverføring og timing. Jeg er sikker på at alle gruppetrenere så stor framgang gjennom helgen, og gleder seg til vi får skiforhold også på hjemmebane. Ellers har lek og stafetter vært hyppig brukt, og jeg tror alle synes det var deilig å få en avveksling fra den tradisjonelle barmarkstreningen.

Nytt av året var tilbud om teknikktrening for foreldrene, og "trening" for de aller minste. De stasjonerte seg blant annet med bål i løypa lørdag formiddag, og barna så ut til å kose seg. Lørdag ettermiddag var det prisutdeling i hver gruppe, og filmvisning fra helgens hendelser så langt. Foreldrene var også så heldige å få høre på Torbjørn Broks Pettersen snakke om foreldrenes rolle i et idrettslag. Pettersen har lang erfaring som langrennstrener, og har nå ansvaret for landslaget for funksjonshemmede.

Et av helgens høydepunkt var under middagen til foreldrene der alle skigruppas aktive utøvere, samt unge trenere, toget inn med 60 roser og fine ord for å hedre jubilanten og leder, Lars Maanum. Vi gratulerer med dagen igjen! Siste økt ble avsluttet søndag formiddag, og etter lunsj og pakking satte vi kursen mot Oslo igjen. Nå er det bare å krysse fingrene for skiføre her i byen også.

Vi takker for nok en fantastisk samling, og håper å se minst like mange neste år. Rekordtallet på drøye 200 personer er det lenge siden vi har vært. En stor takk også til Målfrid og Hege for organisering og tilrettelegging, samt alle våre trenere.


16 + gruppa med nye luer fra hovedsponsor Oslo Sportslager. Foto: Eirik Lund Røer


Sigurd gyver løs på bakken. Foto: Eirik Lund Røer


Magnus følger hakk i hæl på Sigurd. Foto: Eirik Lund Røer


Andreas og Nicolai i kamp opp bakken. Foto: Eirik Lund Røer


Mille i "hoppende padling". Foto: Eirik Lund Røer


Martin biter tenna sammen. Foto: Eirik Lund Røer


Anniken i fint driv. Foto: Eirik Lund Røer


En liten gjeng fra en stor 7-10 års gruppe. Foto: Magnus Lund Røer


De yngste gir alt. Foto: Magnus Lund Røer


Fullt fokus på trening. Foto: Magnus Lund Røer

0 Kommentar

Nok en fantastisk Gomobu-samling

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Mye knall og fall i skiløypene på Gomobu, men bare blide folk og masse skiglede.

Det lukter tradisjon når BSK Skigruppa inntar Gomobu Fjellstue. Dette var 12. året på rad at store og små tok turen til Valdres, for å teste skiene for første gang i vinter. Snøsamlingen på Gomobu er like mye trening og skiglede, som det sosiale aspektet med festmiddag og filmvisning. Jeg tørr faktisk påstå at bortsett fra diverse høytider er Gomobu-samlingen årets høydepunkt for mange!

(artikkelen fortsetter under bildet)


Mille gikk skikkelig på trynet på 1. økt fredag. Foto: Eirik Lund Røer

De aller ivrigste reiste opp tidlig fredag morgen, for å rekke to treningsøkter den første dagen. Det var flotte forhold og Sigurd, Mille, Andreas, Eirik, Kasper og Knut-Erik fikk en fin skitur før resten av BSK-gjengen kom opp. Noen timer senere var det kommet noen flere biler, og 13-16 års gruppa kjørte en frivillig ekstraøkt om ettermiddagen. Her ble det terpet på padling med motsatt hengarm og hurtighet.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Første fellesøkt fredag ettermiddag. Foto: Eirik Lund Røer

Det var de eldste som dro først ut på trening lørdag morgen. 13-16 års gruppa delte seg i to og øvde på klassisk teknikk, tyngeoverføring og balanse. Det ble også tid til litt lek, og her var ballongdansen på ski tydeligvis en slager. 11-12 og 7-10 års gruppa startet samlingen med skøyteøkt, og også her var teknikk og skifølelsen viktige faktorer.

Etter litt hvile og en god lunsj var alle klare for ny økt utpå ettermiddagen. Her ble det også tatt et bilde av stort sett hele skigruppa, og de fleste ikledd luene vi fikk av vår hovedsponsor DnBNOR. 13-16 års gruppa terpet mer på teknikk, men denne gang i fristil, og avsluttet med en twist-stafett i nedoverbakke. Her ble det mye knall og fall, men smilet var fortsatt på plass hos alle. 11-12 års gruppa tok på seg skøyteskiene en gang til, og hovedtrener Christian kunne melde om stor fremgang og bra innsats hos alle. Den yngste gruppa testet klassiskskiene, og også her var innsatsen høy.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Elena har nettopp fanget en twist, og er fornøyd. Foto: Eirik Lund Røer

Om kvelden var det utdeling av gavekort til utøvere som på en eller annen måte hadde utmerket seg i løpet av dagen. Det var også filmfremvisning fra dagens økter, og mange synes nok det var stas å se seg selv på lerretet. Festmiddagen ble igjen en suksess, der 14-16 åringene geleidet oss gjennom måltidet som toastmastere. De siste timene før sengetid ble benyttet til sosialt samvær.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Sigurd og Andreas åpnet middagen lørdag kveld. Foto: Eirik Lund Røer

Søndag morgen våknet vi opp til 10 cm nysnø, og snøen lavet fortsatt ned. Alle gruppene dro ut på langtur, og fikk en fin sisteøkt i fantastiske forhold på fjellet. Stemningen har vært svært god hele helgen, og det var mange blide og slitne utøvere og foreldre som reiste hjem etter lunsj.

(artikkelen fortsetter under bildet)


13-16 års gruppa på langtur i snøværet. Foto: Eirik Lund Røer

I tillegg til de aldersbestemte gruppene hadde vi i år også med oss to juniorløpere og én seniorløper. Veldig moro at Sondre, Fredrik og Tobias prioriterer klubbsamling i oppkjøringen til skisesongen. De to sistnevnte gutta sesongdebuterer for øvrig neste helg på Gålå, der BUL-sprinten arrangeres.

Tusen takk for en fantastisk samling – vi håper på å gjenta suksessen neste år!


Synne og trener Nina i fint driv. Foto: Bernt Lyngstad


Kjersti Ulriksen koser seg på ski. Foto: Bernt Lyngstad


Deler av gruppe 11-12 år på langtur søndag. Foto: Bernt Lyngstad


7-10 års gruppa kjører i tog. Foto: Magnus Lund Røer


Teknikktrening også for de yngste. Foto: Magnus Lund Røer


Lek på ski i skumringen. Foto: Magnus Lund Røer

SE BILDEFILM UNDER (MÅ SPILLES MED LYD)0 Kommentar

Kalde, men fornøyde!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Det var kanskje ikke enorme mengder med snø på Gomobu, men en gjeng med enormt mye skiglad ungdom var det i hvert fall.

Denne artikkelen omfatter i all hovedsak 13-16 års gruppas helg på Gomobu, men inneholder også noen fellesaktiviteter.

Se oppsummeringsfilm med tilbakeblikk nederst i artikkelen!

Fredag 21. november

Et par stykker kom opp allerede torsdag, mens de første på fredagen hadde dratt fra Oslo allerede kl. 06.00 om morgenen. Likevel var det litt utpå dagen at Bækkelagets Sportsklub Skigruppa virkelig inntok Gomobu Fjellstue, for 11. året på rad. Noen av deltakerne har til og med vært tilstede i alle årene…

13-16 års gruppa hadde en frivillig økt på ettermiddagen for de som hadde kommet tidlig opp. Hele 12 utøvere deltok og noen fikk seg sin første skitur for året. Meget bra oppmøte med tanke på at denne økta var frivillig, og at mange hadde reist opp tidlig.Resten av kvelden gikk stort sett til utpakking, middag og det som ellers skjer på Gomobu; løping i gangene og mellom hyttene, avslapping og godt sosialt samvær.

Lørdag 22. november

Det var kaldt da vi stod opp lørdag morgen – veldig kaldt. Jeg fikk dessverre ikke sjekket gradestokken, men er ganske sikker på at den viste opp mot minus 10 celsius. I tillegg var det en sur vind, så det gjaldt å kle seg godt.

Det kalde været til tross, skiløpere mister ikke motet av den grunn. Det er jo slike forhold vi lengter etter: blå ekstra-føre og trikkeskinner! Når det gjelder forholdene for øvrig kunne det sikkert vært mer snø, men med tanke på snømengdene er jeg mektig imponert over de løypene som lå tilgjengelig for oss.

1. økta gikk i klassisk stil, og vi startet med å finne tilbake til godfølelsen, balansen og tyngdeoverføringen. Slikt fikser veldig få på 1-2-3, men vi trenere så stor fremgang i løpet av de to første timene. Før vi gikk tilbake avsluttet vi med stafett, selvfølgelig til stor glede for løperne.Timene før den neste økta ble benyttet til en god lunsj, litt avslapping, og etter hva jeg har hørt: Singstar! Vi trenere fikk ingen solokonsert, men ryktene sier at Mikkel hadde den beste klangen i stemmen.

Om det var kaldt og surt under 1. økta, var det enda kaldere på den andre. Her gjaldt det å holde varmen, og selv om mange ble kalde på både tær og fingre holdt alle humøret og iveren oppe. I tillegg til å fortsette å jobbe med teknikken hadde vi en duellkonkurranse med premie til vinneren. To og to gikk i heat, og underveis i løypa skulle man ta av seg skiene og snurre 10 ganger rundt seg selv. Her gjaldt det å ha litt flaks, samt å holde seg på beina.

På kvelden er det stort sett bare felles middag som står på programmet, men i år var det også en ny aktivitet. Både barn, ungdom, trenere og foreldre samlet seg for å se på bildeshow fra dagens økter. I tillegg ble det delt ut to gavekort i hver aldersgruppe. I 13-16 års gruppa var det vinnerne av vår spesielle stafett som fikk gavekortene; Sindre og Pernille. Anniken fikk også en oppmerksomhet for fantastisk pågangsmot etter å ha startet i gruppa i høst.

Etter den tradisjonelle middagen var det igjen avslapping, film, og Singstar på hyttene. Skal vi tro ryktene var det visstnok litt flørting på gang også…

Søndag 23. november

Søndagen er tradisjonelt sett satt av til langtur. I fjor hadde vi riktignok byttet ut langturen med et "nulløp", men i år var det tilbake på programmet. Gradestokken viste fortsatt minus 10, men det var så å si vindstille. Med andre ord; perfekte forhold for en langtur.13-16 års gruppa gikk i lang, lang rekke innover fjellet. Alle hang med og humøret var på topp. Det var også tydelig at Singstar-aktiviteten om kvelden hadde gitt mersmak, for nå gikk faktisk store deler av gruppa på ski mens de sang. Ungdommen varierte mellom gamle ABBA-slagere til mer nyere musikk av Akon og Cascada.Vi fullførte runden på ca. 20 km, og underveis hadde vi en morostafett. Like moro var det ikke å gå tilbake å rydde hytta, og sette kursen hjemover mot et grått Oslo.

Tusen takk for en fantastisk flott samling!
MÅ SPILLES MED LYD!
0 Kommentar

For en helg!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Skigruppas årlige snøsamling på Gomobu er avholdt. Snøen kom også dette året akkurat i tide, og det ble igjen en flott samling på fjellet.

For tiende år på rad reiste skigruppa til fjells, til Gomobu Fjellstue i Valdres. I begynnelsen av uka så det lenge dårlig ut med tanke på skiforholdene, og en kunstsnøløype på 2 km er ikke akkurat ideelt for en gjeng på nesten 200 utøvere inklusiv foreldre. Dessverre gjorde dette og en "snøgaranti" at det var en del som valgte å melde seg av.Men snøen kom til slutt og jeg må ærlig innrømme at forholdene var mye bedre enn jeg hadde forventet. Det er begrenset hvor mye snø det kan komme på noen dager, men de centimeterne som kom hjalp virkelig, og gjorde at vi fikk en veldig flott samling. Med en 3 km kunstsnøløype i ypperste kvalitet samt en 10 km i natursnø var alt lagt til rette for en utbytterik treningshelg.I alt var det 110 barn og foreldre som reiste til Gomobu. Stemningen var stor, alle smilte, skiene var bra og høstens barmarkstrening hadde lagt treningsgrunnlaget. I tillegg til stor skiaktivitet og trening er det sosiale rundt Gomobu viktig, og helt sikkert en avgjørende faktor for mange som reiser. Er det en ting skigruppa kan være stolte av, så er det miljøet!Lørdag morgen våknet vi opp til en gradestokk som viste minus 15 grader. I tillegg var det sur vind som gjorde noen av trenerne litt skeptiske til hvordan barna ville takle forholdene. Heldigvis viste gradestokken seg å være feil, og vi fikk en veldig flott dag i blå ekstra føre.Mange gikk sin første skitur denne helgen, og da tar det alltid litt tid å få inn "go'følelsen". Og det er nettopp dette som har stått i fokus under denne samlingen. I tillegg til det sosiale og å spre skiglede har de fleste gruppene jobbet med å få inn "go'følelsen". Vi har terpet på alt innen teknikk og fremgangen var stor på de timene vi tilbrakte i skiløypa. Diagonalgang, dobbelttak med og uten fraspark, enkeldans, dobbeldans, padling med riktig og feil hengarm, hoftebevegelser og tyngdeoverføring.

Sammen med alt dette har vi også hatt mye lekbetonet trening. Ski er gøy, øving gjør mester, og etter denne helgen er vi allerede godt på vei.Søndag ble en like fin dag og vi var nok en gang heldige med været. Vanligvis er søndagsøkta satt av til langtur, men denne gangen var det flere av gruppene som kjørte en litt annen vri. Den yngste gruppen med Christian Steen Eriksen i spissen hadde mye lek og moro på ski i klassisk stil. 11-12 års gruppa, med Knut Arne Røer og Øivind Brennhovd som trenere, hadde fristilslangtur med innlagt morostafett. 13-16 års gruppa, med Marte Trondsen, Sjur Wethal og undertegnede som trenere, hadde distansetrening der utøverne skulle gå så likt som mulig på flere runder.Helgen ble rundet av med en god lunsj, og da kulingen kom over vidda satt vi allerede i bilen på vei hjem til barmarkstrening i Oslo.

Tusen takk for en flott samling!


0 Kommentar

Gomobu, også vellykket som barmarksamling

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Årets snøsamling gikk som vanlig til Gomobu, men som alle vet ble det barmarksamling.

Til snøsamlingen var det 196 påmeldte. Fredag ettermiddag begynte folk og strømme på og da alle var i hus hadde 127 barn og voksne booket inn, slett ikke verst!

Vi hadde reist i strålende vær fra byen, "og aldri så galt at det ikke er godt for noe", det var ikke glatt i bakkene mot Vaset. Mange kunne også rapportere om fartskontroll på E16, men ingen ble tatt med for høy hastighet, alle hadde kjørt trygt og pent opp til Gomobu.
Det betyr vel bare at det er i løypa vi satser på å sette nye fartsrekorder denne vinteren!

Etter en hyggelig kveld med salg av BSK-tøy og informasjonsmøte med både foreldre og barn var det mange forventningsfulle barn og voksne som gikk til ro. Vel, det var vel ikke alle som klarte å falle til ro til avtalt tid, men det handlet vel mest om "spenning og glede". Det var en gjeng som var vel trøtte den morgenen.

Frokostsalen var full av folk tidlig, skiskytterne skulle ut allerede kl. 08.30 de hadde avtalt trening på skiskytterstadion til Skrautvål IL. Jeg hadde gleden av å være med dem på denne økta, Glenn og Bjørn Ole hadde lagt opp til en innholdsrik trening der. Jeg fikk se entusiastiske og dyktige utøvere, som trente både på standplassdrill og i konkurranse-situasjon.

De andre gruppene hadde en flott 1. økt i fjellet, det var noen få kuldegrader og flott barfrost. Mange BSK'ere stakk til fjells i nye overtrekksdresser og Oslo Sportslager-luer denne lørdagen.

Etter lunsj dro de fleste til Fagernes, der hadde Christian og Torbjørn leid Valdreshallen med både gymsaler og svømmebasseng. De eldste, 13 – 16 og 10 - 12, trente først ute i området rundt hallen for så senere avslutte i bassenget. De yngste hadde hele økta i hallen.

Selv hadde jeg fornøyelsen av å gå et par mil på ski! (rulleski), jeg har tidligere sett folk på rulleski på grusvei og lurt på hva slags galninger de har vært, men der tok jeg feil. Sammen med Bjørn Ole, Glenn og Christian G hadde jeg en flott tur innover den frosne grusveien, både klassikk ski og rulleskøyteski fungerte meget bra.

Kvelden gikk med til festmiddag, først for barn og unge og kl 20. benket foreldre og trenere seg rundt langbordene og fikk servert deilig mat. Vi ble også underholdt av 10 – 12 års gruppa som sang en flott selvkomponert sang "Gå på ski". Den vil vi gjerne høre ved andre anledninger også!

Resten av kvelden hygget barna seg med godteposer og hverandre, mens vi voksne etter hvert fikk i gang musikken og dansefoten. Det ble en meget hyggelig kveld i peisestua!

Etter frokost søndag var det langtur i fjellet for alle grupper, de yngste hadde en rolig morsom dag på islagte stier under Christian's ledelse. Det ble lekt både "boksen går" og "stiv heks" underveis. De to andre gruppene hadde skikkelig "langtur" og det var både slitne barn og voksne som benket seg rundt lunsjbordet før vi ga oss på vei hjem. Det var mange godord i gangene før avreise.Vi vil takke vertskapet på Gomobu for et flott opphold og vi kommer igjen neste år!

Da har vi bestilt fjerde helg i november, da ligger vel snøen slik at det blir Snøsamling.Lars Maanum
Styreleder


0 Kommentar

Vel gjennomført snøsamling på Gomobu

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Helgen 19-21 november hadde skigruppa vår årlige snøsamling på Gomobu Fjellstue i Valdres. I år med rekorddeltakelse, 229 påmeldte. Barn, foreldre og trenere dro opp torsdag og fredag ettermiddag, forventningsfulle og med håp om å prøve skiene… Var det snø nok?

Bækkelagets Sportsklubb Skigruppa er i kraftig vekst. Dagens medlemstall er på rekordstore 311, og det var hele 229 deltakere på den årlige snøsamlingen på Gomobu. Langrenn og skiskyting er "in" om dagen. Noe som gjør BSKs skigruppe til den mest økende i regionen. Snøen kom akkurat tidsnok og gjorde det mulig å trene på ski fremfor joggesko. Årets skisesong var i gang! Løpere fra 6 til 17 år deltok, i tillegg til landslagsaktuelle Remi Andersen. Innkvartering for noen på torsdag, men de fleste kom fredag ettermiddag.

Lørdagen kom med knall sol og minus 10 grader. De første gruppene var ute på økt en alt kl 0830. Dette var ingen feriekoloni! I aldersbestemte puljer forsvant de innover vidda, de blå og gule BSK draktene som perler på en snor. Etter de aktive kom foreldre og småsøsken, og til slutt jammen også et "skikurs" for voksne ledet av en av våre sponsorer. Et vakkert syn med så mange løpere innover vidda og med Skogshorn i bakgrunn. Den første dagen bestod for det meste av teknikk og lek, og for de eldste også litt filming. Etter to lange økter var det mange utøvere og foreldre som hadde godt av en liten hvil! Kvelden ble avsluttet med gløgg ute og med festmiddag inne for store og små… Barn/unge i ulik alder underholdt under festmiddagen.

Søndag om mulig et enda flottere vær, ikke et vindpust 800 m.o.h. Siste dag på treningsprogrammet; Langtur: Alle grupper hadde satt det opp på skjema. Imponerende av de aller yngste(6-9år) som kjempet seg fram og gikk hele 20 km på langturen. Vi hadde strålende vintervær hele helgen, kaldt, knallsol og da mørket kom sigende var det måneskinnet som viste vei, før de aller ivrigste tok frem hodelyktene.

Det sosiale fellesskapet var også på topp. Utøvere fra 10 år og oppover var fordelt på hytter. Snøballkrig, prating på hytta, spill, video og felles frokost, lunch og middag er bare noen av tingene som blir gjort utenom treningen.

Alt hare en ende, også en treningssamling i BSK. Den årlige snøsamlingen som henger nesten like høyt som julaften var over. En helg med masse trening og uteliv, kø i dusjen, og trengsel i smøreboden. Hverdagen er over oss igjen, men med håp om fortsatt snø også her i lavlandet. Og sånn som vi savner sjokoladepudding til lunsj….


0 Kommentar

Snøsamling på Gomobu 2003

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Klassisk treningsøkt i klassisk vær!
Gomobusamlingen 21-23. november 2003. Flere bilder nederst.

Årets første skisamling er vel overstått og det var en vellykket start på sesongen. Aldri før har skigruppa hatt så mange aktive og foreldre samlet på tur samtidig - totalt var det 196 BSK'ere som dro oppover med stort og smått! Gomobu var stappfull og folk sov overalt, bokstavlig talt. Smørebua er et populært sted for skientusiaster, men å sove der gjør en kun når alt annet er opptatt!

Noen hadde tatt seg en ekstra fridag og prøvegått løypene i ro og mak på fredag. Juniorgutta imponerte med voksne treningsmetoder. Skigåing uten staver er en velkjent treningsmetode i begynnelsen av sesongen, men to mil uten staver er tøff trening, prøv selv om du vil... Utover kvelden ble det full fart på hyttene. Mange hadde masse uforløst spenning og energi i seg og det resulterte i snøballkriger og litt av hvert, men alt gikk bra og etterhvert ble det ro.

Lørdag morgen våknet vi til blå himmel og glitrende vidder. Sjelden har en lørdags frokost vært så raskt over og alle møtte til trening i god tid før avgang. Her skulle dagen nyttes! Første dagen sto teknikk i fokus, som alltid på sesongens første skitur. Det tok imidlertid ikke lang tid før gamle kunster var frisket opp. Det var trening med og uten staver, klassisk og skøyting og ingen sure miner. Dette var gøyalt! Andre treningsøkt gikk også som smurt, men noen av de minste begynte etterhvert å bli litt slitne. Trenerne derimot var like blide og lirket ungene gjennom øvelsene.

Lørdag kveld var det samling ute! Det var litt kaldt, men da vi så nordlyset gå over himmelen skjønte alle at dette hadde nok Sundelin planlagt nøye. Vi fikk servert gløgg og saft, og det var utdeling av priser til familier som har gjort en ekstra innsats for klubben.

Finværet var forsvunnet neste morgen, men alle gruppene la i vei på langtur likevel. De yngste (6-9 år) gikk en tur på 8 km. Noen syntes nok at det var litt kort, men for 6- og 7-åringene var dette nok. Gruppe 10-11 år gikk imidlertid løs på en hel tomilstur. De dro avgårde på rekke og rad og etter to og en halv time var de tilbake - slitne, men fornøyde. Både trenere og foreldre som var med på turen skrøt av stilen og innsatsen til barna, så vi som ikke var med på den turen har forstått at der gikk vi glipp av noe.

Etter lunsj var det retur til Oslo og det er neppe bare vi som kjørte nedover med slitne, men fornøyde barn. Skisesongen er nå definitivt i gang og vi gleder oss til treninger, konkurranser og langturer i marka.

Bilder fra 10-11-årsgruppa (foto: Gunnar Olving)
Bilde A - Lang, lang rekke. Klassisk skitur i klassisk vær.
Bilde B --"--
Bilde C --"--
Bilde E --"--
Bilde G Instruksjon skøytetrening
Bilde H --"--
Bilde I --"--
Bilde J --"--

Bilder fra 7-9-årsgruppa (foto: Ivar Brennhovd)


Bilde A
Bilde C

0 Kommentar

Strålende skihelg i tett tåke

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

"Strålende!" var kommentaren vi hørte da skifolket fra BSK våknet på Gomobu i Valdres lørdag 23. november. Riktig nok lå tåken tett og tung over toppene, men i løypene, der var det drømmeforhold!Mange av oss husket fjorårets familietur til fjells, da et par kilometer kunstsnø måtte bære hele skieventyret for oss alle. Ikke rart det var godlåt å høre i år! Nypreparerte løypenett ga ypperlige treningsforhold for alle aktive – og rikelig med korte og lange turalternativer for foreldre og søsken.

- Morsomt! sier Sofie Hildal Gundersen, ti år og førstereisjente til fjells sammen med Skigruppa.

Lørdag ettermiddag kunne hun se seg selv og treningskameratene sine på video. En film med mye action! Ikke minst da hele gjengen lekte sisten på ski med fire og fire på lag.

- Hos oss blir det nok langrenn i mange år fremover, mener pappa Bjørn Gundersen.

Og ved frokostbordet søndag morgen finner vi Sofie, lys våken og klar for langtur. Ingen problemer med å stå opp, og spør vi om det kan være slitsomt med så aktiv treningshelg, så spør vi nok litt feil.

- Jeg visste jo at hun har mye energi, men kanskje ikke så mye, kommenterer pappa'n.

Til fjells i 35 år

Jarle Sundelin, leder for Skigruppa, er synlig godt fornøyd med at 120 BSK'ere, 60 barn og 60 voksne, tilbringer en novemberhelg sammen på fjellet.

- Dette er en tradisjon vi har klart å holde gående i 35 år! sier han.

Ofte har disse førjulsturene til fjells sammen med Skigruppa vært sesongens første møte med ski og snø. Det var nok ikke så mange som kom til fjells med uprøvde ski i år, men en viktig helg er det likevel – og det på flere måter:

- Vi samler mange foreldre her, og dette er også en sosial happening, sier Sundelin. - Det aller viktigste her i Skigruppa er at vi har mange barn som lærer å gå på ski. Dessuten har vi mange foreldre som lærer å smøre ski, også. Uansett er det mange her som lærer noe de kan ha glede av resten av livet, sier Sundelin. Han mener det viser en flott utvikling for Skigruppa i BSK når man hvert år kan mønstre godt over hundre deltagere på en slik felleshelg.

Hanne-May Scheen, som sammen med resten av "Team Gomobu" tok ansvar for de sosiale aktivitetene, har hatt en klar ambisjon: - Målet er at folk skal ha det moro sammen! Det er viktig å ha det gøy på ski, og det er viktig at de som trener sammen, blir kjent med hverandre og trygge på hverandre, sier hun.

God bedring, Lars Jonas!

Ett skår i gleden: Lørdag ettermiddag var Lars Jonas Narvhus (12) riktig uheldig. Nederst i en brattbakke falt han i løssnø. Det så kanskje ikke så ille ut, men var det likevel. Med brudd i håndleddet måtte han kjøres til legevakten på Fagernes, og derfra ble han og pappa Svein Jørgensen sendt videre til sykehuset på Gjøvik.

Gomobu-Gjøvik tur/retur er en lang tur. Med smerter er den forferdelig lang.

Men sent på kvelden kom Lars Jonas ferdiggipset tilbake, og når dette skrives, er han ved godt mot. Det blir trening uten staver i tiden fremover.
0 Kommentar

Lite snø, men mye skiglede på Gomobu

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014


Til tross for mangel på natursnø ble det en fin samling på Gomobu. Sigrid Elsrud (mor til Simen og Snorre) har skrevet noen ord om sine inntrykk, og fått dem trykket i både Nordstrands Blad og BSK-posten. Vi publiserer dem gjerne her også.Gutta i gruppe 7-9 år
Sesongstart for skigruppa i BSK: LITE SNØ, MYE SKIGLEDE

Skiløperne i Bækkelagets Sportsklub har startet sesongen på tradisjonelt vis: 130 BSK'ere var samlet på Gomobu i Valdres den siste helgen i november. Utrolig hvor mye skiglede 2,8 kilometer løype kan utløse!
Det er noe helt spesielt med små entusiaster som får på seg skiutstyret for første gang i en ny sesong. De har glede i takene og ambisjoner i frasparkene. Lek og alvor, slit og moro.

Slik skal det helst være, og slik var det da skigruppa i Bækkelagets Sportsklub arrangerte sin årlige samling på Gomobu i Valdres.
Vertsskapet hadde jobbet hardt i dagene før for å oppfylle snøgarantien. Denne gangen var resultatet knappe 3 kilometer kunstsnø. Ikke så mye å boltre seg på, med andre ord, men likevel nok til at treningen kunne gjennomføres etter programmet. Et lite dryss «natursnø» la seg dessuten over den hardpreparerte kunstsnøen og ga gode forhold lørdag morgen. Skiene ble smurt med grunnsmøring og blå voks, og da hadde de fleste både feste og glid.

Juniorene (12-18 år) reiste oppover til fjellet og sesongstart torsdag kveld og hadde allerede gjennomført to treningsøkter da resten av gruppen kom etter fredag. Lørdag morgen måtte juniorene stå ekstra tidlig opp for å rekke sine første runder i løypa, før de andre og yngre aldersklassene kom etter og fylte opp snøen sammen med sine trenere.

Skulle det bli noen meter med ledig løype i løpet av dagen, ble den aldri liggende lenge ubrukt: Det var mange foreldre med som også mer enn gjerne tok noen runder.

God rekruttering

Skigruppa i BSK har hatt god rekruttering i høst. Gruppen med de aller yngste (7-9 år) har økt i løpet av høstukene og teller nå nærmere 40 gutter og jenter. Hittil har de løpt på asfalt, grus og gress hver tirsdag fra Sportsplassen. Stor glede derfor over å komme til fjells og gå på ski - helt på ordentlig!

For mange barn og unge som begynner i skigruppa i BSK, blir den årlige samlingen på Gomobu raskt en tradisjon. Det er en tradisjon som også resten av familien får del i. Store og små pakker ski, støvler, gnagsårplaster og oppspart entusiasme i bilen og kjører sammen til fjells for en helg med intens trening og mye sosialt samvær.

Vi kjenner nok flere som vil rangere årets høydepunkter omtrent slik: «17.mai, julekvelden og skisamlingen på Gomobu» - i tilfeldig valgt rekkefølge.

Og at vi er støle og stive mandag morgen, det betyr bare at det har vært en god start på sesongen!
0 Kommentar

Informasjon førstegangsdeltakere

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Litt fakta/informasjon...

...spesielt rettet mot førstegangsreisende.

www.beitostolen.com finnes masse informasjon om Beitostølen.

Vi har fått tilgang til bassenget på SAS-hotellet. Nærmere informasjon om tider og regler for sikkerhet vil bli gitt på Beitostølen.

Kleskode
Til middag lørdag velger mange voksne og noen barn å pynte seg litt, men dette er et sted for skientusiaster og du kan gå akkurat som det passer seg både til lunch og middag.

Tøy/tørk
Det er gode tørkemuligheter, men vi anbefaler og ta med to sett undertøy, hansker, lue og annet tøy du forventer blir vått. Vær også forberedt på kaldt vær! (Vi er på fjellet!!)

Sengeklær og sluttvask
Sengeklær, 2 sett håndklær og sluttvask er inkludert i prisen, men alle må rydde og støvsuge i sin leilighet før avreise.

Dessuten tar vi med, sakset fra innbydelsen:

Måltider
Helpensjon f.o.m. middag fredag aften t.o.m. lunsj søndag.
- Fredagens middag er en sportsmiddag som serveres fra kl. 19-21.30.
- På lørdag blir det festmiddag

Sosialt
Lørdag kveld samles vi alle før middagen. Her blir det lagt opp til et foredrag, samt bilder og film fra treningsdagen. Mer informasjon om dette kommer senere.

Overnatting
Leiligheter.
- Barn t.o.m. 10 år (de eldste i 7-10 års gruppa) må ligge i foreldrenes leilighet.
- Aktive barn/ungdom f.o.m. 11 år (de yngste i 11-12 års gruppa) kan sove sammen med sin gruppe i leilighet.

Treningsøkter
2 på lørdag og 1 på søndag. Trenerne kommer med mer informasjon på Beitostølen, før avreise på våre nettsider og på informasjonsmøte ved ankomst. Husk at ski må være ferdig smurt i god tid før treningsøktene begynner.


0 Kommentar

Påmelding til Beitostølen 5-7/12-2014

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Les instruksjonene for påmelding under nøye!

Aller først - les denne.
ALLE må ha egen bruker for å melde seg på. De som går/har gått skirenn har sannsynligvis en bruker, mens mange foreldre må opprette ny/egen. En del barn ligger også innunder foreldrenes brukere. Pass i så fall på at du melder på riktig person!

KLIKK HER FOR PÅMELDING!
Påmeldingsfrist: 6. november!

TRINN FOR TRINN FORKLARING PÅ PÅMELDINGEN

1. LOGG INN

Klikk på den grønne "Logg inn"-knappen oppe til høyre på siden og skriv inn ditt brukernavn og passord. Klikk deretter på den grønne pilen til høyre for passordfeltet for å komme videre.2. GÅ INN PÅ PÅMELDINGSSIDEN

Etter innlogging kommer du inn på din profils hovedside. Trykk på "Påmelding" i øverste menylinje, som vist på bildet under.3. SØK ETTER SNØSAMLINGEN

Nå skal du ha fått opp et søkefelt til venstre i bildet. Skriv "bsk" i søkefeltet og klikk "Søk". Klikk deretter på oppføringen som heter "BSKs snøsamling 2014". Da vil feltet til høyre endre seg.4. MELD PÅ PERSONEN

Du skal nå ha fått opp detaljene for arrangementet i feltet til høyre. Kontroller at du melder på riktig deltaker (dersom din bruker kontrollerer flere personer), velg riktig idrettslag (dersom du representerer flere), velg riktig klasse (NB! Viktig pga. priser) og kryss av i feltet "annet". Feltet "Arrangement" skal stå på "Jeg betaler selv" med mindre du er trener og får dekket oppholdet (* se forklaring under). Avslutt med å trykke på "Legg til påmelding".

* ALLE trenere (både hovedtrenere og hjelpetrenere) skal melde seg på med valget "Klubben betaler". Klubben vil fortløpende godkjenne påmeldingen til hovedtrenere, mens det for hjelpetrenerne vil bli tatt en avgjørelse på hvor mange som får dekket opphold avhengig av antall påmeldte/størrelsen på gruppene. De som evt. ikke får dekket oppholdet får beskjed om dette i midten av november og deretter mulighet til å melde seg på og betale på vanlig måte.5. GÅ TIL KASSEN

Når påmeldingen er lagt til får du beskjed om at varen er lagt i handlekurven. Klikk på "Til kassen" eller "Betaling" i øverste menyfelt for å fullføre påmeldingen.6. KONTROLLER, BEKREFT OG BETAL

Kontroller at personen er meldt på i riktig prisklasse og trykk deretter på "Bekreft påmeldinger". Du får nå opp et nytt vindu for å fullføre transaksjonen. Fyll inn dine kortdata for å fullføre betalingen. Dersom betalingen går i gjennom vil du motta en bekreftelsesmail til adressen brukeren er registrert på. Dette er din bekreftelse på at påmeldingen har gått i orden.TILLEGGSOPPLYSNINGER

 • De som har med hund må gi beskjed om dette til Kaja og Eirik.
 • De som ønsker ekstra overnatting fra torsdag må ordne dette direkte med Beitostølen. Kontaktperson får dere ved å ta kontakt med Kaja og Eirik.
 • Har du problemer med påmeldingen? Prøv en gang til! I verste fall, ta kontakt med Eirik.
 • Har du spørsmål til samlingen generelt, ta kontakt med Kaja.0 Kommentar

Innbydelse Beitostølen 2014 - 5.-7. desember

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Høstens høydepunkt nærmer seg med stormskritt!
Skigruppa avholder snøsamling for samtlige av gruppas medlemmer, foreldre og søsken. I år har vi - igjen - valgt Beitostølen. Beitostølen ligger i Øystre Slidre kommune ca. 35 km fra Fagernes. Vi innkvarteres i leiligheter i de to kompleksene, Beitotind og Bitihorn. Det serveres god mat og skiforholdene pleier å være ypperlige på denne tiden. Ytterligere informasjon finnes også påwww.beitostolen.com. Skigruppa sørger også selv for god stemning! (Se også reportasjer fra tidligere snøsamlinger).

(artikkelen fortsetter under bildet)Vi har reservert 240 sengeplasser. Dersom du/dere ønsker å være med, er det meget viktig at dere holder påmeldingsfristen som er satt til 6. november - merk deg det! Det kan bli kamp om plassene og da praktiseres "først-til-mølla"-prinsippet. Velg Arrangementer > Snøsamlingen i menyen for forklaring og link til påmeldingssystemet.

Beitostølen har snøgaranti med maskinpreparerte løyper innen sitt nærområde. De har også god erfaring med sommerlagring av fjorårets kunstsnø.

Priser 2014:
Barn 0-5 år: Gratis

Barn 6-11 år (f. 2003 - 2008): kr 1 400,-
Barn 6-11 år med 5 skift eller mer på Norway Cup: kr 700,-

Ungdom fra 12 år (f. 2002 og eldre): kr 1 950,-
Ungdom fra 12 år med 5 skift eller mer på Norway Cup: kr 975,-

Voksne/foreldre: kr 1 950,-

Trenere på jobb: Gratis, men må avklares på forhånd med din hovedtrener!

Vær nøye ved påmelding og meld deg på i riktig klasse med/uten Norway Cup-rabatt. Innbetalinger vil kontrollsjekkes mot skiftlistene i Norway Cup i etterkant.

Prisen inkluderer helpensjon f.o.m. middag fredag aften t.o.m. lunsj søndag. Fredagens middag er en sportsmiddag som serveres frem til ca. kl. 21:30. På lørdag blir det festmiddag (julemiddag).

Overnattingen foregår i leiligheter. Barn som er født i 2005 eller senere må ligge i foreldrenes leilighet. Aktive barn/ungdom f.o.m. 11 (f. 2004) år kan sove sammen med sin gruppe. Vi kommer til å prøve og samle gruppene mest mulig og "leilighets-fordelingen" blir informert om ved innsjekking på Beitostølen. Sengesett, håndklær og sluttvask er inkludert, men alle rydder og støvsuger i sin leilighet før avreise.

De aktive skal ha 2 treningsøkter på lørdag og 1 økt søndag. Detaljert informasjon for hver gruppe vil presentert på Beitostølen. Husk at ski må være ferdig preparerte i god tid før treningsøktene begynner!

Til sist gjør vi oppmerksom på at påmeldingen er bindende. Dersom noen i siste øyeblikk blir forhindret fra å reise og ønsker utlegget refundert, så må det ordnes gjennom egen reiseforsikring. Meld likevel fra snarest dersom du blir syk el.lign.

(artikkelen fortsetter under bildet)Ekstra overnatting torsdag til fredag eller tidlig ankomst fredag:
Vi har tilbud om ekstra overnatting fra torsdag til fredag inkl. middag torsdag kveld, samt frokost og lunsj fredag. De som ønsker dette MÅ krysse av for det i påmeldingen. Denne (ekstra)betalingen gjøres direkte ved ankomst, og ikke i den samlede betalingen.

Priser for ekstra tjenester:

Kr. 100,- per person for overnatting torsdag - fredag.
Kr. 235,- per person for sportsmiddag torsdag.
Kr. 110,- per person for frokost fredag.
Kr. 185,- per person for sportslunsj fredag.
Barn 6-11 år betaler 80 % av måltidsprisene. Samme pris som voksne for overnatting.
Barn under 6 år fritt.

Spørsmål om samlingen kan rettes til Kaja Wendt på kaja.wendt@nifu.no.

Vi ønsker alle skieentusiaster velkommen til en flott helg på fjellet!

Med vennlig hilsen Skistyret.0 Kommentar

Presentasjon telemark

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Gruppa er for tiden den eneste aktive telemarksgruppa i Oslo og består idag av ca 15-20 utøvere fra 7 år og oppover til godt voksne.

Vi liker alle å kjøre på telemarkski enten det er i løssnø ned fra fjelltopper eller det er i preparert løype med porter, hopp og reiplykkje. Telemarksmiljøet er veldig uformelt og inkluderende både i klubben vår og i renn blant andre klubber.

De fleste stiller til start i telemarksrenn, NorgesCup-renn og Regionscup Oslo/Akershus. Vår beste utøver Trym er også på landslaget og kjører WorldCup-renn rundt i Europa.

De mest ivrige reiser på treningsleir i Hintertux i høstferien på en tradisjonsrik tur som NSF arrangerer og samler store deler av telemarksmiljøet i Norge.

I vintersesongen trener vi 2 ganger pr. uke i Oslo Vinterpark Wyller tirsdager og torsdager fra 18-1930. Detaljert info finnes under menyen Treningsbeskjeder. Treneransvarlig er Glenn Løken (mob 91826635) godt hjulpet av Jan Løken og Didrik Marksten.

Når det ikke er snø har vi barmarkstrening på Ekeberg. Her er det øvelser som går på styrke, line, balanse og kroppskontroll - mye lek og moro!

Vi har det fint som en liten gruppe men skulle gjerne ønske oss enda flere medlemmer. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon eller møt oss i Oslo Vinterpark Wyller.


0 Kommentar

Presentasjon hopp/kombinert

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Hopp/kombinert 7-12 år

For alle hoppere er det følelsen av å fly som er drivkraften. Vi får det til!

Om høsten har vi trening på Bekkelaget Skole mandager klokken 19-20. Første gang er mandag etter skolens høstferie, dvs. ca. 10. oktober.Har du lyst til å bli med oss så møt opp her. Vi hopper bla. på trampoline og gjør andre øvelser for å trene spenst og balanse.

Om vinteren hopperen vi mye i Linderudkollen, som har bakker i alle størrelser, fra 10-metersbakke og oppover. For alle hoppere er det følelsen av å fly som er drivkraften. Målet er å fly lengst mulig, så presset på foreldre og trener for å hoppe i større bakker blir stadig sterkere. Med moderne utstyr og V-stil går gutta raskt over i bakker der de kan hoppe 40 eller kanskje 70 meter.

Hoppgruppa består av ca. 20 tøffe gutter mellom 7 og 16 år. I desember tar vi med oss familien og drar på tur og treningssamling til Raufoss. Her hygger vi oss i fine hoppbakker og badeland. På bildet t.h. er alle de yngste gutta samlet i bakken på turen til Raufoss.

Evigunge Erling Johanssen er trener for de yngste, samtidig som han preparer nye og gamle hoppski og skrur bindinger. BSK har masse utstyr som lånes ut til nye tøffinger, så du slipper å kjøpe alt hvis du vil prøve deg.

Trener 7-12 år, styremedlem og primus motor:
Erling Johanssen, tlf. 22 29 44 70 (p), erjohan2@online.no

Oppmann 7-12 år:
Leif Lippestad, tlf. 22 74 65 45 (p), Leif.Lippestad@KonicaMinolta.no

(artikkelen fortsetter under bildet)
Hopp/kombinert 13 år og eldre

I BSK har vi fortsatt 5-10 hoppere som er 13 år og eldre. Fra 13 år trener man i Kollenhopp, som er et treningsfellesskap for alle hoppere og kombinertløpere i Oslo og Akershus.

Vi er stolte av hoppere vi utvikler i BSK og Kollenhopp. Mange har hatt flotte plasseringer i NM og andre landsdekkende renn for senior. Kent Johanssen har vært den mest kjente, med sølv i VM i 1991 som høydepunkt i sin karriere. Kanskje har vi en ny ener som ham i våre rekker i dag? Mange har i hvert fall flotte resultater de siste sesongene. Og de som ikke kommer langt hopper langt likevel - Anders Vien er ukjent utenfor klubbens rekker, men han fløy hele 185 meter i Vikershund, med en følelse alle kan misunne ham...

Kontaktpersoner:

Oppmann junior/senior: Jarle Sjøen, tlf. 90 77 00 57 (m)0 Kommentar

Presentasjon turlangrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Turlangrennsgruppa i BSK teller nå over 80 medlemmer. Nivå og treningsmengde varierer, men skigleden har vi felles. Vi har ubegrenset med plass på treningene og ønsker alle nye medlemmer velkommen kvinner som menn, og spesielt foreldre som vil trene litt mens barna er på skitrening. Vil du bli med er det bare å møte opp på treningen eller å ta kontakt med turlangrennsgruppas styringsgruppe.

Turlangrennsgruppas mål er å

 • Skape et godt skimiljø for voksne og ungdom som ønsker å trene langrenn utenom de aktive gruppene
 • Gi et tilbud til foreldre som vil aktivisere seg idrettslig sammen med barna i skigruppa
 • Legge forholdene til rette for aktive skiløpere i BSK som vil trappe ned og dermed sikre at de blir i skimiljøet
 • Sikre kontinuitet og kompetanse på langrennssporten generelt i BSK
 • Bidra med faglig kompetanse og hjelp vedr. utstyr, smøring, arrangementer m.m. på alle nivåer i langrennsmiljøet i BSK
 • Organisere deltakelse i utvalgte turlangrenn og evt. veteranrenn i Norge og utlandet

Trening

Turlangrennsgruppa organiserer fellestrening 3 ganger i uken. Vi trener samtidig med skigruppas barn og ungdom, tirsdag og torsdag kl. 18 og lørdag kl. 09. Fellestreningen foregår så godt som hele året, fra mai til mars. Det veksles mellom løp, skigang, sykling, rulleski og langrenn. Vi har ingen egen trener, derfor kan alle tilpasse opplegget etter egne ønsker og behov. I den grad det passer trenes det fra samme sted som de aktive også, fra «Sportsplassen» på Ekeberg/Brannfjell, fra Skullerudstua i Østmarka og eller nærmeste sted med gode skiforhold.

Turrenn

Turlangrennsgruppa organiserer hvert år felles deltakelse i turrenn og andre mosjonsarrangementer i Norge og utlandet. Birkebeinerrennet er sesongens høydepunkt for mange av medlemmene; både for racerne, de som håper på å klare «merket» og de som bare deltar for turens skyld. Til «Birken» fyller vi en hel buss med medlemmer og drar avgårde fredag midt på dagen, har felles overnatting på Rena og reiser hjem igjen til en liten avslutningsfest lørdag kveld.

Samlinger og andre sosiale arrangementer


Turlangrennsgruppa har også noen mindre helgesamlinger, vår, sommer og høst, med trening eller toppturer (bestigning av fjelltopper over 2000m) kombinert med hyggelig sosialt samvær.
Videre er vi med på skigruppa tradisjonsrike fellessamling. Den er for alle medlemmer med familier og turen går til Gomobu i Valdres en helg i slutten av november.
En nyere tradisjon at «gutta» inviterer damene til fest i desember. Vi viser at formen er bra, men stemningen er bedre!


0 Kommentar

Presentasjon junior/senior

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Mallorca15_ELR 232.JPG

Junior/seniorgruppen er en "satsningsgruppe". Vi legger forholdene til rette for de som ønsker å bli bedre på ski, men skal samtidig ta vare på de som også er med mest for gøy - her er det plass til alle! Oppfølging er viktig for de som ønsker å satse, og i BSK får juniorene/seniorene oppfølgning! Individuelle planer, rapportering til trener og tilbakemeldinger jevnlig er sentrale "verktøy" i treningsprosessen.

Vi skal ha det moro på trening, men det venter også litt slit. Juniorgruppa i BSK er en del av Team Kollen og har et godt og variert samlingstilbud der Norges Cup og junior-NM er natulige høydepunkt. Eldre junior og senior går inn under satsingen "BSK Elite", som tilbys et utvidet samlingsopplegg i tillegg til profesjonelt rennservice på de største rennene. Fellestreningene tilbys for både junior- og senior, men består i år i hovedsak av juniorløpere. I tillegg tilbys 15-16 års gruppa å hospitere ca. én gang i uka. Her er det bra matching for alle, og vi har et godt miljø i gruppa.

Vi er en voksende juniorgruppe, og vil til vinteren ha med ca. 10 løpere i Norges Cupen. På seniorsiden teller vi også ca. 10 satsende løpere. Men vi har plass til flere! Er dette noe du har lyst til å være med på, eller ønsker ytterligere informasjon om - ta kontakt.

Om trenerne
Hovedtrener og sportslig leder i skigruppa, Eirik Lund Røer, har T4-utdanning fra Norges Skiforbund. Han har trenererfaring fra Bækkelaget de siste elleve årene, og har også være hovedtrener i en aldersgruppe i Lillehammer Skiklub. I tillegg har han hatt en deltidsstilling i Norges Skiforbund langrenn og Oslo Skikrets, samt en rekke øvrige idrettslige verv og småjobber. Ved siden av trenerjobben i Bækkelaget arbeider Eirik som ansvarlig redaktør i magasinet SKIsport.

Hjelpetrener er Joakim Skirbekk Vister. Han har nylig avsluttet T3-utdanning (tidligere T4) fra Norges Skiforbund, og har seks år trenererfaring fra Bækkelaget. Joakim er utdannet på Norges Idrettshøgskole, og har i tillegg bred erfaring som satsende junior- og seniorløper.

Trenere 2016/2017: Eirik Lund Røer (96234569) og Joakim Skirbekk Vister (91574504)
Oppmann: Kristin Lund (senior) og Inger Lise Velle (junior)
Smører/rennservice: Eirik Lund Røer, Joakim Skirbekk Vister, Morgan Doknæs, Fredrik Skirbekk Vister, Magnus Fossgård, Erlend Røer Drabløs

11412327_10153287544973260_3530588747603277965_o.jpg

Mallorca15_ELR 124.JPG

Lierrennet15_ELR 008.JPG


0 Kommentar

Presentasjon 15-16 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

11412327_10153287544973260_3530588747603277965_o.jpg

Nå blir det mer seriøs trening, men treningen skal fortsatt være variert og vi skal ha det gøy!


15-16 års gruppa er en fin gjeng som har trent mye sammen gjennom mange år. Det er en glad, livlig og ivrig treningsgruppe som trives godt sammen. Her blir spesialiseringen enda tydeligere enn i de yngre aldersgruppene, men også her er lek et viktig element i treningen.

Vi har 3-4 fellestreninger i uken, og i tillegg oppfordres det til 1-3 egentreninger i uken, enten på egenhånd eller sammen med treningskamerater, avhengig av tid på året og hvor mye hver enkelt ønsker å satse.

Fokuset i treningen ligger på aerob utholdenhet, spenst, hurtighet, styrke og teknikk. For løpere i denne aldersgruppen begynner vi å stille krav til føring av treningsdagbok (dersom de får individuelle planer) og generell treningskunnskap. Utøverne får treningsprogram med personlig tilpasning etter behov. I tillegg oppfordres utøverne til å lære seg grunnleggende skipreparering og skismøring, og dette har vi ofte tilbud om kurs for.

Gruppa arrangerer flere samlinger i løpet av sesongen, både i nærområdet og lengre reiser. Blant annet er sommersamlingen på Sognefjellet, der vi får gått på sommersnø, en suksess både treningsmessig og sosialt. Gruppa trener også minimum én gang i uka sammen med juniorgruppa.

Treningstid og -sted (høst):
Tirsdag kl. 18.00 fra Sportsplassen/Skullerud
Torsdag kl. 18.00 fra Sportsplassen/Skullerud
Søndag kl. 10.00, fra Skulleruddumpa
+ innetrening (styrke)

Følg med på Trening > Treningsbeskjeder for treningsbeskjeder.

Trenere og oppmenn 2016/2017
Trenere 15-16 år: Jørgen Rodem, Morgan Doknæs
Oppmann: Torbjørn Stokke
Klikk her for adresser/telefonnr.

DSC_0165.JPG

20150920_091856_6.jpg
0 Kommentar

Presentasjon 13-14 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Nå blir det mer seriøs trening, men treningen skal fortsatt være variert og vi skal ha det gøy!

Ungdomstrinnet organiseres i forskjellige treningsgrupper fra år til år, best mulig tilpasset det antall utøvere vi har og tilgjengelig trenerkapasitet. I år har vi delt inn etter "vanlig modell"; én gruppe for 13-14 år (7.-8. klasse) og én for 15-16 år (9.-10. klasse).

Treningsgruppe 13 - 14 år

Noen av løperne har hatt sitt første møte med sommerskiskolen i sommer og utover høsten blir det flere samlinger med mer trening og moro. Offisiell treningsoppstart er først etter sommerferien, men vi har 1-2 treningsøkter med variert innhold om våren også. De siste årene har vi hatt tradisjon med å starte sesongen med en samling i begynnelsen av mai.

Treningsopplegget er variert med mye lekbasert aktivitet som bidrar til utvikling av skiteknikk og utholdenhet, men også mer intervalløvelser enn yngre grupper. Det skal være fokus på langrennstrening som skigang, intervall, hurtighet, spenst, stafetter og styrketrening, men vi skal også innom mange andre øvelser som sykling, svømming, klatring og ballspill. Når det ikke er snø går vi også ofte på rulleski.

(artikkelen fortsetter under bildet)Du kommer til å bli sliten og svett på skitreningen, men det skal være gøy. Målet er at ALLE skal ha det moro og samtidig få et bra treningsutbytte.

Har du lyst til å være med oss på trening? Ta kontakt med hovedtrener i gruppa eller møt opp på trening (kontaktpersoner og treningstider lenger ned i artikkelen)!

Det går fint an å begynne med langrenn for en som går på ungdomskolen. Et godt hjerte og motivasjon for å drive utholdenhetsidrett og å presse kroppen litt er viktigste egenskap - god langrennsteknikk skal vi alltids klare å lære deg.

Treningstid og -sted (høst):
Tirsdag kl. 18.00 fra Sportsplassen/Skullerud
Torsdag kl. 18.00 fra Sportsplassen/Skullerud
Søndag kl. 10.00, fra Skulleruddumpa (søndagsjoggen)
+ innetrening (styrke)

Følg med på Trening> Treningsbeskjeder for treningsbeskjeder, og de ulike gruppesidene for månedsplaner.

Trenere og oppmenn 2014/2015
Trenere 13-14 år: Ingeborg Hauge (HT), Lise Marie Sørland, Sven Erik Wilmo, Espen Steinsrud, Helge Bjørnstad, Thor Ingvar Huuse, Bjørn Vatne, Svein Yngvar Willassen
Oppmann: Heidi Lier Wisløff
Klikk her for adresser/telefonnr.0 Kommentar

Presentasjon 10 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Denne gruppen er for jenter og gutter i 4. klasse (2007), før oppstart høsten 2016 teller gruppen ca 25-30 spreke 4-klassinger. Mengden barn variere noe sommer og vinter med andre aktiviteter.

Nytt av året har 10-åringene egne trenere og oppmann pga den økte rekrutteringen i klubben. Er du ny skiløper er du velkommen til å delta på noen treninger for å se om dette er noe som passer for deg. Det er bare å møte opp og bli med oss ut på ski/trening! Oppstart er ved skolestart om høsten - med barmarkstrening (løp, sykkel, orientering) og man holder på frem til sommeren.


Gruppen trener hver tirsdag fra kl. 18.00-19.15 og torsdag kl. 18.00-19.15 - oppmøte ved BSK huset (Ekeberghallen) om ikke annen beskjed gis.


Refleksvest er obligatorisk sommer som vinter. Hva slags trening det skal være, finner man på nettet under Trening -> Treningsbeskjeder. Beskjed legges normalt ut mandag ettermiddag. I tillegg sender oppmann ut program på email, så ta kontakt med oppmann ved innmeldingen.


Høst og vår

Oppmøtested er BSK huset vis a vis hovedinngangen til Ekeberghallen. Høst og vårtreningen består av lekbasert sykkel og løpetrening. Deler av høsten er torsdagstreningen er innendørs styrketrening, nærmere beskjed om dette kommer.

Skitrening

Skitreningen begynner så snart snøen kommer. Treningen foregår i hovedsak på Ekebergsletta, Skullerud eller Greverud dersom det er plass/snømangel. Målet med skitreningen er å gi variert og allsidig treningspåvirkning der gode opplevelser og mestring står i fokus. Dette danner grunnlag for god skiteknikk og gode skiferdigheter, og gjelder for all skiaktivitet. Vi trener både skøyting og klassisk.


Hovedtrener for gruppen er Per Svensson (per.bo.svenson@sye.oslo.kommune.no)

Oppmann er Hege Westad (hege.westad@scro.se)

E-post-adresser samt telefonnummer til de øvrige trenerne finner du på siden

Om oss > Kontaktpersoner.

Diverse ytterligere informasjon:

Innhold i treningene både på barmark og på snø


 • Variert og allsidig aktivitet som stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser.
 • Variasjon med bruk av fart, terreng og teknikker.
 • Aktiviteter knyttet til grunnleggende skiferdigheter.
 • Lek og mestring
 • Tilpasse aktivitet til barnas utviklingsnivå og skiferdigheter.
 • Stor aktivitet på trening
 • Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart.
 • Øvelser som utfordrer balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet
Samspillregler


Alle barn i gruppe de minste gruppene skal oppleve glede og mestring når de er på trening. Vi trener også på å bli gode sammen og å bygge opp en gruppe som trives sammen. Vi har satt opp følgende regler som vi som trenere og deltakere fokuserer på:


Vi skal:

- være hyggelige med hverandre

- gi positive kommentarer om andres løping eller skigåing oppmuntre

- heie på hverandre se at det ikke alltid handler om å komme først eller være best

Klær og utstyrGenerelt:

Treningen foregår ute, så man må ha egnet yttertøy. Fra ca. 7 år er BSK-overtrekksdressen i minste størrelse et fint alternativ. Ellers kan alt tøy beregnet på aktivitet ute brukes. Vi trener ute selv om det regner eller snør. Vår erfaring er at barna verken er redde for - eller tar skade av – å bli litt våte. Da kan det imidlertid være lurt å ha med tørt tøy i bilen så barna kan få på seg noe tørt med en gang treningen er ferdig.

Erfaringsmessig blir barna gode og varme på trening. Pass på å ikke kle på barna for mye. Alt tøy bør være merket med navn.

Refleks/refleksvest må benyttes når man kommer litt ut på høsten. Under sykkeltrening skal det i tillegg alltid brukes hjelm. Husk også på noe å drikke.På ski:

Barna kan bruke de skiene de har. Vi bruker gjerne de samme skiene til både klassisk og skøyting. Det viktigste er at skiene er smurt riktig og at de er passe lange. Det er i dag vanlig med kortere ski også til barn, enn tidligere. Når man kjøper nye ski kan de være ca. 10-15 cm lengre enn kroppslengden. Det er bedre at barna vokser ut av skiene enn inn i dem. Pass på at stavene har riktig lengde. Alle ski og staver må være merket med navn.


Skirenn:

Vi oppfordrer barna til å delta på karusellrenn og noen få lokale renn i løpet av vinteren. Mange barn synes det er moro å gå med startnummer, og det er ingen rangering.

I fjor hadde vi med 4 lag på Rustadstafetten. Stafettene er moro å være med på og er med på å fremme fellesskap og samspill. Etter Rustadstafetten pleier vi og samles til pizza.


Smøring:

Barna møter opp med ferdig smurte ski. De som er usikre på hva som skal legges under skiene, kan spørre en av trenerne.

Litt om festesmøring: Skiene skal bare smøres under midten, dvs. fra hælen og 30-50 cm fremover. Barn har mindre utviklet fraspark enn voksne og må ofte ha litt "varmere" smurning enn temperaturangivelsen på boksen. I tillegg til temperatur, er også snøens konsistens (finkornet/grovkornet) og luftfuktighet avgjørende for rett valg av festesmøring. Det beste er å legge minst tre tynne lag smøring oppå hverandre som korkes ut mellom hvert lag.


Dersom det er skøytetrening, skal skiene ikke ha festesmøring. Noen av de minste vil kanskje likevel ha et tynt lag under, slik at de kan komme seg fremover med diagonalgang som en "reserveløsning".

Andre aktiviteter

I løpet av høsten arrangeres det gjerne et par "hjemmesamlinger" med trening og lunsj sammen med resten av klubbens grupper. Informasjon om dette blir sendt ut på mail, samt lagt ut på hjemmesidene.


Det arrangeres en snøsamling i desember. Informasjon om slike aktiviteter legges ut på nettsidene.


Vi minner om Skigruppas nettsider som du finner på http://www.bekkelagets.no/ski. Her kan du ved å velge Trening > Treningsbeskjeder i venstremenyen finne informasjon forut for hver enkelt trening.
0 Kommentar

Presentasjon 9 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Denne gruppen er for jenter og gutter i 3. klasse (født 2007), og per august 2015 teller gruppen rundt 25 spreke 3-klassinger. Grunnen til at gruppa omtales som 9-årsgruppa er at disse barna kommende vintersesong vil konkurrere i 9-årsklassen i eventuelle skirenn de vil delta i.Er du ny skiløper er du velkommen til å delta på noen treninger for å se om dette er noe som passer for deg. Det er bare å møte opp og bli med oss ut på ski/trening!Gruppen trener utendørs på tirsdager (løping) og torsdager (sykkel) fra kl. 18.00 til 19.15. Når snøen kommer søker vi etter denne både på tirsdager og torsdager.Hva slags trening det skal være, finner man på nettet under Trening -> Treningsbeskjeder. Beskjed legges normalt ut mandag ettermiddag. I tillegg sender oppmann ut program på email, så ta kontakt med oppmann ved innmeldingen slik at du kommer deg på maillisten.Refleksvest er obligatorisk på trening sommer som vinter. Vi pleier hver høst å trykke opp BSK refleksvester med gruppetilhørighet og navn til nye medlemmer. Inntil barnet får en slik vest er det viktig at man bruker en privat refleksvest på trening. Skriv navn med tydelige bokstaver (tusj) på vesten slik at vi andre lettere kan lære barnets navn.(artikkelen fortsetter under bildet)


Foreldremøte høst 2015Dato legges ut senere.Barmarkstrening høst og vårOppmøtested for tirsdagstreningene er BSK-huset vis-a-vis hovedinngangen til Ekeberghallen. Treningstid kl 1800 til 1915. Høst og vårtreningen består av lekbasert sykkel og løpetrening og vi forsøker å variere så mye som mulig (se under).Skitrening på vinterenSkitreningen begynner så snart det er nok snø til å gå på ski. I den grad snø- og føreforholdene tillater det vil vi i hovedsak trene på Ekebergsletta. Målet med skitreningen er å gi variert og allsidig treningspåvirkning der gode opplevelser og mestring står i fokus. Dette danner grunnlag for god skiteknikk og gode skiferdigheter, og gjelder for all skiaktivitet. Vi trener både skøyting og klassisk. Hvis det er dårlig skiføre på Brannfjell, trener vi på Skullerud. Det er viktig å følge med på websider og mail for informasjon om ukas trening på vinterstid da dette kan endres på kort varsel ut fra vær og føreforhold.


Epost-adresser samt telefonnummer til de øvrige trenerne finner du på siden Om oss > Kontaktpersoner.Diverse ytterligere informasjon:Innhold i treningene både på barmark og på snø • Fokus på lek og ferdighetsutvikling gjennom målrettede lek/øvelser (ingen teknikk-prenting)
 • Variert og allsidig aktivitet som stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser.
 • Variasjon med bruk av fart, terreng og teknikker.
 • Aktiviteter knyttet til grunnleggende skiferdigheter.
 • Lek og mestring
 • Tilpasse aktivitet til barnas utviklingsnivå og skiferdigheter.
 • Stor aktivitet på trening - mange turer, mange hopp og korte intensive økter.
 • Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart.
 • Øvelser som utfordrer balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet

SamspillreglerAlle barn i de minste gruppene i BSK ski skal oppleve glede og mestring når de er på trening. Vi trener også på å bli gode sammen og å bygge opp en gruppe som trivest sammen. Vi har satt opp følgende regler som vi som trenere og deltakere fokuserer på:Vi skal: • være hyggelige med hverandre
 • gi positive kommentarer om andres løping eller skigåing oppmuntre
 • heie på hverandre se at det ikke alltid handler om å komme først eller være best
Klær og utstyrGenerelt:Treningen foregår ute, så man må ha egnet yttertøy. Fra ca. 7 år er BSK-overtrekksdressen i minste størrelse et fint alternativ. Ellers kan alt tøy beregnet på aktivitet ute brukes. Vi trener ute selv om det regner eller snør. Vår erfaring er at barna verken er redde for - eller tar skade av – å bli litt våte. Da kan det imidlertid være lurt å ha med tørt tøy i bilen så barna kan få på seg noe tørt med en gang treningen er ferdig.Erfaringsmessig blir barna gode og varme på trening. Pass på å ikke kle på barna for mye. Alt tøy bør være merket med navn.Refleks/refleksvest må benyttes på alle treninger. Under sykkeltrening skal det i tillegg alltid brukes hjelm. Husk også på noe å drikke.For å unngå at barna blender hverandre på trening ønsker vi ikke at barna benytter hodelykt på trening. Unntak er når det fra oppmann/trener i forkant av trening er informert om at dette skal tas med.På ski:Barna kan bruke de skiene de har. Vi bruker gjerne de samme skiene til både klassisk og skøyting. Det viktigste er at skiene er smurt riktig og at de er passe lange. Det er i dag vanlig med kortere ski også til barn, enn tidligere. Når man kjøper nye ski kan de være ca. 10-15 cm lengre enn kroppslengden. Det er bedre at barna vokser ut av skiene enn inn i dem. Pass på at stavene har riktig lengde. Alle ski og staver må være tydelig merket med navn. På treningene vil vi ofte ta av både ski og staver og det er viktig at vi ikke bruker for mye tid på å sortere ut utstyret når vi skal videre.Skirenn:Vi oppfordrer barna til å delta på karusellrenn og noen få lokale renn i løpet av vinteren. Mange barn synes det er moro å gå med startnummer, og det er ingen rangering.Vi pleier også å delta på Rustadstafetten, som er moro og sosial. I etterkant av denne stafetten bruker vi også å samles for pizzaspising.Det finnes også andre skirenn i kretsen som de ivrigste barna gjerne kan være med på.Smøring:Barna møter opp med ferdig smurte ski. De som er usikre på hva som skal legges under skiene, kan spørre en av trenerne. Litt om festesmøring: Skiene skal bare smøres under midten, dvs. fra hælen og 30-50 cm fremover. Barn har mindre utviklet fraspark enn voksne og må ofte ha litt "varmere" smurning enn temperaturangivelsen på boksen. I tillegg til temperatur, er også snøens konsistens (finkornet/grovkornet) og luftfuktighet avgjørende for rett valg av festesmøring. Det beste er å legge minst tre tynne lag smøring oppå hverandre som korkes ut mellom hvert lag.Dersom det er skøytetrening, skal skiene ikke ha festesmøring. Noen av de minste vil kanskje likevel ha et tynt lag under, slik at de kan komme seg fremover med diagonalgang som en "reserveløsning".Andre aktiviteterDen faste dugnaden i lysløypa på Brannfjell hver høst er en fin anledning til sosial hygge i tillegg til arbeidet med å klargjøre løypa til vinteren.I løpet av høsten arrangeres det gjerne et par "hjemmesamlinger" med trening og lunsj sammen med resten av klubbens grupper. Informasjon om dette blir sendt ut på mail, samt lagt ut på hjemmesidene.Det arrangeres en snøsamling i desember. Informasjon om slike aktiviteter legges ut på nettsidene.På vårparten pleier vi å ha en felles avslutning.Vi minner om Skigruppas nettsider som du finner på http://www.bekkelagets.no/ski. Her kan du ved å velge Trening > Treningsbeskjeder i venstremenyen finne informasjon forut for hver enkelt trening.
0 Kommentar

Inspirerende Ledestjerne-kveld

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Apr 2014

Kristian Ruud og Carl Godager Kaas fra BSK Ledestjerne holdt et inspirerende foredrag om motivasjon på BSK-kontoret.
Av Torbjørn Andersen
I salen var det cirka 25 personer til stede. De fikk cirka to timer med foredrag om motivasjonstemaet.


0 Kommentar

Hvordan motivere?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 8. Apr 2014

BSK Ledestjerne ved Carl G. Kaas og Kristian Ruud forteller om motivasjon. Mandag 28. april klokka 18:00 på BSK-kontoret. Les mer: Hvordan_motivere.pdf

0 Kommentar

Flotte hoppresultater.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Apr 2014

Vi gratulerer Phillip Sjøen og Joachim Hauer med medaljefangst i NM i hopp. Phillip tok sølv individuelt, og sammen med Joachim var han med på å sikre en ny sølvmedalje i laghopp for Oslo.

0 Kommentar

Norway Cup får Peer Gynt-prisen.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Mar 2014

Stortingsrepresentantene har valgt Norway Cup til Årets Peer Gynt. Les mer på Norway Cups nettsider.

0 Kommentar

Trym Nygaard Løken dobbelt verdensmester.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Mar 2014

Trym tok sitt andre gull i Junior VM. Han tok også med seg en sølvmedalje. Vi gratulerer med flotte prestasjoner. Les mer på skiforbundets nettsider.

0 Kommentar

Trym Nygaard Løken junior verdensmester.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Mar 2014

Vi gratulerer Trym Løken med hans fantastiske prestasjon på Geilo i helgen. Les mer om dette på skigruppas nettsider.

0 Kommentar

Ekeberg:5000

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 20. Mar 2014

 

 

 

 

Nytt mosjonsløp fra Bækkelagets Sportsklub. Påmeldingen til Ekeberg:5000 er nå åpnet - noe for deg?


0 Kommentar

Seier til håndballdamene.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Mar 2014

BSK damer slo Hønefoss 26-19 i Ekeberghallen. Les mer om kampen i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Håndballherrene tok bronse.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Mar 2014

Gratulerer til våre håndballherrer med bronse. De slo Follo 29-26 i Ekeberghallen. Les mer om kampen i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Gratulerer til Phillip Sjøen med seier i JR. NM.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Mar 2014

Phillip Sjøen vant Jr. NM i Mo i Rana i K90. I laghopping ble det Gull til Oslo, med Phillip på laget med ny bakkerekord 104.5 m. Gratulerer igjen med nok et gull. Les mer på Kollen hopps  nettsider.

0 Kommentar

Nyheter fra skigruppa.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mar 2014

Les nyheter på skigruppas nettsider, fra NM U23/NC hvor Sigurd Lund Røer gikk bra, Ungdommens Holmenkollrenn og Hovedlandsrennet.

0 Kommentar

Vi gratulerer Trym Nygaard Løken med dobbelt NM tittel.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mar 2014

Trym tok NM gull i helgen. Gøril Strøm Eriksen leverte også sterkt med tre gull i Hovedlandsrennet. De yngste fikk også vist seg frem og både Kaja Løken og Philip Brøvig hadde gull med seg hjem. Vi gratulerer våre telemark-kjørere. Les mer om dette på skigruppas nettsider.

0 Kommentar

Nytt fra friidrettsgruppa.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mar 2014

Ingvill Måkestad Bovim tok ny klubbrekord på 1500 m. BSK ble beste klubb i KM gutter og jenter 11-14, og to bronse til Karine Jacobsen i UM innendørs. Les mer på friidrettens nettsider.

0 Kommentar

Generalforsamling 7. april 2014.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Mar 2014

BSK posten med innkalling finner du her.

0 Kommentar

Vil du ha besøk?

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 4. Mar 2014

Nå kan din gruppe få besøk av en av klubbens Ledestjerner.

 


0 Kommentar

Årsmøte i orienteringsgruppa onsdag 5. mars.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Feb 2014

http://O-gruppas sakspapirer til deres årsmøte finner du her.


0 Kommentar

Årsmøte i håndballgruppa tirsdag 4. mars.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Feb 2014

Du finner sakspapirene på håndballgruppas nettsider.

0 Kommentar

Årsmøte i skigruppa mandag 3. mars 2014.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 25. Feb 2014

Sakspapirer finner du på skigruppas nettsider.

0 Kommentar

Har hoppet 225 meter

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Feb 2014

Joachim Hauer har hoppet 225 meter på ski. Han er med i BSK Ledestjerne-prosjektet.
-Jeg tror man kan lære mye på tvers av forskjellige idretter, og dette prosjektet gir mulighet til det, sier Joachim Hauer som BSK Ledestjerne.


0 Kommentar

Håndballherrene fortsetter å vinne.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Feb 2014

Slo Bodø 26-22, og mulighet for sølv. Les mer i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Oppdateringer fra skigruppa.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Feb 2014

Vår telemarksløper Trym Nygaard Løken gjorde det bra i WC i Steamboats Spring med to 6. plasser. Sigurd Lund Røer gikk superløp i Norges Cup på Gjøvik, og 13-14 åringene i langrennsgruppa gikk Ungdommes Holmekollrenn. Se mer om dette på skigruppas nettsider.

0 Kommentar

Seier til håndballdamene.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Feb 2014

Les mer om dette i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Håndballherrene slo FyllingenBergen.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Feb 2014

Les mer om dette i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Andre året for BSK 2008 årgangen.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Feb 2014

Se fotballgruppas nettsider.

0 Kommentar

Nyheter fra G14 innebandy,

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Feb 2014

Les mer om dette på innebandyens nettsider.

0 Kommentar

Trym er i verdenstoppen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Feb 2014

Trym Løken er en av de beste telemarkkjørerne i Norge. BSK-gutten har to pallplasseringer i verdenscupen denne sesongen.


0 Kommentar

Runar trenger din hjelp

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 31. Jan 2014

Runar Bjørhovde (17) planlegger et mosjonsløp på Ekebergsletta. Han trenger hjelp fra BSK-medlemmene.
-Planen er å få til et mosjonsløp her 14. eller 15. juni, forteller Runar Bjørhovde entusiastisk.


0 Kommentar

Håndball J13 trenger keeper.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Jan 2014

Les mer om laget  i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Jacob Velle på pallen i KM klassisk.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Jan 2014

Vi gratulerer. Les mer i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Vi gratulerer friidrettsgruppa med 2. plass i kåringen av årets Necon-klubb.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Jan 2014

BSK friidrett tok en strålende 2. plass i Trondheim. Les mer om dette på friidrettens nettsider.

0 Kommentar

Cecilie Brakstad, 3. plass i DNB-Sprinten.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Vi gratulerer. Les mer i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

BSK J16 har spilt i Bringserien.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Les mer om J16 i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Håndballguttene er klare for å spille om sluttspillplass.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

G16 vant alle sine kamper i Bring-serien. Les mer i Nordstrandsblad.

0 Kommentar

Resultater fra DNB-sprinten/KM i sprint 2014.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Skigruppa arrangerte i helgen DNB-sprinten, resultatene finner du her.

0 Kommentar

2. og 3. plass i World Cup i Telemark.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Vi gratulerer Trym Nygaard Løken med flotte plasseringer i Wold Cup Telemark i Østerriske Rauris. Les mer på skigruppas nettsider.

0 Kommentar

Askimlekene i friidrett.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Bildene finner du her.

0 Kommentar

Helgens nyheter fra G14 innebandy.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2014

Les mer om dette på innebandyens nettsider.

0 Kommentar

Skileik mandag 13/1 er AVLYST!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Jan 2014

Skigruppa i BSK må dessverre avlyse skileiken grunnet for lite sne.

0 Kommentar

Nyheter fra gutter 14-innebandy.

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Jan 2014

BSK har spilt kamp mot Sveiva. Se innebandyens nettsider.

0 Kommentar

Ingvill Måkestad Bovim har meldt overgang til BSK

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Jan 2014

Vi ønsker Ingvill velkommen til Bækkelagets Sportsklub. Les mer om Ingvill på friidrettens nettsider.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline