Valgte bortedrakt med regnbuelogo

Postet av Bækkelagets SK den 31. Jan 2020

Da BSK håndballs 2007-årgang skulle velge nye bortedrakter, var det ingen tvil: - Vi vil inkludere alle, og vil ha regnbuefarger på drakta! 

 

Bækkelagets 2007-lag er virkelig et lag for alle. Før sesongstart i høst skulle laget trykke opp bortedrakter og overtrekkstrøyer. Det var da håndballgutta selv tok et initiativ som overrasket både trenere, ledere og foreldre. 

- Etter trening foreslo gjengen at de gjerne ville vise at de var et inkluderende lag for alle, og at de gjerne ville ha regnbuefarger på draktlogoen, sier trener Camilla Prøven. 

- Denne gjengen går straks inn i tenårene. For dem var det viktig å understreke at det er helt greit at vi er forskjellige. Det synes jeg var et utrolig gjennomtenkt og voksent standpunkt å ta fra så unge karer. Det viser at de selv vil være med på å skape gode verdier og holdninger, både innad i laget og i klubben, sier BSK-treneren. 

Forslaget ble møtt med øredøvende jubel i garderoben, og Prøven tror de nye draktene er med på styrke samholdet blant gutta. 

- Jeg tror det å bære en slik logo med stolthet på brystet vil gi en jevnlig og naturlig prat om temaet. Det forplikter guttene å tenke over hvordan de opptrer og prater – både til hverandre og motstanderlagene. 

 

Flere av foreldrene på laget bisto med sponsorhjelp og trykking av de spesielle draktene. 

- Vi har fått utelukkende positiv respons, både i klubben og blant foreldrene. Og det er veldig hyggelig når trenere til motstanderlagene vi møter kommer bort til BSK-gutta og skryter av draktvalget deres. Det er rett og slett rørende, sier 07-trener Camilla Prøven. 

- Vi synes det er flott at 2007-gjengen benytter seg av regnbuefarger på bortedraktene sine, og ekstra stas er det at initiativet kom fra gutta selv. Det er viktig å motkjempe fordommer i idretten, og det er inspirerende for oss å ha en så fin gjeng med i klubben. Det gjør meg stolt. Gjennom arbeidet vi gjør, både på klubbnivå og med Norway Cup, ønsker Bækkelagets Sportsklub å være en foregangsklubb for inkludering. Her skal alle med, sier BSKs generalsekretær Pål Trælvik.  


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline